Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Audi A4 gearbox malfunction?

janelyur
20:21 16.09.2017
Tere, tekkis siis täna selline veateade autol, üle 100 km/h sõita ei lasknud, auto vibreeris , kui auto seisma jätsin esimesel võimalusel kadus veateade ära ja midagi poleks nagu olnudki.

Ehmusin täitsa ära, kuna ostsin auto alles vähem kui nädal tagasi.

Tegu siis 2009 Audi A4 2.7 140 kw, multitronic kastiga
Kas vöib olla tegu sellega, et käigukast vajab õlivahetust või võib siin olla mitmeid erinevaid variante- käigukast õhtul vms :(

Õrnema sugupoole esindajana võin siin spekuleerida omaette kuipalju, aga mõtlen lihtsalt, et kui lähen kuskile autoremondi töökotta, siis nad võivad ükskõik mis veaks õelda, ma nagunii aru ei saa :D seega mõtlesin, et uurin enne maad natuke, et natuke targema näoga nendega vestelda.

Ettetänades :)
selgeltnägija valerka
20:56 16.09.2017
kui keegi ütleb et jah, õlivahetus aitab, et siis lähed töökotta ja nõuad et auto pannakse uuesti tööle palja mahla vahetusega? ei pääse sa nii kergelt, tonnid hakkavad kohe lendama , seda näitab hetkel pudrukuul
63amg
20:58 16.09.2017
mine revalisse,kui kardad nurga taha minna.mis veateadet ta konkreetselt kuvas
selgeltnägija valerka
21:01 16.09.2017
janelyur
21:31 16.09.2017
Hei Selgeltnägija Valerka :D
Ei kaugeltki mitte :) millest sa seda järeldad? Naisena ja antud teemal suht võhikuna soovin end konkreetsel teemal natuke harida ja kuulda mönda asjaliku kommentaari/soovitust/nöuannet..Et edasi mõelda ja targemaks saada, kuna on nädalavahetus ja praegu muud väga teha ei saagi kui mõelda/guugeldada

Kas sa kirjutasidki kommentaari ainult seepärast, et nähvata? Mötetu ajaraiskamine sellisel juhul ju..?

Muudetud 16.09.17 21:32

2kivikas2
21:52 16.09.2017
Ahh ära plära fännboy. Ehku peale mingi viis sotti hakata kulutama õlivahetusele. Ega automaatkäimarit ei remondita õlivahetusega.
selgeltnägija valerka
22:14 16.09.2017
harida,tahad teha selgeks käigukasti ehitust? mis on karul kõhus? https://www.youtube.com/watch?v=rvjcfTo1A2M
https://www.youtube.com/watch?v=WWMnIzlOxac

abi saad revalist, ja kui neid ka ei usalda võid auto vedada näiteks mõnda saksa teenindusse, äkki fritsud on ausamad
2kivikas2
22:26 16.09.2017
Ja kui see dünaamiline lingam massaaž õlivahetus ära tehaksi ning probleem ära ei kao. Siis tuleb kast lahti võtta ja selle käigus vahetatakse nii ehk naa pärast õli ära. Vahe on selles et maksad 2x tööraha. Püha müristus milleni üks margi fännlus võib viia. Tehke klubi.
janelyur
22:29 16.09.2017
Hahah rahval pappi jätkub jah nagu näha, autoost oli vältimatu ja lasin teha ostueelse kontrolli pädevas paigas :)
Tegu teise ringi autoga, tean.. köik mis liigub ka laguneb

Muudetud 16.09.17 22:33

R
22:34 16.09.2017
Kahtlemata on tegu väga õnnetult välja kukkunud kastiga mille remondil ei teki küsimust kas tuleb teha vaid kuna tuleb teha.
Siin vähe põhjalikumalt juttu neist käigukasti nimelistest viitsütikuga pommidest;
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=167967&page
=3

ak
22:42 16.09.2017
Mine audiclub.ee lehele ja kurda seal oma muret, sealt saad pädevamaid soovitusi ja nõuandeid kus ja mida edasi teha. Seal ei lasta igasugustel ilkuda ja parastada.
janelyur
22:56 16.09.2017
Dünaamilise õlivahetuse varianti kuulsin ma tuttavalt samuti. :)
Ega ma ei lähegi kusagile ju sellise jutuga, et Tere yks dynaamiline ölivahetus palun :D, vaid lasen enne yle vaadata mis värk on, ma tahtsin siin foorumis mingisuguse pildi silme ette saada sellest teemast

Olen kuulnud kiidusõnu Hõbeboole kohta varemgi, aga sinnakanti väga ei satu :( vast on Tartus ka mõni samaväärne koht? Või siis Soomes Helsinki lähistel?
selgeltnägija valerka
23:00 16.09.2017
tartus transrem eesti aja algusest, kõige kõvem koht cesis es
2kivikas2
23:13 16.09.2017
Aga lase paaris pädevamas kohas auto üle vaadata. Egas see ei ole ilusalongi minek et: palun mulle üks tupeeritud afrosoeng :))
v_
23:31 16.09.2017
Tunnen kaasa. Korralik klots tuleb letti lükata. 8 aastat vana romu puhul kahjuks tavaline nähtus. Multitronic kastiga A4 ostetakse pruugitult maksimaalselt 2-3 aasta vanusena. S-Tronic on teine õudusunenägu. See VW keeles DSG kast mille remoks tuleb 3k kappi seisma panna, varem või hiljem läheb.
passati omanik
23:33 16.09.2017
dünaamiline õlivahetus tuleb nii ehk naa teha sest kuna keegi pole eelnevalt kastis õli vahetanud. hõbenooles teevad käigukastile diagnostika ka ja pääle õlivahetust ka uus soft ehk tarkvara. mina lasin oma audil peale ostu kohe hõbenooles käigukastile teha diagnostika ja dünaamilise õli vahetuse. sääl saad oma auto käigukasti kohta rohkem infot ja teavet kui mujal. a edu.
Mersumeeeeees
23:36 16.09.2017
Kust kohast tulevad tainad kes väidavad, et palja õlivahetusega on kõik korras? Tehnikast kohe absoluutselt mitte essugi ei jaga siis ärge tulge siin teisele udu ajama ja oma firmat reklaamima, klounid rsk!
Kui kast juba veateadet annab siis järelikult tahab asi tõsisemat sekkumist ja uurimist, sellest et õli vahetatud kunagi pole ja see seal pea 200-300k sees loksunud on ei löö kasti sugugi mitte häiresse usu mind.
Lase kuskil pädevas töökojas üle vaadata ja saad õige vastuse, hõbenooles on kari juute kus maksad lihtsalt kohati õhu eest.
maakas5
23:37 16.09.2017
Olen mõlemas kohas käinud. Hõbenooles tehakse enne õlivahetust diagnost kastile ja siis otsustatakse kas on dünaamilisel õlivahetusel mingit mõtet. Juhul kui on vaja kasti remontida siis Cesises tuleb see odavam kui Eestis. Enamik meie kõvasid "kastiremontijaid" kasutavad samuti Cesise tehase teenust.
v_
23:42 16.09.2017
Jah, see sakslaste kobinaat Lätis on ilmselt soodsaim variant.
....
07:24 17.09.2017
Hõbenool jah
http://www.autoleht.ee/foorum/1178/2543
Aga kui autoost on vältimatu, siis ostetakse normaalne auto...
.
11:42 17.09.2017
Mis 8a vana auto? Eestlaste autopargi keskmine vanus on 12a. See audi on ok auto. Tartus DIA telf. 5092200 ega neid kasti rem.polegi palju. Helista, lepi aeg ja viskavad juhtme taha. Tavaliselt teab juba niigi mis probleem ja mis summa.
janelyur
11:55 17.09.2017
To .... mis on normaalne auto? See mis sinu jaoks vöib olla normaalne on vöibolla teise jaoks täielik mötetus. Maitse yle ei vaielda, käis auto enne ostu köikvöimaliku kontrolli läbi! Siga kotis päris ei ostnud.
selgeltnägija valerka
11:56 17.09.2017
. (registreerimata) DIA pole kunagi kaste teinud, 5092200 pole kunagi DIA le kuulunud ega sellega otseselt seotud olnud
selgeltnägija valerka
12:14 17.09.2017
janelyur - teatud asju ei olegi võimalik ette näha,isegi uued autod lagunevad aga nendele on antud teatud aja jooksul tasuta vigade kõrvaldamise periood, mis muidugi on kantud auto hinna sisse, tasuta lõunaid ei ole olemas ja isegi juust hiirelõksus ei ole tasuta
2kivikas2
12:42 17.09.2017
Vanad pruugitud diislid ja automaatkastid on rikaste lõbu. Ärge võtke jõukalt keskklassilt seda lõbu ära :)
Selle automaatkasti hulluse ja massipsühhoosi pealt peab lõivu maksma, midagi ei ole teha. Automaatkast oli oma olemuselt keerukas ja nõrguke sõlm aastakümneid tagasi ja on seda ka tänapäeval. Mingit revolutsiooni ei ole selles vallas toimunud.

Lase kindlasti kahes, veel parem kolmes kohas üle vaadata kast ja siis pane pilt kokku mis edasi teha. See tuleb finantsiliselt odavam kui, siin haibitud esimesse ette juhtuvasse kohta remonti viia ning pärast kiruda. Nagu siit teemast kumab, ei ole automaatkast eesti oludesse. Pole asjatundjaid. Mingit dünaamilist lingamit teha, kus sodi ja rauapuru kasti alles jääb - parem jätta sellise kalli raha eest tegemata.
See on sama sossseplus nagu pidurivedeliku vahetus süstlaga reservuaarist välja ja uus peale, samas kui torudes silindrite juures jääb kõik vanaks, suure niiskusprotsendiga. Sama sossseplus ka roolivõimu õli vahetus analoogselt reservuaarist, süstlaga. Ja kõik sodine ja räbune õli jääb ikka tihendeid hööveldama.
.
17:02 17.09.2017
Dia teostab samuti kastide juhtmoodulite diagnosti ja remonti. See siinkohal toodud number oligi hr. Rebase oma ,kes nendega tegeles. Praegu kindlalt ei tea,oli telefonis selle infoga,ehk isiklik number.

Tartus ka Trans-rem. Teeb samuti kaste, tehase 21a. Koht ise just esinduse muljet ei loo aga oli kunagi ainuke siinpool ,kust sai abi.Soovitan.
selgeltnägija valerka
17:10 17.09.2017
See number küll Jüri oma aga teine nimi hoopis teine
maakas5
18:05 17.09.2017
Kas see koht kus enne ostu lasid Audit kontrollida on saladus?
selgeltnägija valerka
18:10 17.09.2017
mis see sulle annab kui ei teagi mis seal juhtus
janelyur
18:14 17.09.2017
maakas5
19:13 17.09.2017
Annab teadmise, et kõik need sellised "kontrollid" on mõttetu raha raiskamine kui nädala pärast käigukast küpse:)
selgeltnägija valerka
19:32 17.09.2017
maakas5- kas oled ka ullike kes loodab saada kuskilt infot tuleviku kohta?
63amg
19:47 17.09.2017
flamekosse ei läheks mina isegi siis,kui peale makstakse!
maakas5
19:50 17.09.2017
kuuliveeretaja-ullike oled ikke ise vist. Ostueelne kontroll selleks ongi, et tuleviku osas mingi kindlustunne oleks. Minevikku näeb niigi:))))
selgeltnägija valerka
19:56 17.09.2017
huvitav kuidas küll avastada ostueelses kontrollid mikromõrasid detailides
http://www.hc.lv/inc/Upload/news_290/Image/photo.jpg
http://www.dsmtuners.com/attachments/100_0441-jpg.75927/
või mõne anduri töö lõpu aega?
maakas5
20:12 17.09.2017
Ühtteist saab normaalse diagnostika ja visuaalse vaatluse teel ka selgeks. Need pildid ei tõesta midagi ega näita mingit konkreetset tekkepõhjust samas kui mõni mõrapea on esimesest põgusast vaatlusest tuvastatav:))))
selgeltnägija valerka
20:16 17.09.2017
näed kuna annab otsad näiteks kurikuulus vag õlipumba kuuskant? ara aja pada, ei tea sa ette isegi seda kuna korjad tagumisse rehvi naela
....
20:18 17.09.2017
ostueelne kontroll tähendab seda, et saad oma raha eest hetkel sõitva auto, mitte et sulle püütakse turuhinnaga pähe määrida poollagunenud sara. see, mis hiljem juhtuma hakkab, pole enam ostueelse kontrolli teema.
aga kui tahadki teadlikult ruletti mängida ja osta sõitva auto hinnaga remontivajavat küna, mis tegelikult on 2x vähem väärt, siis keegi ei keela.
antud teema tõestas lihtsalt taas, et turgu lükatakse väsima hakkavad isendid ja küllap eelmine omanik juba teadis, mis jamad tulevad.
janelyur
20:34 17.09.2017
Eks see tänapäeva autoost ongi täielik rulett :D

Ja mulle tundub, et see ämbrisse astumine pole mitte 50:50 vaid äkki pigem nii 70:30

Aga ma ei kanna oma Audikest veel maha, eiei :) täna söitis ideaalselt, nädala alguses lasen yle vaadata ja jään lootma, et käigukast kyps pole, alati ei tasu köige hullemat karta, valmis tuleb aga olla köigeks.
Auto ostsin sellevörra soodsamalt, teades et sinna alla on vaja natuke investeerida, mul oleks olnud vöimalus osta sama auto ka 2000-3000 eur kallimalt, sain pmst 1000 eur alla hinnast ka veel.
....
21:16 17.09.2017
arvata võis, et nii on ta mõnda aega juba käitunud, st viga tekib ja kaob, eelmine omanik raalis ehk vea põhjuse välja, sai teada remondihinna ning loobus raha kulutamast.
maakas5
21:38 17.09.2017
Pole keegi seda väitnud, et peaks auto maha kandma. Lihtsalt ainult selle dünaamilise õlivahetusega ei remondi käigukasti. Kõigepealt kaabel järgi ja siis on näha mis edasi saab. Vajab remonti siis selle käigus vahetatakse nagunii õli kui ei vaja tuleb võtta õliproov ja vaadata millises seisus kast on. On õli tökat- vahetada (sellisel juhul on tavaliselt õlivahetusest kasu), on õlil spetsiifiline "kärsahais" juures-on kast otsas, on kastis olev õli ilus ja läbipaistev siis õli viga pole. Kas on õli kogus õige- ka üleliigne õli pole hea. Kõike seda tuleb eelnevalt kontrollida. Audi on hea auto aga ka head asjad tahavad aeg-ajalt hooldust. Otsisid abi rohkem Tartu kandist? Kui vaja esmast diagnosti võin aidata. Edu
janelyur
22:04 17.09.2017
Eelmine omanik töi selle nädal enne myyki Itaaliast, hingeelu ta ei teadnud, mötetu syydistada ju :)

Abi pigem Tartus jah vöi Soomes, elan tegelikult siin, aga ma ei tea neid siinseid tegijaid, vöimalik et siin need hinnad 3 korda kallimad, ja kuna päris tihti Tartus käin siis vöiks Tartu piires möni hea koht leiduda. Möistliku hinnaga muidugi :)
Volotka
22:17 17.09.2017
Itaalia = tegelikult Leedu...
v_
22:17 17.09.2017
Itaaliast? Nalja teete? Ma ei tea kedagi kes Itaaliast toob. Toomiskulud lähevad nii vana ja nii odava auto puhul mõttetult kalliks kui peaks ekstra Eestisse ühte autot tooma. Küll tuuakse massiliselt Itaaliast toodud autosid Leedust ja esitletakse kui Itaaliast toodud auto. Soovitan kontrollida autot eelnevate keretööde suhtes. 90% tõenäosusega on ülevärvitud pill!
janelyur
22:30 17.09.2017
Ma ei tea kas maanteeametile ka valetatakse päritoluriigi kohta??
v_
22:38 17.09.2017
Põhjus on üsna lihtne miks otse ei tooda müügiks itaaliast ja prantsusmaalt autosid. Juba 2 aastat vanad autod on seal kriime ja kraapse nii täis reeglina, et autod vajavad värvimist, et meil seda oleks võimalik müüa. Arvestades keretööde hindasid eestis ei ole need autod reeglina atraktiivsed siinsetele vahendajatele. Leedukad reeglina ostavad probleemsed autod millelt saab suuremat vaheltkasu. Ostetakse põhiliselt tehnilise rikkega või avariilisi autosid. Teevad need müügikorda ja paiskavad soodsa hinnaga turule. Seetõttu Leedus on paljud autod odavamad kui Saksas või Beneluxi riikides. Eraisikutest vahendajad eelistavad seetõttu Leedut kuna autosid saab odavamalt kätte ja saab ka turul odavamalt realiseerida. Risk muidugi petta saada väga suur. Antud juhul võib oletada, et vahendaja on ostnud Itaalia päritolu auto Leedust ja selle siin arvele võtnud. Leedu vahendaja ei oma siin tähtsust. Auto võetakse arvele Itaalia müügidokumentidega ja läheb kirja kui itaalia päritolu auto.
Grandmaster B
23:29 17.09.2017
Gearbox malfunction. Peale seiskamist probleem kadus, nagu seda poleks kunagi olnudki. Ma ei näe asja kohe väga mustades toonides, väga võimalik, et elektroonika viga. Nendes vahvates Tronic kastides seda elektoonikat pehmelt öeldes natuke jagub... Siiralt loodan, et probleem laheneb teemaalgataja rahakotile soodsalt. Parim soovitus siiani - võtta arvamus mitmelt erinevalt remonditöökojalt. Eksisteerib väga suur võimalus, et priske remondiarve lootuses hakatakse autoomanikule jama ajama, eriti kui omanik on naisterahvas.
Kui teemaalgataja sellest jamast üldse midagi õppida võiks, siis seda, et diiselmootor/automaatkast kombost tuleks kauge kaarega mööda käia. Eriti kui tegu on Audi/VW autodega. Need on ägedad autod, millega on uhke sõita, aga teatud vanuse ja läbisõiduni jõudes muutuvad need tiksuvateks kellapommideks - järgi jäävad ainult uhked remondiarved.
Huvi pärast küsin - miks just see auto valituks osutus? Kas keegi soovitas, niisama meeldis või oli ammune lemmik kõigi maailma autode hulgast?
maakas5
00:02 18.09.2017
Kui Tartus ja kui huvi kirjuta viper381@gmail.com
....
07:01 18.09.2017
neiule väheke üldist silmaringilaiendust. tüüpiline auto teekond: itaalia- saksa-leedu- eesti. siinsed eraisikutest autohuiarid, kes väidetavalt omal sõidul kuskilt välismaalt tulevad, käivad tegelikult leedus, võtavad sealt enamvähem normaalse räime, tassivad ta siia ning panevad hinnale tonni otsa ja naiivseid ostjaid kui murdu.
jutt on neil muidgi hea ilus- ostsin endale, aga tuleb maha müüa, käisin seltskonnaga reisil ja tõin auto ka, et siin rahaks teha jne. ja silmad on neil nii ausad...
vanamiiz
09:21 18.09.2017
Eks srr imelik ole, et leedus autod odavamad kui saksas. Samas on sajast üks võimalus, et saab sealt roogitava räime. Julgen pakkuda, et meil müügis on 60-70 % on leedus vahepeatuse teinud sõidukid.
janelyur
09:27 18.09.2017
Sain juba täna õhtuks õnneks diagnostika aja Soomes Tuusulas, eestlaste töökoda. Eks see selgitab siis, mis värk on.. tänu sellele tulisele teemale, olen nii mõndagi kõrva taha pannud :D
selgeltnägija valerka
09:43 18.09.2017
Ei tea selle Tuusula koha tausta, arvutiga saab iga mats veakoodid kätte aga mis edasi, automaatkast on selline imelik tükk et sellega on mõistlik minna töökotta kes ainult nendega tegeleb päevast päeva, mitte ei vaheta šarniire ja rooliotsi ja ei katseta vahelduseks kätt aut. kasti peal. Hambavaluga ei lähe ka ju perearsti juurde!
....
10:36 18.09.2017
mida sa selgeltnägija kogu aeg vingud? kui töökoda oli nõus vastu võtma, siis oskavad ehk ka muud peale šarniirivahetuse.
janelyur
11:23 18.09.2017
Kusjuures helistasin esialgu tuttava soovitatud paika, kust mind suunati teise töökotta kes audisid paremini tunnevad, teisest kohast suunati kolmandasse.. kolmas koht vist ongi spetsialiseerunud rohkem audide ja vw peale.

Loodan abi saada :)

Samas mötlen, et see jama juhtus siis kui kiirtee alguses gaasi põhja vajutasin, äkki käigukast sai mingisuguse shoki vms :D on selline asi vöimalik?
Olen nädal selle sutoga söitnud iga päev vähemalt 40 km suht rahulikul kiirusel, töötab laitmatult, käiguvahetusel ei ole midagi tunda ja noh yhesönaga igati bueno köik..
selgeltnägija valerka
11:25 18.09.2017
.... (registreerimata) - töö vastuvõtul ja pädeval resultaadil suur vahe, kui palju kiunu siin erinevate kohtade kohta .................
maakas5
11:55 18.09.2017
Alati ei pruugi viga mis käigukasti tööd segab kastis endas peituda
janelyur
11:59 18.09.2017
Valerka tule siis mulle ise appi oma kuldsete kätega, kui yhtegi töökoda usaldada ei saa ;)

Päris Audi esindusse ma ka ei tõttaks.. põhjus lihtne ja loogiline (minu loogika)
Esindused röövivad, ja kuna auto on juba 8 a vana, siis ma ei pea vajalikuks hooldusraamatusse just esinduse remondi/hoolduse märki saada, peaasi et tehtud töö oleks hoolikalt, hästi ja möistliku hinnaga tehtud.
Olen ise ilualal tööl ja vöin näitena tuua, et oletame klient tahab juukseid värvida, yks salong vötab täpselt sama töö eest 200 eur, teine salong mille löpptulemus on täpselt sama vötab kliendilt 100-150 eur. Muidugi on ka kohti mis keerab kliendi juuksed totaalselt tuksi, seepärast ka olemas google ja igasugused toredad foorumid ja muidugi suu peas :)
Autonduses sama teema..

Ja mind ajab närvi, kui keegi hakkab ajama, et rikaste lõbu see Audi ost et jöudsid osta jöua parandada. Peabki jöudma, aga see kui ma soovin kuskilt soodsamalt head teenust saada, pole ju patt ega mission impossible :)
maakas5
12:09 18.09.2017
Ei ole võimatu ja peabki otsima. Vanasõna ütleb ka- kes otsib see leiab. Selles suhtes on valerkal muidugi õigus, et remontida seda keerukat agregaati oskavad vaid vähesed.
selgeltnägija valerka
12:18 18.09.2017
Mina ei oska remontida seda, kuigi arvutis mul elsawin olemas ja ka kaabel olemas, samas ei lähekeks selle vea puhul ma kindlasti ei carstoppi ega muusse õlivahetust ja veermikke remontivatesse kohtadesse vaid ikke automaate (mitte manuaaale) tegevate inimeste juurde Hõbenool (keegi kiunus et juudid) Transrem või Recro. Hambaid ravid ikke muideks hambaarsti juures mitte perearsti. Aga kirjuta siis meile mis sulle öeldi seal Tuusulas, ja mõistlik neil mitte lasta vigu kustutada kui nad midagi teha ei oska.
........
13:58 18.09.2017
Tegelikult teenivad need ilusalongid soomes korralikult. See paar tonni pole mingi raha. 10 soengut ja asi ants,teie siin nutate oma paarisaja eurose hinnavahe juures.
Kindel on minna kastidele spetsialiseerunud firmasse.
Ega polegi vahet ,kas auto saksast,leedust,eestist loeb eelnev hooldus.
janelyur
14:08 18.09.2017
Kes see vingunud on :) mina olen soomlase salongis tööl, olles ainuke eestlane kogu kollektiivist.. töin vaid näite, et on kohti kus saab soodsalt väga head teenust, mitte et ma enda kohta oleks kirjutanud ja vingunud..
looder23
14:23 18.09.2017
Härrased-härtased. Miks nii tagasihoidlikud? Tavaliselt on parastamise kiun ikka lõppematu. Nii tore ju, kui kellelgi läheb pärast käsitatud auto ostmist auto katki ja mis saaks veel parem olla kui see auto on veel vag grupi toodang.
hkljkl
15:24 18.09.2017
" läheb pärast käsitatud auto ostmist auto katki ja mis saaks veel parem olla kui see auto on veel vag grupi toodang"

pigem reeglina juhtub seda VAG grupi toodanguga. ega see 2,7 mootor ka teab mis hea valik polnud, aga see selleks. eks kui teiste vigadest ei õpita, peab enda omadest õppima. ma tooks masina Tallinnasse, miks seda veel Tartu peaks vedama? Helsinkis hinnad ikka mitmekordsed.
janelyur
16:50 18.09.2017
Ma ei tea Tallinnas mis need hinnad on ja normaalsed paigad..ei tunne Tallinnat yldse :), ja kui ma Tartusse olengi okt minemas, siis on hea kui näiteks mitmepäevane töö, et on kus olla ja millega söita niikaua, Tallinnas pole kedagi :/
Mahno3
23:26 18.09.2017
Oh issand, aga sa jäta auto Tallinnasse ja käi ise Tartus ja Võrus kui vaja. Auto saab ilma sinuta päris hästi hakkama. Ja kui varem valmis saab, siis seisab platsi peal kuni sa talle järgi tuled. Bussid-rongid sõidavad ju.
Marko
23:44 18.09.2017
Kahtlase vea lokaliseerimine võib üsna kaua aega võtta. Ekraanilt kood lugeda ja jupp vahetada - see on kas tootja või autoomaniku märg unenägu.
Nagu eespool kirjeldati, on tegemist keeruka süsteemiga, mille KÕIK komponendid peavad laitmatult koostööd tegema. Kui üks neist aegajalt nöögib, siis unistada, et kahe päeva pärast põrutan üle piiri ja mured nullis, on tiba sinisilmne.
Soovitada kedagi? Annest muidugi, paraku kanti Rakvere piirkond ja Helsingist kaugemad kohad ammu maha.
janelyur
19:37 19.09.2017
Nonii Daamid ja Härrad :)
Käisin siis diagnostikas, see näitas yhte viga...
Kirjutan nii nagu teemast aru sain- veakood näitas et sidur on libisenud..?!

Lasen nyyd autole teha hoolduse ja veel käigukasti öli ära vahetada, siis peaks täitsa vinksvonks olema?
Muud viga autol polnudki :) vot neile kes parastasid, et kui jubeda isendi otsa ma sattusin..
Nipiga värk
19:45 19.09.2017
Ma ei saanud aru, milles oli siis viga?
janelyur
20:01 19.09.2017
A et milles viga oli?

Eelnevates postitustes on ju kirjas
2kivikas2
22:49 19.09.2017
Klišeediagnoos siis. Ma siin eelnevatest postitustest kuskilt lugesin välja et kui sidur libiseb ja õli ära vahetada, siis probleem süveneb.

Automehaanikute klišeediagnoosid. Kui auto ei tööta, siis viga on:
bensukas - lamda anduris
disla- kõrgsurvepumbas
automaatkäigukast- vanas käigukasti õlis
janelyur
22:58 19.09.2017
Hmm....

Oskab keegi öelda, kuidas see siduri libisemine väljendub? Ma töesti pole autoga söites täheldanud mitte midagi ebanormaalset peale selle yhe korra kui kiri ette tuli :/

Oskan äkki homme siis natuke teise pilguga vaadata vöi kuulata
td
23:27 19.09.2017
Kas naitex uhtlase kiirusega kulgedes maanteel, poorete osuti ei koigu veidi? Muidugi see uks diagnoos pole veel naitaja. Teinekord kaid neljas kohas ja igauks raagib erinevat juttu.
Marko
23:45 19.09.2017
Sidur natukene libises - see on raamatupidajate ja ökonomistide programmeeritud rike autoomanikelt raha äravõtmiseks. Avaldubki maanteesõidul peamiselt vibratsioonina. Hüdromuhvi ketta kate sai otsa ja õlivahetus ei aita.
td kirjeldatud tahhomeetri "hulkumine" on ka hea tähelepanek.

Muudetud 19.09.17 23:47

....
07:00 20.09.2017
eespool oli ju kirjas, et sai kiirteel järsult kiirendatud ja siis hakkas värisema- keegi teemat üldse loeb ka või niisama mulisete?
eks sel hetkel läbilibisemine toimuski- sattusid kokku järsk gaasivajutus ning ilmselt kickdowni tõttu käiguvahetus. võimsust ka ju piisavalt selle väikese auto kohta. sõida edasi ja ära põe- kast ilmselt niipea veel lagunema ei hakka. no ja kui hakkab, eks sii spaistab edasi.
janelyur
08:33 20.09.2017
Jah laupäeval kui see teema juhtus, siis töesti seierid köikusid alguses
janelyur
08:42 20.09.2017
.... - tänks rahustava kommentaari eest.

Aa muide. Sama veakoodi näitas tookord enne ostu ka Flamekos minuteada... see oli inglise keelne tekst millest ma aru ei saanud väga. Kysisin et mis veakood see on, öeldi et siduriga midagi aga täpselt ei tea,.nyyd aga oli soomekeelne ja sain ise ka aru..
Miks nad seal ei öelnud et sidur libises :D

Kas on olemas siis veel täpsem diagnostika? :D flamekos öeldi, et kui tahan täpsemalt teada mis selle siduriga on, siis nad peavad pöhjalikuma diagnostika tegema ja see maksab veel
....
09:12 20.09.2017
eks sidurikatted natukene kulunud. vanus teeb ikka oma töö. kui ta rahulikul sõidul ei jama, siis pole vajadust torkima hakata. ehk nagu öeldakse- ära remondi töötavat asja.
kaevur mati
09:20 20.09.2017
Vana sodise õliga haagib veel sidurit nagu liivapaber aga uus õli on libedam ja sidur hakkab rohkem libisema. Kas nii?
....
09:41 20.09.2017
see võib nii olla, aga siis peaks sidur ikka üsna läbi olema ning libisemist juba ka vana õliga tunda olema. paljud lihtsalt ei tunneta oma autot ning ei taju ära, millal sidur libiseb ja millal mitte. antud juhul on tegu 140kw ja siin juba korralikul kiirendusel väänet on, mis sidurile selga istub.
selgeltnägija valerka
14:24 20.09.2017
Ehe näide sellest kuidas ostueelses kontrollis avastatud sidurite libisemise viga lasti lihtsalt ühest kõrvast sisse, teisest välja.
janelyur
14:52 20.09.2017
No höhöhh Valerka...!

Öeldi, et arvatavasti pole midagi hullu siin

Jaaaa yliväike töenäosus, et ma oleks teise sarnase isendi sama tervena saanud!
Pole autol häda midagi, vaatasin teisi samaauguseid isendeid, kyll puudus ylevaatus ja kyll oli see ja teine ja kolmas häda..

Iseaalset partnerit otsides tuleb teatud vigadega leppida, kui need on töesti väikesed vead vöi parandatavad :D
Päris vaiba pealt ka autot ei jöua osta, hmm...
selgeltnägija valerka
15:03 20.09.2017
saa aru, sidurid niiasama ei libise ja libisemisel on mingi põhjus, kuna diagnosti tegid kastikauged inimesed siis pole midagi muud teha, kas panna kuni asi laiali või pöörduda teatud kohta kes diagnooosiks kasti ( mitte ei loe lihtsalt vigu)
Marko
15:09 20.09.2017
Jälgi sõites tahhomeetrit! Kui maanteel ühtlasel kiirusel kõigub, mine remonti!
....
15:10 20.09.2017
mida sa kogu aeg hädaldad... kui see probleem hakkab tihedamalt kummitama, tuleb asjaga tegeleda, aga seni, kuni sõidab ilusti, pole seal midagi torkida. ise teatasid, et automaatkastidega ei oska sa midagi teha- ole siis pigem vait.
selgeltnägija valerka
15:16 20.09.2017
mina ei hädalda, vaid avaldan oma arvamist, igaüks toimetagu nii kuis heaks arvab ...................
janelyur
15:17 20.09.2017
Mina ka ei hädalda
selgeltnägija valerka
15:23 20.09.2017
No naudi siis autot ja jäta meelde et auto remont puudutavaid pädevaid vastuseid saad ainult remondikohast kes on antud patsienti ennem näinud! Ja kordamine on tarkuse ema https://goo.gl/M6gGxh
kaevur mati
15:26 20.09.2017
Kuulutus: Otsin preemium kaaslast kellega leivad ühte kappi panna. Olen vallaline ja natuke libe sell aga süda on õiges kohas. Paremal.

Anna talle korralikult gaasi ja kiirenda ja vaata kas viga kordub.
td
15:33 20.09.2017
Tegelikult kui soovid ikka teada, kas auto korras voi mis selle nn libisemise pohjus? Minegi ainult kastidega tegelevasse asutusse, neid siin varasemalt juba kirjas kull. Saad oma sudamerahu tagasi. Tavalises firmas maksad vaid raha tuhja voi keeratakse kast taiesti p..... voi viga aina suveneb.
Kuidas muidu kulmalt ja soojalt kaike lulitab, ?puhtalt? Tagurpidi-kaigu lulitus, kulmalt/soojalt? Astub kulmalt/soojalt ka tuhikaigul kohapealt minema? Voi pead gaasi lisama? On varem automaadiga kogemusi? Las moni asjatundja teeb autoga tiiru, kes kaste teab saab juba ka soiduga uht-teist aru.
Usu ,siin keegi ei saa su autot remontida,void lihtsalt mone suva kirja jargi arvata,et koik ongi korras. Voimalik, et motled lihtsalt ka asju keerulisemaks.
janelyur
15:38 20.09.2017
Kaevur Mati - mis see oli mingi konksuga nali vä? :D

Ja no kui sama asi peaks korduma autoga, siis siia foorumisse ma sellest kirjutada igatahes ei julge, saan veel pahandada kui halva auto ma ikka ostsin, ja kui rumal ma olen :]
janelyur
16:26 20.09.2017
Minuarust veatult vahetuvad käigud, ei isegi tunne kui käigud vahetuvad..nii kylmalt kui ka soojalt. Tagurdamisel köik ok... edasiminek on kyll vähe selline kahtlane, kui järsku vajutan gaasi... korra nagu " tömbab lukku", ja siis hakkab kiirendama. Veateade tuligi kiirendamisel kiirteele söites.
Kogemusi automaadiga on varasemast ajast kyll, seepärast ma nagu ei oskagi muidu paha söna öelda hetkel.
Marko
16:36 20.09.2017
Tee siis koormustest algatuseks! See on väga lihtne. Käik sisse, vasaku jalaga hoiad pidurit ja gaas põhja. Tahho peab jääma 2000 juurde, oleneb autost.
Kordad operatsiooni R kangiasendiga.
Siis lähed maanteele ja veendud, et 100kmh juures tahho ja spido käituvad kerge gaasipedaaliga mängimise puhul TÄPSELT ühtemoodi.
Kui kiirendusel edasivahetused on muhedad, peaaegu hoomamatud, siis ongi korras. Kui üks kirjeldatud punktidest hälbib, peab KOHESELT remontima, hiljem on 2 - 3 korda kallim. Õlivahetus ei aita.
Kunnnn
16:54 20.09.2017
Peale marko koormustesti pead kindlasti kasti remontima. Tegelikult on ju selge, et kettad libisevad läbi, ennem ostu oli veakood sees ja kiirendades tuli jälle viga tagasi. Tegemist pole mingi juhusliku veaga, mida kiiremini remonti lähed, seda väiksema kuluga pääsed. Aga arvesta alates 1200 eurosest kulust.
Marko
16:59 20.09.2017
Kui koormustestil tahhot viis minutit 6000 pöörde juures ei hoia, siis saab samamoodi edasi longata.
selgeltnägija valerka
17:02 20.09.2017
Marko, sellist lollust sinu suust, ema anna padrunei. Pädev kastiremontija kõrvalistmel arvuti süles näeb väga palju selle kasti tervisest, ainult rõh peab olema sõnadel pädev kastiremontija
Marko
17:26 20.09.2017
Ma ei viitsi tundmatu sõduriga mitte millegi üle vaidlema hakata. Rikkis kast võib tõesti otsad anda, korras kastiga ei juhtu midagi.
Viis minutit on muidugi liialdus, pedaal tuleb kohe lahti lasta kui vedu ei ole ja pöörded lakke hüppavad. Siis tuleb minna remondikohta, mitte kuude kaupa edasi lükata.

Muudetud 20.09.17 17:26

td
20:41 20.09.2017
Ok.Jane. anna siis teada oma kaigukasti eluloost, sellisel juhul edaspidi kellelgi abi sest teemast. Muidu voiks kustutada , mitte-midagi utlevad teemad.
Marko
21:58 20.09.2017
Enne koormustesti tegemist ei ole mõtet midagi soovitada. Kui auto ei jaksa kohalt minna, siis pole ka kõige uuemast diagnostikaläpparist abi.
janelyur
22:15 20.09.2017
Ma ei saa nyyd aru, kas ma pean selle koormustesti tegema vöi mitte..? Yks ytleb, et tee, teine ytleb et ära tee löhub täitsa ära, i'm confused

Ma viin ikka 2 näd pärast Eestisse TARTUSSE selle tegemisele,vast ei lagune selle ajaga ära :)
Marko
22:51 20.09.2017
Sinu valik. Aimar teeb autot vastu võttes esimese asjana sedasama testi. Kui pelgad, et hullemaks läheb, ära siis tee! Isegi vana neljakäigulise bemmiga on võimalik kuude kaupa poollibiseva esimese käiguga ringi hiilida. Mida vähem vahepeal sõidad, seda parem rahakotile. Kilomeeter võib maksta sadu eurosid.
Siin kirjutab hulk identimatuid põhulõugu, võta vahepeal mõne usaldusväärse remontijaga ühendust ja tee omale asjad selgeks!