Teeks siis väikse vahekokkuvõtte jälle. Teadaolevaid inimesi tutvusringkonnas, kes on covidisse surnud võik raskelt põdenud - 0( null ).
Vaxitud naaber sattus trombiga haiglasse. Vanust küll omajagu, aga ikkagi.
Et siis selline seis hetkel koroonarindelt.
Koroova on ajalugu, vaid hiina tõmbleb veel.
Eks ta siin mingil määral veel ringleb, aga arvata on, et mingit uut lainet enam ei teki. Eestlased on vist suht ristirästi ja korduvalt selle läbi põdenud ja kes veel ei ole, siis tema organism lihtsalt ei võta seda jama vastu.
See artikkel lihtsalt enam ei müü, on muud millega kägistada. Sama siin, 0 üle keskmise põdenut, kuid poolsante mitmeid ja mõned surmadki. kui ikka mõlemad alla 50a duubeldatut suht järjest lähevad, no millest rääkida.
Vähemalt said inimesed kompensatsiooni, aga probleem on rohkem selles, kuidas meil vahel tormatakse ilma igasuguse analüüsimiseta, lihtsalt mõne inimese ego saab rahulduse oma võimu näitamisest. Tasakaalukust ja talupojatarkust on vähe, liiga kiiresti minnakse paanikasse ja hakatakse valesid otsuseid tegema. Pärast loomulikult keegi enda süüd ei tunnista, öeldakse, et ajad olid sellised.
Najah, siin on päris mitu tahku.
Tunnistati õigustühiseks - ei käitutud seaduse järgi ehk ei järgitud manuali
Manuali järgimine - milline õige mees teeb seda? Ikka kohe pakendist välja ja kokku panema.
Tasakaalukus paanilises olukorras on raske säilitada, võid testida enda närvikava, kui pead 10 haavatuga korraga tegelema ja tiražeerimist tegema.
Vale otsus on ka otsus, seda, kas ta on vale, vaatame hiljem ja õiguslikult tühistati vallandamine aga äkki see vale otsus päästis nende 14'ne elu? See jääb Nastjale ja tarotegelastele öelda. Tegeleti riski maandamisega, nemad puiklesid vastu, said eemaldatud riskist.
Üldiselt käituti pandeemiaolukorrale vastavalt nagu on ka olemas sõjaolukord, hoopis teistsugused käitumismustrid erinevalt nn rahuajast aga ainult rahuajal elanud inimeste mõistusesse ei mahu see, asja ei soodustanud ka kremli trollid, kes nüüdseks on koroonaekspertidest muutunud sõjaekspertideks, niisama lapikumaalased ehk kasulikud idioodid kremli trollidele ja talupojamõistusega inimesed, kes kukkusid arvama asju.
Mis nüüd saab? Raha juba nad said aga tegelased lähevad tööle tagasi, nagu poleks midagi juhtunud? Arvad, et nende töökaaslased pole unustanud nende sõrgade vastu ajamist meditsiinis üldlevinud arusaamadele? Kuidas sa töötad edasi seltskonnas, kes sisuliselt on kaotanud igasugu usalduse sinu vastu?
Lugesid sa selle loo üldse mõttega läbi või niisama viskasid pilgu peale ja lased nüüd endale sobivat ideoloogiat valla? Meditsiinitöötajad ei tohi sattuda paanikasse ega hakata tegema järeldusi isiklike emotsioonide pinnal.
Sama paanika oli eile õhtul kui kaja teles esines ja kõik pöördesse läksid- miks ta seda tegi, oli see vajalik, miks ta inimesi hirmutas jne.
Niiet loe uuesti ja püüa aru saada:
On üldteada asjaolu, et COVID-19 haigusesse nakatumist ja haigestumist ei välista vastava vaktsiinikuuri läbimine. Seosetud on ka väited, et vaktsiin välistab haiguse leviku või töötajatega kokkupuutuvate patsientide nakatumise. Vaktsineerimise eesmärk saaks seega olla üksnes töötaja enda tervise kaitse,» märkis advokaadibüroo.
Ja mõtle selle üle:
Tähelepanuväärne on ka asjaolu, et kostja ei ole kehtestanud samalaadset kohustust mõne teise viiruse või haigusega seonduvalt ega ole ka vallandanud ühtegi töötajat põhjusel, et täitmata on mõne teise viiruse või haigusega seotud vaktsineerimiskohustus. Ometi puutuvad kostja töötajad pidevalt oma töö iseloomust tulenevalt kokku igasuguste haigustega. Seega leidis kohus, et kostja on riskihinnangus ning selle tegevuskavas lähtunud vääratest eeldustest ning vääralt kehtestanud operatiivtöötajatele primaarse abinõuna üksnes vaktsineerimiskohustuse.
Ikka lugesin ja sealt mul ka need mõtted tulid, eriti viimane osa.
Esimene lõik - tüüpiline inimloomusele.
Teine lõik - See nüüd on juba tagantjärgi tarkus, mitte ettenägev tarkus. Tolell hetkel oli tootjate poolt öeldud: kaitseb staks ja vähendab edasinakkuvust. Nendest kahest omadusest piisab, rõhutan veelkord sõna pandeemiaolukord, et seda sunniseks teha, eriti hetkeolukorras.
Kolmas lõik - Millise teise? Gripi? Leetrite? Rõugete? Mumpsi? Puukentsefaliidi?
Ei tasu unustada, et tegu oli UUE ja VÄGA OHTLIKU TÜVEGA viirusega, SaRS pole naljaasi mitte ühelgi kujul tegelt.
Samal põhjusel lasti ka kõik sead meil maha, sest tüvi oli sama, mis põhjustas Hispaania gripi. Mis siis, et inimesele nakkuvus oli üliväike aga risk oli vaja elimineerida, ka see pisikene.
Lõuna ameerika võitleb siiani Zika'ga, inimesele ei tee ta midagi aga alles lootevees ujuvale inimesele põhjustab sünnidefekte, väga karme defekte.
Aafrikas mölals Ebola paar aastat, Ebola puhul on kasuteguriks mitte selline salajane ninjana hiilimine, mis Covid19 ja H1N1 puhul on sarnane.
Su käest on küsitud korduvalt: Mida teed sina? Ja mõtle ennast sinna olukorda, kus riik vaatab sulle otsa ja sul puuduvad vajalikud algandmed, et teha ratsionaalne, teaduslikult põhjendatud otsus.
Minu poolt pole ühtegi etteheidet ei valitsusele ega ka korraldustele, kõik olid nii nagu ühes viroloogilises katastroofis peab olema ja isegi liiga pehmelt veel.
Elektrit mittetundev inimene ei pea seinast välja turritavaid juhtmeid ohtlikuks. Ei ole sinu ega minu asi öelda, mis on pandeemia piir ja mis on katastroofile lähenemine.
Mulle on igatahes üks asi selgeks saanud - ma ei lase enam ühtegi vaktsiinisüsti omale teha, olgu ta covidi, leetrite, mumpsi vms asja vastu. Usaldus on täielikult kadunud. Jumal teab, mis vaktsiinid neil seal kapis omavahel läbisegi sasipuntrasse on läinud. Juhtumeid küll, kus valesid asju süstitud.
Jätkuvalt ei tea ka kedagi, kes oleks raskelt põdenud või ära surnud. Küll tean vähemalt ühte väga lähedast( naaber ) vaktsineeritut, kes ajutrombiga haiglasse lendas.
Tuhanded sportlased on viimase 2 aasta jooksul väljakutel kokku kukkunud äkksurmaga, ärge tulge mulle rääkima, et see on normaalsus.
"Vähemalt said inimesed kompensatsiooni, aga probleem on rohkem selles, kuidas meil vahel tormatakse ilma igasuguse analüüsimiseta, lihtsalt mõne inimese ego saab rahulduse oma võimu näitamisest. Tasakaalukust ja talupojatarkust on vähe, liiga kiiresti minnakse paanikasse ja hakatakse valesid otsuseid tegema. Pärast loomulikult keegi enda süüd ei tunnista, öeldakse, et ajad olid sellised."
Vaata seda sõja teemas postitatud videot, kus J.Peterson ültes, et meis igaühes on Stalinit ja Hitlerit ja mitte vähe. Ja nii ongi, koroona pandeemia näitas selle väga hästi ära, kuidas mingid sündmused arenema hakkavad ja kuidas rahvas sellega kaasa jookseb. Reaalselt oleks sundvaksimine tulnud, kui sõda poleks vahepeal peale tulnud.
Elektrit tundva inimesena ei tohi elektrit karta. Aga nüüd oleks äge kui sellest saaks alguse suurem kahjude nõuete laine. Kuni suurte sundijateni välja.
Huvitav, kas kässarilistel on nii väike tutvusringkond või nii hea tervisega tuttavad, et ühtegi sisse ei mahu. Isiklik ring on inimest viissada ja sealt on möödunud kahe aasta jooksul raskelt põetud koroonaga läinud üheksa, teistkümmend on põdemisjärgselt sisuliselt invaliidid ja põdemata vist tükki kümme. Üks võimalik vaktsiinikahju ka, kus käelihase võimsus on oluliselt langenud. Menetluses.
Võrdluseks: kuus on end surnuks joonud, üks uppunud, neli autoavariis invaliidistunud, üks end MMSiga vigaseks "arstinud". Neli on surnud kõrges vanuses oma kodus. Kole wärk.
Tagantjärele on väga turvaline paukuda, et oleks teinud nii ja lollilt tehti naa. Eriti kõvad paukujad on need, kes ise pole kunagi pidanud puudulike andmete pealt teisi mõjutavaid otsuseid tegema. Eks aeg näitab, kas mõneks ajaks leebunud puhang taandubki sesoonseks köhaks või on see vaid eelmäng millelegi huvitavamale.
Muide, kohus ei võtnud seisukohta mitte selles, kas ametist vabastamine oli meditsiiniliselt õigustatud. Vaid sisulislet öeldi, et kasutati vale paragarahvi ja kuna autot pole keelatud juhtida "kerges jopes", tuleb inimeste vallandamine tagasi pöörata. Kas selle vallandamisega kellegi nende elu päästeti (vaktsineerimata inimesed põevad harva kergelt), ei ole üldse teemaks. Nagu juriidikas tavaliselt: paragrahv on kõver ja sisule ei pööra keegi tähelepanu.
Loodame, et kässarilistel on õigus ja praegune "hiina haigus" on täpselt sama ebakvaliteetne, nagu sealt tulev muu odav kaup.
Üks inimkonna tõenäoline lõpustsenaarium on pandeemia, mis algabki täpselt nii: kellelgi tekivad seletamatud nähud ja ta sureb...
Võsa, tundub tõesti, et su tutvusringkond on põdur. Tean oma tutvusringkonnas ainult ühte koroona tüsistustega tegelast. Pole ise näinud teda, aga tuttava tuttav. Aga tugevas, väga tugevas ülekaalus + kaasuvad haigused.
Huvitav on see, et ma suutsin koroona hooaja algusest max 6 kuuga selgeks teha, et see pole mingi eriline tõbi. Nohh, pool putsukarva äkilisem kui gripp. Ja seda Eesti meediast, nn peavoolu meediast (see siis infoks neile, et tõde on ainult kuskil objektiivis vms.). Samuti olin nõus vaktsineerimima juhul, kui see hakkab segama mu tööd. Rahvusvaheline kaubavedu. Paari kuuga sain selgeks, jälle Eesti avalik meedia, et need vaktsiinid ei ole nii ilusad ja head kui tootja lubab ja kui aprill 2020 pakuti mulle perearsti poolt vaktsiini, siis loobusin. Elu on näidanud, et õige otsus. Kes on koroonat põdenud kergelt, kes mitte nii kergelt, aga ei midagi hullu. Enamusel oli kõige raskem see 10 päeva kodus passida. Olen terve koroona aja üle Eesti käinud erinevatele ettevõtetele, talunikele jt-le kaupa viimas. Ikka on läinud jutt ka koroonale. No krt, kas nad häbenevad siis rääkida, et kolleegid on raskelt haiged või suremas või surnud. Ainuke probleem ongi see karantiinis sitsimine, mis omakorda oli kohati täiesti jabur nõue. Rõhk sõnal kohati. Ma ei tea, kas mul on mingi imelik loogika, aga mulle pole jõudnud siis maani kohale, et kuidas läbipõdenu või vaktsineeritu ei ole viiruse edasi kandja/levitaja? Ainuke piirang mis oleks olnud, kõigi testimine ja/või rahva/klientide arvu piiramine.
Vaktsineeritud hulgas tean ühte, kellel läks tervis pärast vatsiini saamist paremaks, kahte kellel polnud mitte mingeid sümptomeid, isegi mitte süstimiskoha valulikkust, kuid kordades rohkem vaktsineerituid, kellel on tõsisemad või vähe tõsisemaid kõrvalnähte.
Ahjaa, siiski on tutvusringkonnas ka üks koroonasurm. Esimene koroonakevad. Taga toas suri voodihaige vanaisa ilma igasugu lisandunud sümptomiteta. Kõne perearstile, et taadu surnud. Vastus, siis, et selge-selge, koroona. Wtf nagu, peres polnud ka ühtegi tõbist. Tõsi, pole surmatunnistust ise näinud.
Naine töötab vallas, tuleb kõrges vanuses mammi valda omi asju ajama. Nagu ikka, hakkab elust-olust heietama. Mees suri mõned kuud tagasi vähki, küsiti, et kas paneme surma põhjuseks koroona, saate mingit toetust siis. Mammi siis vastu, et mina ikka sellega päri ei olnud. Ma ei usu absoluutselt neid koroona surmasid.
Neljanda staadiumi kopsuvähki põdev vaktsineeritu kuid koroonasse nakatunud sureb vähki, mitte vaktsineeriti koroonasse. ???
Siit oma kogemuse pealt ei pane midagi paika, mul üks vanem põdes kergelt läbi, teisel ei hakanudki külge, mõni noorem spordipoiss köhib paar aastat juba ja vilistab kopse nagu oleks elu aeg 5 pakki suitsu päevas kimunud. Mitte mingit ühist nimetajat ei suuda leida. Paaril tuttaval läks suisa perekonniti kirstu. Peale omikroni ilmumist on aind paar tuttavat haigestunud silmnähtavalt. Delta ajal oligi kõige hullem enda kogemusele toetudes.
oeh, äkki aitab juba? Mis peavoolumeedia ja no mis desinformatsiooni siis nagu levitati? miks need vaktsineerimise all suuresti kannatanud siis vaktsiinikahjude fondi poole ei pöördunud massiliselt. nii Soomes kui meil. suht üksikud pöördusid.
2020 märts pandi Eestis kaheks kuuks elu suures hirmus täitsa seisma
2020 sügisel võeti juba julgem hoiak ja ei tehtud suurt midagi
2021 jaanuari lõpuks kiskus asi väga käest ära ja keerati jälle vähe kraane kinni, vaktsiine oli vähe, tekitati kunstlikult defitsiit, pärast hakkas huvi lahjenema
2021 sügis mindi julgelt peale, öeldi välja, et koole kinni enam ei panda jne, tüved läksid leebemaks, vaktsineeritud enam suurt ei põdenud üldse ja elu oli suht tavaline. antivakseritel keerulisem
hoolimata "peavoolumeedias" käsitletust läks valitsuse ja ametite suhtumine ju järjest leebemaks, piirangud olid minimaalsed.
Aga kui "peavoolumeediast" kõrvale vaadata, siis muutus ju koroonasse suhtumine 180 kraadi - 2020 kevad-suvi oli ju suhtumine - kõik kinni, kes piirangutest kinni ei pea, kohtleme täie rangusega ja siis hakkas äkki tonaalsus muutuma ja pöördus ristivastupidiseks. "peavoolumeedias" sellist totaalset muutumist ei olnud.
"Mis peavoolumeedia ja no mis desinformatsiooni siis nagu levitati?"
oeh , võta suvaline toru ja löö otsingusse ja paari sekundiga on näiteid küllalt, mida ka siin levitati.
Näiteks: https://www.bitchute.com/video/ZKinJ5JW9UmM/
"miks need vaktsineerimise all suuresti kannatanud siis vaktsiinikahjude fondi poole ei pöördunud massiliselt. nii Soomes kui meil. suht üksikud pöördusid."
See meenutab seda juttu, et miks te politseid ei kutsunud, kui teid küüditati.
et vaktsiinikahjude fondi poole pöörduja saab 2022. aasta Eesti Vabariigis sama kohtlemise osaliseks Haigekassa ja Ravimiameti poolt nagu 1941 või 1949 aastal oleks küüditatu saanud, kui oleks miilitsa poole pöördunud või?
ca 1000 tükki on pöördunud ja taotluses mainivad inimesed peamiselt tervisehäireid, mis on seotud hingamisraskuste, kiirenenud pulsi või liikumise ja liigesevaludega. Samuti kuuluvad näidustuste hulka peapööritus ja tasakaaluhäired.
See vaktsiinikahjude mõnitusfond on vist siiani ühe käe sõrmede jagu mingeid sandikopikaid välja maksnud - ehk siis labane pööbli narrimine vaid. Aga näe, valitsejad on tubli tööd teinud.
Tototaja, tõesti aitab loetust mitte arusaamise eksponeerimisest. Või oled sa siin uus, kes ei tea teema tagamaadest. On siin seltskond kässarilisi, nagu deus neid ühise nimetaja alla pani, siis nende kisa oli, et peavoolumeedia valetab, on ära ostetud jne. ning postitasid siia valimatult jumal teab mis pläusti ja linke, kus pidavat olema tõeline tõde. Seega kirjutasin, et sain oma info"valetavast" peavoolumeediast, mitte "tõesest" alternatiivmeediast. Tänapäeva aina levinum ja süvenev probleem on see, et ei vaadata, mida öeldakse vaid, kes ütleb.
Valtsiinikahjude fond oli siis alles teadmata asi ja kui pöördusid arsti poole, siis oli sul ükskõik mis muud viga, aga kindlasti mitte puldisüsteemiga kõrvalmõjud vaktsiinist. Mõni vaktsiini fanaatik juba ise eitas, et pole võimalik. Sa pole vist pöördunud murega arsti poole, näiteks seljavaludega, kui kabinetti astudes, küsimusele, et mis mureks, vastad, et seljavalud, saad arstilt vastuse, et sa nii noor mees, et sul ei saa selg valutada, kuigi valuhood käisid nii äkki ja tugevalt, kui kuskilt kinni ei jõudnud rabada, siis olid põlved alt läinud ja pikali maas. Nt. hakkasid välisust võtmega lukust lahti keerama, käib seljast valujutt läbi, lööb põlvist nõrgaks ja hakkad kukkuma. Rabad ukselingist kinni ja hoiad käte abil end kümmekond sekundit üleval, siis annab valu järgi ja jalgades jõud taastub. Saad püsti. Pärast sellist vastust arstilt, kas sa arvad, et ma kunagi pöördusin selle murega arsti poole. Kui iga arst ja meedia taob, et ei saaks olla need kõrvalnähud vaktsiinidest, siis kas ta pöördub veel kuhugi fondi poole? Ei pöördu ja nagu näha, pole ka erilist tolku, sest sealt sa ju oma tervisele abi ei saa, väga äärmisel juhul hüvitist. Ma ei tahtnud ka arstilt lohutust, et valutab jah su selg, näe võta 50 krooni vaid tahtsin abi.
ei hakka siin mingeid seisukohti võtma. ma tunnen isiklikult palju arste ja minu usk nendesse on olnud kogu aeg kõrge. Arstid ütlevad ise, et nende töö on tellija materjalist ning kui patsient enda heale tervisele ise kaasa ei aita, siis jäävad arstide käed aitamisel väga tihti lühikeseks.
Teie seljavalu kirjeldusega meenus mulle lapsepõlvest mu isa, kellel oli kuskil vanuses 40 radikuliit. see oli 70-datel. mingi aeg ei saanud voodist ka püsti. tuttava arsti aus soovitus oli, et kaal normi ja regulaarne sport, et lihased oleks tugevad, eriti oluline, et lülisammast toetavad lihased oleks tugevad. mingit imeravi peale valuvaigistite ei pakkunud. Isa võttis arsti nõu tõsiselt ja sisuliselt olid tal edaspidi terviseprobleemid elu lõpuni laualt maas. Suri 76-lt vähki nagu kõik isapoolses suguvõsas.
"tuttava arsti aus soovitus oli, et kaal normi ja regulaarne sport, et lihased oleks tugevad, eriti oluline, et lülisammast toetavad lihased oleks tugevad. mingit imeravi peale valuvaigistite ei pakkunud."
Ja sedasama on nn antivaxxerid siin kogu aeg rääkinud, et süstal ei ole mingi imerohi. Eriti noorte ja tugevate puhul, kus praktiliselt mitte ühtegi inimest ei ole surnud covidi tagajärjel välja (arvatud mõned vähihaiged), aga südamelihasepõletikke on palju ning jala pealt kukkumisi on ka viimasel ajal kuidagi palju. Tuhanded sportlased on jala pealt kukkunud viimase paari aasta jooksul ning see on ainult jäämäe tipp.
ma siiski rõhutaks, et mina usun arste või teisi mingis teemas kompetentseid isikuid, kelle maailmavaade lähtub tõendus- ja teaduspõhisusest. radikuliidi korral oli arsti soovitus mu isale siiski tõenduspõhine.
Midagi pole parata. Enne olid uhuud IT spetsialistid ja teadsid täpselt e-valimiste teemat. Siis said neist meditsiiniprofessorid, edasi said paljudest sõjanduseksperdid ja nüüd on paljudest uhuudest saanud elektriinsenerid. Lugesin just sotsiaalmeedias ühe endise tuntud "antivaxxeri" postitust lapikutest molekulidest mis pidid elektrienergiat kiiremini edastama kui tavalised molekulid. Ma isegi ei oska nutta ega naerda. Ei mingeid emotsioone. Peale seda mida uhuud on genereerinud covidi teemadel, tundub see tegelt üsna tagasihoidlik "avastus".
Oeh, hakkab jälle see nn ekspertide teema pihta. Siia sobib jällegi videolõik K.Mullise intervjuust( mees , kes leiutas PCR testi). Olen seda juba korduvalt postitanud muideks. Vaadake läbi ja mõelge enesekriitiliselt.
"Midagi pole parata. Enne olid uhuud IT spetsialistid ja teadsid täp.."
Samamoodi, midagi pole parata, enne oli mask siin, mask seal, mask iga nuka peal.
Nüüd - vahet pole , las läheb tuumasõjaks, ega see pomm ei tee midagi. Anname aga hagu juurde:)
Kässar kui sa ei suuda aru saada elementaarsest jutust ja näed igal pool vandenõud ja salasepitsusi, sest nii räägivad vandenõuteoreetikud. Suunavad sinu mõtteid selles suunas, et sa ilmselt ei tajugi kui valesti sa kõike mõistad ja tajud.
Täiesti õige soovitus arsti poolt, aga minu juhtum oli üheksakümnendate keskpaiku ja arstiks penskarist kirurg või kohe-kohe pensionile minemas. Sedasi vindusin aastaid kuni jõusaalis nägin ühte pensioni eas vene meest tegemas ühte harjutust seljale. Noh, minu vene keel oli nagu oli, põhimõtteliselt ei olnud, siis arutades seda harjutust treeneriga, et see on väga hea ja tõhus harjutus, aga põhimõtteliselt mitte soovituslik, sest eksimuse korral on võimalus selga vigastada jäädavalt. Võtsin riski ja korda ma selja sain. Aga jälgides piinlikult selja asendit ja raskusi.
Arstidest ma pean lugu nii ja naa, pigem mitte, sest enamus on spetsialiseerunud raha kogumisele ja konveier meetodile.
Küsimus, suurele ringile, kes te olete pidanud külastama erinevaid arste, siis mitu arsti on konkreetselt teiega tegelenud? Päris konkreetselt, et ta keerab konkreetselt patsiendi poole, kuulab, vaatab, katsub jne. Tavaline on nii , et nina on arvutis ja tuleb ahah, mõhõh ja kirjutan teile need rohud, need peaks aitama. Mul on olnud ainult 1 arst, kes ka reaalselt tundis mu vaevuste vastu huvi ja ülla-ülla, ma sain temalt abi, pärast mitmete ahahitajate ja mõmõhhitajate külastamist ja edasi suunamist.
Arstidega on nii, et nagu mistahes eriala inimesed on igal erialal paremaid ja vähem paremaid tegelasi. On kirurge kelle noa alla ma ei julgeks relva ähvardusel ka minna. On perearste kes sinuga absoluutselt ei viitsi tegeleda või kes mõtlevad igasugu uuringute tegemise asemel raha säästmisele ja dividendide väljavõtmisele jne. On arste kes ise ka on peast uhuud. Kõik on suhteline. Tuttav arst ühest Eesti suurimast haiglast rääkis kunagi kui mitmetest äraküüditatud arstidest, kes on mingi tõsise jamaga hakkama saanud ja nüüd kuskil ääremaa haiglates toimetavad või oma praksist veavad.
Üldjoontes tasub siiski spetsialisti usaldada, kuid alati konsulteeri ka teise spetsialistiga. Aga perearstisüsteem võiks meil küll skandinaavia mudel olla. See, et perearstid ettevõtjateks on tehtud pole minu meelest õige - ka rahvatervise seisukohalt.
Sa ise ei saa aru, see video ammu enne koroona jama tehtud. Mullis suri napilt enne koroona jama algust. See selleks. Video mõte on hoopis muus ju. Ehk aitab mõne igapäevaselt peavooluleierkastist infot ammutava ära tõusnud maski ja vaksihullu tagasi maapeale tuua, kuigi ma selles sügavalt kahtlen. Enamus inimesi oma vaateid ei muuda, isegi kui pool suguvõsa peaks jala pealt ära kukkuma.
Parafraseerides igasugu filme ja muid allikaid, siis peab olema väga hea tervis, et meditsiinisüsteemis ellu jääda.
Vaadates neid hiigelhaiglaid, mis talinas ja tartus ja mujal ka, siis loomulikult on see konveiersüsteem. Mitte keegi ei hakka sinuga süviti individuaalselt tegelema- tehakse analüüsid, testid, nende põhjal pannakse diagnoos ja määratakse ravi. Mõne aja pärast võib ju perearst huvi tunda, et kuidas ravi läheb ja kui on kaebusi, asendatakse üks ravim teisega- no proovime siis seda rohtu. See konveier toodab raha, raha läheb suures osas ka ravimitootjatele ja nendel totaalselt kama, mis su tervisega lahti on- peaasi, et oma eelarvest osakese neile annad. Kas neid huvitab maakera kaheksa miljardi inimese terveksravimine? Loomulikult mitte, terve inimene ei too raha sisse. Hiigelraha.
Loomulikult on arste, kes teevad tööd südame ja mõistusega ning kui kirurg ei oskaks su sisemuses üht-teist korda teha, midagi millegi tehislikuga asendada, miskit ära lõigata, siis loomulikult pole ka heast tervisest kasu et ellu jääda- ikka arstilt saab abi.
A recent Johns Hopkins study claims more than 250,000 people in the U.S. die every year from medical errors. Other reports claim the numbers to be as high as 440,000.
Medical errors are the third-leading cause of death after heart disease and cancer.
Saksamaa elanikud peavad alates laupäevast, 01.10.22 - 7.aprillini kandma FFP2 maski riigisisisestel pikamaareisidel rongi või lennukiga ning haiglate ja hooldekodude külastajad peavad ka maskiga olema lisaks veel maksimaalselt 24h vana neg CoVID-19 test.
# A recent Johns Hopkins study claims more than 250,000 people in the U.S. die every year from medical errors. Other reports claim the numbers to be as high as 440,000.
# Medical errors are the third-leading cause of death after heart disease and cancer.
Kas see just SPR-s kolmandal kohal istub, on pisut küsitav, aga ilmestab hästi seda, kui p...s on USA tervishoiusüsteem ja et tegelikult on meil kõik veel üsna hästi selles vallas.
# Vaadates neid hiigelhaiglaid, mis talinas ja tartus ja mujal ka, siis loomulikult on see konveiersüsteem. Mitte keegi ei hakka sinuga süviti individuaalselt tegelema- tehakse analüüsid, testid, nende põhjal pannakse diagnoos ja määratakse ravi.
Seilasime, teame. Kui sa ei mahu konveieriliinile, on suur oht, et kukud sealt lihtsalt maha või lõikab mõni konveieri detail sul pea või mõne kehaosa maha. Kui oled õpikujuhtum, siis reeglina läheb sinuga hästi, kui ei ole, siis võib väga kehvasti minna ning raviarsti kogemus, positsioon ja kõik muud usaldust tekitavad paberid ei maksa ses olukorras sentigi.
Aga elu ongi teatavasti ju armastuse ja juhuse mäng. Mõnikord veab ka sellega, et satud kogemata kombel kokku inimesega, kes veab su teise haiglasse teise arsti juurde ja seega päästab su elu.
Märgin ära, et USA-s elab üle 300 miljoni inimese. Eesti mõistes oleks see number ehk mingi 800 kanti. Me ei tea palju sureb meil ravivigade tagajärjel aastas. Meie ravisüsteem ei soodusta sellist kohtuskäimist ja ekspertiise nagu USA-s.
Sellegipoolest pole ma USA tervishoiusüsteemi fänn. Arvan, et kui sul hea kindlustus või raha on, siis saad sealt teatud probleemide korral ilmselt tunduvalt paremat abi kui meil. Muidugi peab tunnistama, et lihtsamate haiguste ja traumade puhul on ka Eestis väga eeskujulik meditsiin. Sitt lugu on meil siis kui on mingi harvaesinev tõbi või vajad operatsiooni mida Eestis ei teostata.
Ameerika süsteem muidugi natukene kehvem, et riik kõigile nn haigekassat ei taga, aga meil oleks vägagi kasulik vabatahtlik tervisekindlustus- maksad oma palgast iga kuu mingi summa (põhimõtteliselt nagu praegugi) ja oledki arstiabiga kindlustatud. Ja teatud palganumbrist allapoole maksab su eest riik. Ja kui arvad, et tervis hea, siis ei sunni sind keegi end kindlustama. Sattudes aga mingil põhjusel emosse või mingi hädaga haiglasse, tagatakse sulle esmane abi, aga pärast saad arve nagu ameerikaski.
Mul maksab töö andja Ergo kindlustust. 300 aasta hambaravi, haiglas olekud olid tonnides jne. Tuleb kasuks, kui tahad miskid erakliinikus naha uuringutel käia, üldjärjekorda jagub vist mitme kuu peale ette. Vähemalt eluohtlik kraam on meil kiire ja tasuta, pole midagi ette heita välja üks kord, kui olin veidi haavatud käest ja maksa piirkonnast ja lõpuks loobusin vasaku käega kirjutamisest, emo ukse peal, covid planketi täitmisest, pastakaga ja kirjutasin ülejäänud planketi väikse sõrme ja enda verega.
täpseid arve ei hakka otsima, aga üldiselt kulub suur osa ravikindlustuse rahast Eestis inimese viimastel eluaastatel. Arvestades kahte olulisemat surma põhjust (kasvajad ja SVH), siis on see ka loogiline ja pigem on tegemist eakate inimestega. Covidi ajast meenub Dr Peep Talvingi öeldu, et Soome tervishoiusüsteem ja selle rahastamine ei luba inimese elu lõpus raha mõttetult põletada ja juhe tõmmatakse varem seinast välja - meditsiinipersonal on valmis sellisteks otsusteks ja neid tehakse pidevalt. Eestis aga seda ei tehta, ka koroonaga hoiti lootusetuid juhte Soomega võrreldes pikalt juhtme otsas ja põletati raha.
Võibolla on see üks koht, kus Eestis oleks võimalik kulutada ravikindlustuse raha rohkem seal, kus see suudab reaalselt veel kedagi aidata. raskete haigustega intensiivravis viibivatel eakatel lasta aga nädal kuni paar kuud varem minna hoiaks raha kõvasti kokku. Samuti võiks jätta lootusetutel juhtudel tegemata viimase vähioperatsiooni ja sellele järgneva ravi. Jällegi eakate inimeste korral siis.
olen nõus sellega, et inimese enda tervisekäitumine peaks kajastauma ka tema ravikindlustuse maksu suuruses. Karistada ei tohi kedagi kehva geneetika eest, aga suitsetamine, ülekaal, pekkis verenäitajad jms on võimalik aluseks võtta küll personaalse ravikindlustuse maksu määramisel.
No aga see ongi rahapumpamise parim näide- hoitakse elus ja rõhutakse eetikale- me ei poolda eutanaasiat, juhtme seinast tõmbamist, me oleme hoolivad, samas kasseerivad haiglad selle elushoidmise eest meeletut pappi. Teisalt jälle kuidas sa otsustad, et konkreetne inimene ei saa nagunii terveks, tõmbame juhtme välja.
usu, haiglad ei tegeleks nende lootusetute haigetega üldse. see ei ole mingi lihtne raha, et hoiame aga elus ja kasseerime raha. Ma ei süüdistaks siin haiglaid üldse. Pealegi Eestis on enamus haiglad (sh kõik suuremad) riigi või kohaliku omavalitsuse omandis. Ehk siis haiglatel ei ole Eestis omanikeringi, kelle eesmärk on teenida kasumit. TÜKile või PERHile ei pane omanik ette kasumiplaani, ei ole sellist asja Eestis. Samas haiglajuht peab muidugi vastutama, et haiglas oleks olemas arstid, õed ja muu personal, hooned ja seadmed ning nad tuleks ots-otsaga kokku.
no vaata haiglate majandusaasta aruandeid - Pakun, et mitte ükski Eesti 19-st haiglavõrgu arengukava haiglast ei ole mitte kunagi teeninud kasumit, mis oleks omanikutuluna välja võetud. TÜKi omanikud on näiteks riik, Tartu linn ja Tartu Ülikool. Kes sealt seda kasumit peaks välja võtma? Või äkki on patt see, et haigla juhtkond, arstid ja õed saavad normaalset palka? Tõsi, ka nõukogu liikmed saavad töötasu ja seal istuvad ka poliitikud, aga see on imeväike osa haigla eelarvest. Tallinna linn ei ole samuti mitte kunagi võtnud Lääne-Tallinna või Ida-Tallinna keskhaiglatest kasumit linna eelarvesse. Vastupidi, linn on pannud ise raha haiglatesse juurde lisaks ravikindlustuse eelarvele.
Arvestades, kui vähe kulub Eestis raha kokku (sh inimeste enda raha, mis kulub hambaravile, ravimitele, visiiditasudele) tervishoiukuludeks (SKP-st) võrreldes Lääne Euroopaga, USA-st rääkimata, siis ei ole seal kellegi suurteks kasumiteks lihtsalt ruumi. Fertilitas on ainus suurem erahaigla Eestis, aga nende osa Eestis tervishoius on minimaalne. pealegi enamus maksavad seal ise teenuse eest.
Ma julgen küll piiksatada meie ravisüsteemi kaitseks: meie pere on teistkümmned korda abi saanud nii raskete kaasa sündinud jamade klaarimiseks kui õnnetusjuhtumi järelmitega tegeldes. Ehk see, et minu käevalud kukkusid COVID-puhangu tõttu laualt maha (ja õnneks on taandunud koduse ravi tulemusel), ei tähenda veel halba süsteemi. Aga natuke ahnevõitu on süsteem küll.
Olles veidi kokku puutunud haiglaraviga välismaal, siis ilma hea kindlustuseta oled ikka väga hädas ja üsna kiiresti tänaval tagasi. Hea kindlustus eeldab aga korralikku sissetulekut.
Meil küsib ka elukindlustuse andja terviseandmeid perearstilt. Ning kui neid ei saa, siis on kindlustusmakse hulga kõrgem. Kõrge vererõhk näiteks lisab kuumaksele pea kolmandiku...
Ma pole lõpuni kindel, et suurte haiglate omanikud tekkinud kasumit erinevate skeemide abiga välja ei kandi. Eriti riik... Omanikutulu on vaid üks võimalus meie kõigi arvelt tekinud kasumit välja viia.
Kuidagi vähe on Haigekassa raha eest aegu saadaval ja kuidagi liiga kergesti pääseb samadele arstide vastuvõtule oma raha eest suisa järgmisel päeval...
Ahjaa- esmane visiit ja maksa viis euri. Isegi lapsega. Tasuta arstiabi? Sama viiekas ka hambaravis, kuigi erafirma.
Aegade saamine med süsteemis muidugi omaette teema. Aga see vana asi juba, et needsamad arstid töötavad ka erapraksises.
ma ise ei arva, et ametiautot on tingimata vaja haiglajuhile, aga see on kokkuleppe küsimus tööandja ja töövõtja vahel.
Eesti tervishoiusüsteem on üpris õhukene ja efektiivne. Kogu rahast ca pool lähebki tervishoius palkadeks - õed, arstid, hooldajad, muu personal.
mingeid megakasumeid keegi kuskil tasku ei pane, pole võimalik lihtsalt. ja arstid peavadki palju palka saama (mida nad täna siiski ei saa). Arsti põhiõpe kestab ülikoolis 6 aastat, millele järgneb arti eriala valik ja õpe kestab veel 3-5 aastat otsa. 9-11 aastat õpid ja alles siis oled arst valmis. Õed õpivad 4 aastat.
kui jutt tervishoiusüsteemi kohta ei sisalda ravimitööstuse, arstide, Bill Gates'i ja teiste mõjukate salasepitsusi ja vandenõud, siis on mõttetu jutt.
aga kui keegi väidab, et vaktsiinid on Bill Gates'i vandenõu rahvaarvu kasvu pidurdamiseks ja haiglad on tegelikult tühjad kuigi meedias väidetakse, et ruumi ei ole, siis see ei ole mõttetu jutt, see on surmtõsi :)
"stuudiosse tulles palume kõikidel külalistel esitada kehtiv COVID-19 tõend (lõpetatud vaktsineerimiskuur või COVID-19 läbipõdemist vähem kui 6 kuu sees kinnitav tõend) ning kehtiv isikut tõendav dokument (ID-kaart, juhiluba, pass)."
Aga nagu ikka, eks tuleb jutt, kuidas see on üks suur kokkusattumus ja üldse ilma vaktsiinita oleks hullem olnud.
Sisuda riskivanuses ja ülekaalulise mehe infarkti vaktsineerimisega on ikka tase.
Samas välistada seda muidugi ei saa - äkki vaktsineerimata poleks mitte infarkti surnud, vaid näiteks toidumürgitusse või autoavariis.
Vaktsiinivastaste rõõmuks jagan teise nakatumise kogemust. Seekord olulist palavikku ei olnud, aga oli (ja paraku on endiselt) KÖHA. Temperatuur üle 38 ei läinud kordagi ja sedagi vaid 4 päeva. Köha kestab kolmandat nädalat, aeglaselt-aeglaselt taandudes. Või me lihtsalt harjume sellega... Aga meeletu väsimus on. Õhku kopsudes nagu oleks: kerge füüsiline koormus lõõtsutama ei võta. Aga kui koormust pikendada (näiteks taguda 4-kilose nuiaga mullapuure pool meetrit maasse tund aega järjest), siis tekib peavalu ja käelihased lihtsalt ei allu enam tahtele nii täpselt, nagu varem. Puhkad pool tunnikest ja saad jälle tavapäraselt tööd teha umbes tunnikese.
Proovisin ka joosta ja poole kilomeetriga hakkasid jalad komistama. Lõõtsutama veel ei võtnud...
Nakatusin Iiirimaal ühel üritusel, kus paarisaja inimese hulgas oli kümmekond köhijat. Kuuldavasti oli nakatunuid kümneid...
Loomkatse jätkub.
Naine (olime samal üritusel) põdes seekord väga ränga palavikuga, vanem tütar kerge köhaga ja noorem tütar on ühe päeva suutis mingi 37 välja punnida, mõned päevad köhis ja testi positiivseks ei saanudki.
Hr Võsa, meie kliimas on eestlastel kopsudega alati jamad olnud. Tuberkuloos, krooniline bronhiit( pidev köha koos rögaga), kopsupõletikud jne jne. Akuutne bronhiit on täiesti tavaline haigus siin kliimas, esimesel korral on organismi rektsioon väga tugev, palavik ligi 40 ja köhid niimoodi, et tunne on, et alveoolid oksendad välja. Mõni on isegi roided ära murdnud köhimise käigus. Edasised põdemised on juba vähem "reaktsioonilised", vanusega läheb organism "rahulikumaks".
Kokkuvõttes, ära põe selle köha pärast. See on normaalne, ajaga läheb mööda. Iga viies inimene Eestis põeb kroonilist bronhiiti , ehk pidev köha koos rögaeritusega.
Ja mis siis on, ennegi tõbine oldud ja hullemini. Ka eelmine sügis, kuid selles kõiges codvidit ajada on absurd. Ja see test pole küll mingi näitaja. Samas 1 tööalaselt süstitu pea iga kuu tõbine, mida varem polnud.
Ma näen päeva jooksul päris mitut inimest ja ei ütleks küll, et iga viies neist köhib, rögastab või misiganes muud rõvedat oma kopsude ja suu abil korda saadab.
"Krooniline bronhiit on Eestis üks sagedasemaid hingamiselundite haigusi, seda põeb ~20% täiskasvanutest. Meestel esineb kroonilist bronhiiti 3–4 korda sagedamini kui naistel."
"Ka võid sa seista silmitsi andestuse teemaga. Kellelegi andestamine tähendab sinu jaoks justkui oma jõua ära andmist, mis on sinu jaoks märk nõrkusest. Mitte andestamisega teed sa aga eelkõige haiget iseendale. Siin ei ole vaja õigustada ja heaks kiita teise tegu, aga andestamine on oluline, et vabastada enda sees kääriv solvumine ja viha. "
Sul endal pole häbi sellist paska lugeda?
Homöopaatia ja muud pseudoteadused on täielik iseenese mürgitamine või platseebo!
"Krooniline bronhiiton Eestis üks sagedasemaid hingamiselundite haigusi, seda põeb ~20% täiskasvanutest. Meestel esineb kroonilist bronhiiti 3-4 korda sagedamini kui naistel."
Õigete meditsiiniliste terminitega kirja pandud kirjatükk pole mitte pealevoolumeedia vaid teadus ning faktid.
Võrdle nüüd enda pasalehte ja seda lehekülge.
inimene.ee's on korralikult ja faktuaalselt seletatud tekkemehhanism jne.
Sinu esimesel lehel on võetud teaduslikust artiklist "pilgupüüdja" ja ülejäänud pask kirjutatakse ümber, et hiljem suhkruterakesi imeravimi pähe müüa.
United States Representative Sean Casten tweet (2021 mai):
"ICYMI: All Illinoisans 12 years and older are eligible for the vaccine. They are safe, effective, and key to our path back to normalcy. Everyone in my family – including my 14-year-old daughter – has started their vaccination process."
tweet juulist 2021:
"14/ So if you are still vaccine hesitant, two things you should know. First, the delta strains is different. There is a natural selection pressure for viruses to become more transmissible and less lethal over time. The delta strain is more transmissible AND more lethal."
Seos on usklike arvates otsene: kui poleks vaktsineeritud, siis poleks südametõppe surnud, vaid elanud igavesti õnnelikult.
Samas - mine tea - äkki ongi COVID-vaktsiinidel tõesti mingi paha vimka sees. Paraku teada saame me seda alles mitme inimpõlve järel, otsuse peame tegema aga täna...
Seda me juba teame, et enam, kui pooltel nakatunutel on jääknähud:(
Bronhiiti ei saa välistda, aga teadaolevalt ei anna puhas bronhiit (kui nii üldse väljenduda võib) kiirtestile teist triipu. Samas - ega mul vahet pole, mida ma täpselt põdesin: köha taandub väga visalt, jaksu endiselt ei ole.
Sa oled selles mõttes õpikunäide, kuidas korduvalt vaksitud inimene korduvalt põeb. Eks selliseid ilmselt teisigi. Kui kuskil nimetasid oma suhtlusringkonnaks miski viissada inimest ja nende seas hulk haigusega hädasolijaid, siis minu ringkond nii suur ei ole, ehk 150 või kübe rohkem kanti kraabib kokku, aga selle hulga seas viirusesse surijaid pole olnud, mõned ükskikud põdenud ja ei mingeid karme jääknähtusid. Kõikide vaksistaatust ma muidugi ei tea, aga ilmselt neid piisavalt. Niiet maailm ongi selline mitmekesine- ühed on hädas, teised elavad rahulikult oma elu.
1400'st vaktsineeritust 571 haigestujat, neist omakorda 240 korduvhaigestujat, 0 surma, tüsistusi väga ei tea, vähemalt kohapealse Eesti 37 pealise kamba seas väga pole. Kaks mittevaktsineeritut köhivad juba 9't kuud. Kamba "valim" siit kuni aasiani.
Ühesõnaga loo moraal on see, et statsitikat nii pisikeste asjade pealt teha ei saa.
Kässar, tee eraldi teema "COVID-19 hukkunud" Ja lapi sina neid järelhüüdeid ja ainult tõestatud viisil vaktsiini ning covid tagajärjel surnud inimesi palju jaksad.
Kässar, palun anna numbriline vastus, mitu nädalat oleks pidanud Pfizer katseid jätkama enne, kui Sinu arvates oleks olnud põhjendatud vaktsiini ohutuks tembeldamine?
Palun ära aja mulli, palun ära hakka siin vingerdama, üks lihtne arv, palun!
"Seoses pandeemiaga ka midagi positiivset. Eesti on Euroopa Liidus kolmandal ja maailmas 19. kohal elanikkonna vaktsineerituse osas. See on väga hea dünaamika ning kui vaktsiinide kättesaadavus laieneb, nagu lubavad prognoosid, siis pole kahtlust, et Eesti suudab olla pandeemiatõrje olulisimas valdkonnas Euroopa esirinnas."
Märts 18 , 2021. Marko "eriti kõva mõistan kõiki ja kõike hukka" Mihkelson
Kui sa vaid näeks, kui palju ta Markot mainib peale viimaseid uudiseid kõikides oma kustutatud postitustes… Sellisel käitumisel oli suisa miski sündroomi nimi aga ei tule hetkel meelde…
"Et kooliõed saaksid hakata vaktsineerima lapsi vanema nõusolekuta, aga lapse tahtel, on vajalik, et kooliõed mõistaksid õigusakte ühtemoodi, ütles õiguskantsler Ülle Madise."
Kässar, palun anna numbriline vastus, mitu nädalat oleks pidanud Pfizer katseid jätkama enne, kui Sinu arvates oleks olnud põhjendatud vaktsiini ohutuks tembeldamine?
Palun ära aja mulli, palun ära hakka siin vingerdama, üks lihtne arv, palun!
Hr Võsa, ma olen vale inimene, kelle käest küsida. Ma ei tee endale vabatahtlikult enam ühtegi vaktsiini ja ei soovita ka kellelgi teisel seda endale teha( mitte ainult koroonavaktsiinid, vaid kõik vaktsiinid).
Mul tuttav on käinud reisidel nii Aafrikas kui Indias ja pole vassineeritud. Räägib, et kunagi lapsena tehti selline asi, et tõmmati triip käe peale. Rohkem aga pole see mees oma elus süste saanud.
Ma ei küsinud, kas Sina end vaktsineerid. Ma küsisin lihtsa küsimuse Sinu enda pandud lingi kohta, mille kohta võidukalt kilkasid, et vaktsiinitootjad kontrollimata kaupa süstivad.
Selle väite (ja kogu artikli) võiks lugeda tõeseks, kui Sul oleks põhjendatud katsenädalate arv ette näidata, kustmaalt lugeda vaktsiini tõendatult ohutuks.
Tuletame meelde: vaktsiini oodati pikisilmi, selle väljatöötamisel oli selge press kiirustamisele. Aastakümnetepikkused uuringud ei oleks tulnud kõne alla - me ju veel ei teadnud, kui mannetu tõvega seekord tegu on. Ja tänaseni me veel ei tea, millised on tegelikud järelmid järgnevatele põlvedele....
Olgu öeldud, et ma ei pea tänaseid vaktsiine mingiks imerohuks, nagu kõiki teisigi ravimeid: inimene on VÄGA keerukas asi ja meditsiin (ei teaduspõhine ega homoöpaatiline) suuda seda lõpuni mõista. Seega on tagasilöögid kaunikesti paratamatud. See on osa evolutsioonist.
Küll pean tunnistama, et mida kauem ma säärast lämisemist kuulama pean, seda enam toetan vaktsineerimise vabatahtlikkust: kes hoolib, vaktsineerib ja kes tahab, riskib. Kiirabi tuleb, kui võimalik. Tugevamad jäävad ellu, nõrgemad kärwawad maha. Annan endale aru, et siit on vaid lühike samm eugeenika ja rassipuhtuseni, aga ilmselgelt on meid maakeral liiga palju:P
Sama võiksime rakendada ka liikluses turvavöö ja kiivriga:) No kiirust vist veel ei peaks vabaks laskma...
Hr Võsa, mida rohkem kaevad, seda rohkem saad aru, et kõik mida peavoolust sulle kokku aetakse, on üks suur jama. Olen siin teemaväliseid näiteid ka toonud, nagu CO2 põhjustatud kliimapandeemia, mis on füüsikaseadustega vastuolus. Külm gaas ei saa soojendada tagasi soojemat maapinda. Kuu pöörlemine, mis tegelikult ei pöörle(N. Tesla, kes on praktiliselt tänapäevase tsivilisatsiooni looja, on selle kohta omad arvutused teinud ja kiirelt leitav googeldades tema artiklid selle kohta , N.Tesla moon rotation). Samamoodi on pseudoteadus ka relatiivsusteooria, mille kaksikute paradoksile ei ole lahendust( üks kaksik sõidab valguse kiirusel kosmoselaevaga ja kui tagasi tuleb, siis maapealne kaksik on vahepeal vanaks meheks muutunud , aga laevalt tulnud on ära olnud paar päeva. Vastavalt relatiivsusteooriale aga ei ole vahet, kumb kaksik liigub ja kumb seisab paigal, see ongi relatiivsuse mõte ja sellest lähtuvalt võib vaadelda, et kosmoselaevaga kaksik seisab paigal ja hoopis maapealne koos maakeraga liigub ja siis peaks üldse kosmoselaevas olev kaksik vanaks meheks transformeeruma ja maapealne jääma nooreks ). Sellel pseudoteadusel põhineb paljuski ka tänapäeva kvantfüüsika.
Kõige selle valguses ma loodan , et sa ,Hr Võsa,saad aru, miks ma enam ei jookse kõigega kaasa, mis peavoolust tuleb.
Essen plõksis niisama, oli vaja kuulsust koguda ju kuidagi.
Kui Einsteini matemaatika ei oleks paika pidanud, siis mõistataks me siiamaani, kuidas planeetide tiirlemine toimiks ümber päikese ja ei saaks ka aru, miks Merkuur sellist nalja korraldab, mida ta teeb. Kahjuks selle tuumafüüsiku matemaatika aga peab apika ja sa saad tema valmei järgi arvutada välja, millal ja kus Merkuur on. Samuti poleks meil veel kvantmehaanikat ega seletust, kuidas elektron kahest august korraga läbi poeb.
Veel mingi idiootsuse postitad, saad postituskeelu mõneks ajaks.
Merkuuri käitumist selgitas juba Gerber 17 aastat varem oma "valemiga":
Excerpt of Tom Van Flandern( konsultant GPS süsteemi loomise juures) Articles:
“Fact: The equation that accounted for Mercury’s orbit had been published 17 years earlier, before relativity was invented. The author, Paul Gerber, used the assumption that gravity is not instantaneous, but propagates with the speed of light. After Einstein published his general-relativity derivation, arriving at the same equation, Gerber’s article was reprinted in *Annalen der Physik* (the journal that had published Einstein’s relativity papers). The editors felt that Einstein should have acknowledged Gerber’s priority. Although Einstein said he had been in the dark, it was pointed out that Gerber’s formula had been published in Mach’s Science of Mechanics, a book that Einstein was known to have studied. So how did they both arrive at the same formula?
Tom Van Flandern was convinced that Gerber’s assumption (gravity propagates with the speed of light) was wrong. So he studied the question. He points out that the formula in question is well known in celestial mechanics. Consequently, it could be used as a “target” for calculations that were intended to arrive at it. He saw that Gerber’s method “made no sense, in terms of the principles of celestial mechanics.” Einstein had also said (in a 1920 newspaper article) that Gerber’s derivation was “wrong through and through.”
So how did Einstein get the same formula? Van Flandern went through his calculations, and found to his amazement that they had “three separate contributions to the perihelion; two of which add, and one of which cancels part of the other two; and you wind up with just the right multiplier.” So he asked a colleague at the University of Maryland, who as a young man had overlapped with Einstein at Princeton’s Institute for Advanced Study, how in his opinion Einstein had arrived at the correct multiplier. This man said it was his impression that, “knowing the answer,” Einstein had “jiggered the arguments until they came out with the right value.”
Pole väitnud, et tema otseselt, tänu tema matemaatikale aga suudeti 1+1 kokku viia aga sa ei taha kuidagi selle peale mõelda. Siin aga tõmban joone alla, elanuhuumaailmas edasi.
#et lähed kuskile Aafrika riiki või Indiasse ja jätad vajalikud vaktsiinid tegemata?
Palju õnne!
Oleneb mida vajalikeks vaktsiinideks pidada. Meie infektsioonikontroll arvas, et kõige tavalisemad gripp ja koroona tõhustusdoos on täiesti piisavad.
Samas - Põlva haiglas on inimene, kes põeb malaariat. Seega on ikka võimalik tuua kaasa küll.
Kuu aja pärast olen Aafrikast tagasi, eks siis näe, kuidas läks, kas jäin haigeks või mitte.
On riike, kuhu ei saa ilma vaktsiinita sissegi!
Ja on elukutseid, kus igatsugu troopiliste haiguste vaktsiinid on kohustuslikud!
See "tuttav" on saanud ikka palju rohkem vaktsinne, kui ta valikuliselt mäletab: neid tehakse/tehti lapseeas küll tilkadega, küll süstidega....