Ei ole saanud, miks ta peaks mulle valetama. Ta mäletab seda kriipsu, mis käe peale tõmmati, kui väike laps oli. Muud midagi. Tol ajal oli vist lapsekingades meil see vaktsineerimise asi.
Malaariaga on seesuur, et ei ole üldse viirus, vaid parasiit. Mingit väidetavalt vaktsiin on vist selle vastu välja lastud , aga see samuti nii uus asi, et kes soovib, võib ju nö loomkatsetes osaleda.
"Ja tuli jälle mingi teemaväline pläma lihtsa numbri asemel. Nii ilus ja tõupuhas:)"
Ei ole teemaväline. Ma olen antivakseriks muutunud peale seda koroonajama. Ma ütlesin selgelt ja üheselt, et ma ei soovita mitte ühtegi vaktsiini enam ükskõik kui kaua neid on uuritud.
Hanerasvaga määrimist peetakse uhuu ravimeetodiks.
Grafeenoksiidi , alumiiniumi , elavhõbeda jms süstimist aga peetakse pärisraviks.
Ma nagu erilist vahet ei näe, peale selle, et hanerasvaga määrimine ei tohiks vähemalt kahjulikult mõjuda.
Ongi uhuu teema. Kui sinna mõned eeterlikud õlid lisad, siis hakkab juba looma. Ravi see pole aga leevendaja küll. Need metallid eralduvad uriiniga, ei jää sulle sisse passima, kui normaalne inimene oled.
Küsimus oli endiselt, et kui mitu nädalat/kuud/aastat peab vaktsiini testima,et sa sealt antiväxxxeri teemast välja tuleks?
Ära viili vastusest JÄLLE kõrvale.
kunagi ei või olla kindel, kes Teil ajud ära on pesnud. Raiute küll väga kindlalt, et Teie ajusid vaktsiiniteemaga enam ära ei pesta, aga keegi teine ütleb, et antivaxxerid on teile totaalse ajupesu teinud.....
võta siis kinni, kes on kelle ajusid pesnud või kelle ajud on päriselt pesemata või siis vastupidi, kelle ajud on kindlalt pestud.
Väheke jälle isiklikust kogemusest. Kaks vanainimest, ühel on tekkinud neerukasvaja ja teisel mingi nahakasvaja. Mõlemad mitmekordselt vaktsineeritud.
Kolmas, keda tean, sellel on tekkinud ka südamega mingi jama , läheb varsti opile.
Järjest enam sääraseid teateid tuleb küll, et ei ole lihtsalt nohu mitte. Näis, kolmas aasta alles läheb. Parafraseerides antivaksikuid - infot ei ole piisavalt:)
Samuti teeb ettevaatlikuks Hiina paranoiline suhtumine igasse turtsatusse. Riigis, kus ühe inimese elu ei maksa midagi ja miljon uiguuri on vaid statistika.
Mul jälle on tutvusringkonnas üks vaktsineerimata inimene saanud vähidiagnoosi peale läbipõdemist, sellest hoolimata ei pea ma sarisuitsetaja kopsuvähiteadet mitte COVIDi järelmiks, vaid ootuspäraseks elustiilihaiguseks.
Aga Kässar, ikkagi - kui kaua tuleb vaktsiini testida enne, kui seda võib lugeda ohutuks? Ära vii juttu mujale.
deus, kui see moodne tõbi on nagu õhu teel leviv hiv vol 2, siis pole miskit muud, kui tõmmake kantoss pähe kuni lõua alla kinni ning elu lill, oletegi kaitstud.
nii tore, mulle kohe nii meeldib, "SARS-CoV-2 võib aktiveerida „uinunud“ viirused ja põhjustada pikka COVIDit". rõhk on sõnal võib kohe on selline paanika, et hull haigus ja puha ning nii on.
Kui öeldakse, et koroona vaktsiin võib põhjustada kõrvalnähte, siis see on lamemaalaste väljamõeldis ja luulu.
võsa, vaktsiini tuleb kõigepealt testida, et kas see ikkagi aitab. see on esmane. teiseks tuleb testida ka pikaajalisi mõjusid/tagajärgi. see puudub sellel vaktsiinil täielikult. aga noh, uuringud käivad alles, kuid tulemused on väga head. sest ükski kõrvalnäht ei liigitu vaktsiini kõrvalmõju alla. ükskõik, mis, aga mitte vaktsiinist.
ka gripivaktsiin toimib aind ennustuse peal muide ;)
Vaktsiin võib tekitada loetud kõrvalnähud aga haigus ise võib põhjustada näiteks herpese aktiveerumise. Kumma sa valid? Kas üles loetud kõrvalnähud või midagi head maksahävitavat ja seda suisa ilma tina panemata?!
Looder23, kui kaua tuleb vaktsiini testida, et "kas see ikkagi aitab. see on esmane. teiseks tuleb testida ka pikaajalisi mõjusid/tagajärgi."
Kümme aastat? Kolmkümmend? Sada? Kuna Sa väidad, et vaktsiin on testimata, siis peab Sul olema mingi parem teadmine, kui on oma ala spetsialistidel. Jaga seda siis, palun.
Tagantjärele on hea paukuda, et näe, polnudki surmatõbi. Õnneks (või siiski kahjuks?) seekord ei olnud jah, vähemalt mitte kiire mõjuga. Paraku, tsiteerides Sind ennast: pikaajalised mõjud on ju teadmata... Aega tagasi pöörata aga enam ei saa, kui selgubki, et 80 % COVID läbipõdenutest annavad näiteks viljatuid järglasi. Või surevad segastel põhjustel enne kolmekümendat aastat. Või ....
Loomulikult on kõik ülaltoodu võimalik ka vaktsiini puhul, aga milleks? Palju lihtsam oleks ju inimesed lolliks ajada mõneaastase meediakampaaniaga ja nad närivad ise üksteisel kõri läbi.
Ennustan klaaskuulist, et COVID on üks vahend populatsiooni liigse kasvu piiramise vahenditest looduse tööriistakastis:P
Teiseks, see vaktsiin ei aita ju, haigestud ikka. Et siis kui haigestud vaktsineerituna, siis ei aktiveeri või?
Ma ei näe sinu ja Kassari vahel mitte mingit erinevust, kui siis ainult, et üks on ühes äärmuses ja teine teises äärmuses.
Gripivaktsiin on spetsialiseeritud kindlate tüvede vastu, mitte ei keedeta mingi kokteil kokku ja karjutakse, et see aitab kõigi tüvede vastu. See on muidugi ka arstide tegemata töö, aga nohh, see ju arsti kasum.
Oskad sa öelda veel mõnda vaktsiini, mille manustamisel peab kiirabi brigaad olema käeulatuses valves? Kas juba see ei pane kuskil lampi põlema? Isegi mitte hõõguma?
No kuule, kas sa tõesti usud, et need on ainukesed kõrvalnähud, millest on teatatud? Sa oled veel rumalam kui ma arvasin. Teatise esitamiseks on kindel koht. Kui palju sellest kohast teavad? Esimene asi, pöördutakse perearsti poole, isegi kui perearst tunnistab, et seos võib olla vaktsiiniga, siis tema seda teatist esitada ei saa. Seda peab patsient ise tegema. Kui iga arst sulle raiub, et see ei saa olla vaktsiini kõrvalnäht, siis inimene ei lähe ka teatist esitama.
Ma olin umbes 17 või 18, kui pöördusin seljavaluga arsti poole, astudes kabinetti ja vastates küsimusele "mis siis muret teeb?" , et selg valutab, sain vastuseks, et sa nii noor mees, sul ei saa selg valutada. Olin vast saanud astuda 2 sammu uksest. Keerasin kannalt ringi ja läksin välja. Kas sa arvad, et ma olen selle murega veel arsti poole pöördunud? Sama on ka vaktsiini kõrvalnähtudega.
Ma tõesti ei oska öelda, et kui pikk peaks olema vaktsiini väljatöötamise aeg. Ma pakun, et ca 3-5 aastat. Siis saab juba ka aimu pikemaajalistest toimest ja kõrvalnähtudest. see keevitati kokku umbes 6-8 kuuga. Kui inimene süstla kõrvale maha ei varisenud oli kõik bro, edasise puhul saab juba rääkida, et see pole vaktsiinist.
Püha püss, kust tuleb üldse selline mõte, et covidi läbi põdenud võivad sündida viljatud järglased? No ja vaktsineeritutel ka. Aga kui nüüd teemat arendada, siis mis tolku on sellest vaktsiinist? Vaktsineeritud nakatuvad ja haigestuvad ka covidisse ja just mitte vähe.
Paistab, et deus pole viimastel aegadel arsti juures käinud. Päeva huumor, saadetakse kohe kompuutrisse. Võib-olla sa oled kuskil kellelgi tuttava tuttav, aga tavainimene võib juhtuda und ainult näha.
Kuna enamus asju (uuringutele saatmine) käib läbi perearsti, siis sõltub temast, kas saadab või ei. Meie oma on näiteks selline, et väike jama väärib kohe suurt sekkumist. St selline jama, mida tema kabinetis kontrollida ei saa ja väikese retseptiga korda ei aja.
Jep, sama siin. Saadab mõned korrused allapoole Qvalitasse. Kuna ta mu perearst juba 10+ aastat olnud, siis võib teda tuttavaks lugeda küll.
Kui sulle su perearst ei sobi, siis tuleb teda vahetada ja need praagitegijad välja filtreerida. Mis mõttega sa makse maksad, kui lubatud riigipoolset teenust tagasi ei saa?
Selles suhtes pean küll deusiga vaidlema, et kuskile kallimatele uuringutele saavad ainult need, kes enda eest seisavad ja kellele perearst ei söanda "ei" öelda. Ja näiteks pärnu emosse pole mõtet enne minna kui sul mõnda ihuliiget kotiga kaasas pole. Või pead jälle väga kõvasti enda eest seisma.
Vaktsiinide kohta siis niipalju minu poolt, et.... Tegelikult pole ju olnud ühtegi põhjalikku uuringut mis oleks tõestanud, et üldse mingi vaktsiin on nii hea kui väidetakse. Pigem on olnud ikka mingi kokkusattumus mingi teise sündmusega. Näiteks koolera vaktsiin ja korraliku kanalisatsiooni ehitamine inglismaal.
Ja ma arvan ka seda, et vaktsineerimine hävitab meie enda immuunsüsteemi ja lõpuks olemegi kõik sõltuvuses igasugu "ravimitest". Ehe näide on ju inimesed ise. Mida rohkem mugavusi sa inimestele lood, seda saamatumaks nad muutuvad. Samas võin ma ka rängalt eksida ja kõik ravimifirmad ongi üdini head.
Inimesed elavad samas kauem ja kauem. Ja kui ülekaalus ei olda ja ei suitsetata, siis elatakse ka tervena palju kauem. Inimesed on samas rohkem koos linnades ja viirustele on levik lihtsam.
Kuidagi klapi nagu see ravimite ja vaktsiinide suur kahju inimestele.
EMO'sse saab vabalt minna. Ma läksin sinna viimati eelmine aasta, kui näppu sain metallikilluga relaka alt, täitsin selle covid küsimustiku oma verega, sest pastakas käes ei tahtnud püsida ja läksin sinna lihtsalt selleks, et pilti teha ja näha, kas on mõni metallikild veel haavas sees ka. Ei pidanud poolt tundigi ootama. Oleneb muidugi päevast ka, kui ikka pensionipäevad just olnud, siis on neil rohkem tegemist ilmselgelt.
Ussruls, kuidas ei ole olnud vaktsiinidest kasu? Leetrid, rõuged, lastehalvatus, tuberkuloos jne. Või millised kokkusattumused nende haiguste leevendamisel on olnud?
Deus, minu perearsti keldris ei asu kvalitase keskust ja tõenäoliselt ei oma ka seal osalust. Ta alguses proovib ise ja/või kui edasi saadab, siis eriarstide järjekorrad on pikad. Ja jube naiivne arvamus, et perearsti vahetus käib nipsust. Kui hea perearst nimistusse patsiente juurde ei võta, siis ei aita seal ei ussi-ega püssirohi. Proovitud. Tõenäoliselt aitaks, kui ma magaks mõne tema patsiendiga ja "sooviksime" pere luua..See huvi mul puudub.
Looder, otsi netist natuke rohkem infot vaktsiinide, uuringute ja haiguste kadumise seoste kohta. Ja muidugi proovi ära tunda äärmuslaste lehed ja neid mitte tõsiselt võtta. Terake tõtt on kindlasti mõlemate jutus, nii pooldajate kui ka vastaste, aga kõige õigem on ise aru saada kust maalt jutt on jama.
“…..aga kõige õigem on ise aru saada kust maalt jutt on jama.”
Kuidas on vōimalik ravimiuuringutest vōi muust taolisest infost ise aru saada mis on jama ja mis mitte? Ise vōid sa leida kinnitust, et mingi veebileht on ebausaldusväärne, aga minna süvitsi midagi läbi töötama ja siis otsustada, et see on jama ja see mitte? Kui ise ei ole vastava kompetentsiga?
Miks ma pean otsima mingit bla-blad kui sina oled selle juba põhjalikult läbi töötanud ning oleks võinud anda selle lühikokkuvõte sama ajaga, mida sa kulutasid mulle mingi jama kirjutamiseks. Seega...???
Ja mis siis nüüd muutunud on, et leetrid hakkavad tagasi tulema? Miks me ei jätka samamoodi, mis iganes siis muutus, et sinu andmetel leetrid kadusid?
Ma saan vaktsiinide vajalikkusest ja kasulikkusest väga hästi aru, kuid covidi vaktsiin pole ei seda ega teist. Ja on alles katsetuse järgus ning katsejänesteks on kõik vaktsineeritud.
Deus ja võsa:
Vaktsineeri ee lehelt: "Euroopas on praegu kasutamiseks loa saanud viis vaktsiini. Kiirendatud müügiloa taotlemisel ei ole COVID-19 vaktsiinide puhul efektiivsuse ja ohutuse osas järeleandmisi tehtud. Uuringud ja sealhulgas vaktsiinide ohutuse seire jätkuvad ka pärast müügiloa saamist."
Uuringud jätkuvad ja ohutuse seire seisneb põhimõtteliselt selles, et kui nõela kõrvale ei kukkunud, siis pole vaktsiini süü ning kas seda saab nimetada vaktsiiniks?
Samalt lehelt.
"Tõhustusdoosi saad teha siis, kui sinu esmasest vaktsineerimiskuurist on möödas 3 kuud Pfizeri, Moderna ja AstraZeneca vaktsiinide puhul ning 2 kuud Jansseni vaktsiini puhul."
V6sa, hetkel jään sulle vastuse võlgu selle koolera vaktsiini osas, sest see teema on kuskilt väga ammusest ajast meeles. Kui meelde tuleb, siis kirjutan.
Teised, just sai räägitud inimeste mugavusest. Kui keegi midagi ette ei nämmuta, siis ise ka otsida ei viitsita. Ja pole nenndest uuringutest arusaamine nii keeruline mitte. Tänapäeval on olemas google translate, mis tõlgib sulle enamus keeli hetkega ära. Kujutage nüüd ette kui lihtlabane on äpp mis tõlgib sulle kõike seda teaduse "hookuspookust".
Teadmiseks, see "Uuringud ja sealhulgas vaktsiinide ohutuse seire jätkuvad ka pärast müügiloa saamist." toimib KÕIKIDE vaktsiinide korral!
Kui laps jääb hoolimata vaktsineerimisest nt rotaviiruse "kätte", siis algab raporteerimine/uurimine- kuna, mis partii, miks "ei tööta" jne.
Looder, palun tsiteeri mõnda oma eelmist postitust, kus oleks kirjas konkreetne ajamäärang kuudes, aastates või sajandites. No ei leia...
Mula on lademes, aga konkreetset numbrit, mida säärase enesekindlusega meditsiinisüsteemi põhja laskev kodanik peaks oskama une pealt öelda, ei paista.
Leetrite levimise põhjus on lihtne: valgustatumad ja oma peaga mõtlevad lapsevanemad enam ei luba lapsi vaktsineerida. Kui mittevaktsineerituid saab piisavalt palju, siis jääb tõvele piisavalt eluruumi. Ei mingit vandenõud, puhas bioloogia.
Jeekim, ära aja lolli juttu. Ei hakka keegi seda uurima. Heal juhul tõmmatakse linnuke lahtrisse, et personaalne eripära, vaktsiin ei mõju. Mingi uurimine võib tekkida, kui rotags satub haiglasse sadu lapsi, kes vaktsineeritud. Võib-olla siis.
Miks ei ole algatatud uurimist teemal, et miks haigestus vaktsineeritud inimene covidisse? Mitu uurimist on algatatud? Miks ei mõju? Mis partii? Krdi koomikud siin koos.
"Ma tõesti ei oska öelda, et kui pikk peaks olema vaktsiini väljatöötamise aeg. Ma pakun, et ca 3-5 aastat. Siis saab juba ka aimu pikemaajalistest toimest ja kõrvalnähtudest. see keevitati kokku umbes 6-8 kuuga. Kui inimene süstla kõrvale maha ei varisenud oli kõik bro, edasise puhul saab juba rääkida, et see pole vaktsiinist."
Lisan siia, et ajakirjandusest on läbi käinud ja kaugelt varem kuu covid alguse sai, et vaktsiin töötatakse välja umbes 5 aastaga, mõnda ka kauem.
Ja siis mõned küsimused:
Oskad sa öelda veel mõnda vaktsiini, mille manustamisel peab kiirabi brigaad olema käeulatuses valves?
Tead sa mõnda vaktsiini, mida tuleb tõhustada umbes 2 kuni 3 kuu tagant?
Tead sa mõnda vaktsiini mRNA baasil ja mis on tõhus?
Võta kuidas tahad, aga praegused covidi vaktsiinid ei ole isegi vaktsiinilaadsed tooted.
V6sa, leetrid(ja mingid värgid olid veel) hakkasid siin taas rohkem levima siis kui meid õnnistati igasugu "uuseestlastega". Asi ei ole päris nii must ja valge, et kui vaktsineerid siis haigeks ei jää ja kui ei vaktsineeri, siis sured maha. Kui vaktsiinid kõik nii hästi toimiks, siis me ei vaidleks siin. Kindlasti on inimesi kelle oma immuunsüsteem on tuksis ja vaktsiin(või misiganes rohi) aitab teda, aga normaalne ja jätkusuutlik ühiskond ei tohiks enda elu sättida vähemuse ja nõrgemate järgi.
Inimene muidugi arvab, et ta on kõikvõimas ja ülimalt tark, aga loodusliku valiku vastu ei saa.
"Ma tean väga hästi kuidas vaktsiinid töötavad, see leetrite küsimus oli ussrulale."
Sa tead , mida sulle on räägitud või oled kuskilt "terviseteejuhist" lugenud. Päris elu on aga midagi muud. Tegelikult ei teata suurt midagi, lihtsalt on mingid teooriad, mis võivad olla sama head, kui muinasjutud. Raha tegemiseks aga kõlbavad igasugu muinasjutud. Muud midagi.
Looder, kas see ongi sinu tase, et kui sul endal argumendid otsa saavad, siis hakkad teiste seisukohta ja maailmapilti maha tegema? Kõlad nagu üks elektrimoelkulideekspertteadlane.
Aga kui see sind õnnelikuks teeb, siis anna vinti.
Vabandan Loodri ees, see lõik on jäänud kuidagi tähelepanuta.
Kiirabibrigaadi nõue on kuskil kirjas ka? Ma pole kursis köögipoolega, oleks huvitav teada, kas tõesti on selline juhis antud.
Tõhustusdooside soovituslik vahe oli siiski 6 kuud või rohkem, mitte 2 kuud. Sinu toodud tsitaat on VÄHIM lubatud vahe kahe doosi vahel. Ole hea ja ära nii palju valeta, tunduks usutavam. Gripivaktsiini tehakse igal aastal, teetanust iga kümne tagant, puuk oli vist iga seitsme tagant. Seega kordusvaktsineerimine ei ole sugugi tundmatu asi.
Kuna ma viroloogiast suurt midagi ei tea, siis usaldan arste, mitte ei püüa olla kõigeteadja. Kuni minu perearstile pakutavad vaktsiinid sobivad, sobib ka mulle.
Vaktsiinilaadsed tooted või mitte, aga statsitika räägib selget keelt: raskeid juhtumeid oli vaktsineeritute hulgas vähem, kui vaktsineerimata inimeste hulgas. Vahe oli vahepeal üsna väike (oomikron pluss inimeste täiesti arulage lollimängimine, kuna "vaktsiin ju kaitsep" :( ).
Võimalik, et edasisel kasutamisel selguvad mingid jamad - sellises mastaabis tehakse asja esimest (ja loodetavasti ka viimast) korda. Eks elu näitab, kas lõppmängus on vaktsineerimisest kahju või kasu. Seda me praegu juba teame, et vanematel inimestel on COVIDi tüsistused päris tõsised. Nooremal rahval on lihtne paukuda, kuna neil on harva tõsiseid kõrvalnähte.
Rumalate inimeste arv pole Eesti ühiskonnas olnud kunagi nii kõrge kui praegusel sotsiaalmeedia ajastul. Kummaline on see, et skisofreenia diagnoosiga patsient kes on töötu ja invaliidsuspensionil, käib ja juhendab/õpetab sotsiaalmeedias teisi, ka haritud inimesi. Tean konkreetselt ühte sellist isikut kelle iga Facebooki postitus kogub sadu meeldimisi. Tema paranoilliste uskumuste taga on segu levinud vandenõuteooriatest ja Venemaa infosõja sõnumitest. Selliseid inimesi enam ilmselt kunagi täiesti terveks ei ravi, küll aga levitavad nad oma vaimset haigust ohtralt edasi.
Ma olen mõelnud mis on see fenomen, et usaldadakse suvalisi tundmatuid inimesi ja nende jutte? Samal ajal kui õppinud spetsialiste ei usaldata? Kas sellepärast, et spetsialistid räägivad lihtinimese jaoks liiga keerulist juttu? Kujutate ette kui ma paneks teie ehitaja/müügimehe/inseneri/laotöölise kvalifikatsiooni kahtluse alla ja levitaks sõnumit, et olete Sorose käsilased ja teid ning teie tööd ei saa usaldada?
Lõppkokkuvõtteks aga kannatab kogu ühiskond. Vaktsineerimata laste osakaal on tõusnud hirmuäratavale tasemele.
Vaktsiiniskeptikud unustavad ära ühe asja, et nad saavad oma seisukohti levitada ainult seetõttu, et enamus inimesed (sh lapsed) on vaktsineeritud veel ja unustatud rasked haigused ei ole veel massiliselt tagasi tulnud. Aga trend on juba kurb ja vaktsineerimata laste hulgas on hakanud levima juba haigused, mida pole pikalt esinenud.
Lastele tehtavad vaktsiinid on nö mitmekordselt läbinud inimkatsetused, st neid tehakse juba aastakümneid ja kõrvalnähud on sisuliselt olematud. Ka tehakse neid kord elu jooksul ning revaktsineerimist vajab vaid mõni üksik ja sedagi lapseea jooksul, mitte terve elu jooksul. Minu lapsed isegi ei köhatanud nende vaktsiinide peale ja tehti kõik, mis vaja oli. Kui aga minna tagasi koroova algusaega ja meenutada, milliste optimistlike hüüdlausetega neid promoti, siis aeg edasi näitas, et ei kaitsnud vaktsiin haigestumise eest, siis ei kaitsnud raske haigestumise eest ja lõpuks ei takistanud koroova kätte suremistki. Loomulikult oli ka erandeid ja mõned elasid vaktsineerimise probleemideta üle ja mõned elasid koroova ka ilma vaktsineerimiseta üle. Kõik on vägagi individuaalne. Aga pumbata inimesele aasta jooksul mitu doosi sisse- no sry, see ei ole ikka päris vaktsiin. Ma oleks siiski lootnud näha sellist pilti, et saame kõik üks-kaks doosi ja haiguse levik hakkab suure hooga pidurduma ning neid, kes siiski haigestunuks, oleks olnud tühine hulk.
Koraanavaktsiinide tõhusus oli välja tulemisel tollaste tüvede vastu palju kōrgem kui on iga aasta gripivaktsiinidel. Kuna koroona levis globaalselt ja massides siis tekkis uusi tūvesid pidevalt juurde. Gripiga sellist asja tavaliselt ühe hooaja jooksul ei juhtu.
Seega midagi ulmelist keegi kuskil ei lubanud. Ja nii nagu gripivaktsiini korral teed sūsti iga aasta ja suure ehku peale kuna reaalselt vōib levima hakata hoopis teine tüvi. Ja koroonavaktsiini keegi kuskil ei sundinud. Nagu ei sunni keegi gripi või puugivaktsiini peale.
Huvitav, et gripivaktsiini toodetakse nö hooaeg ette, seega keegi kuskil peab justkui teadma, mis tüvi tulekul on. Niiet muundub ka gripp ja vaktsiin on varnast võtta.
Naabrimees on ainult ühe korra elus vaksitud ja mitte tavapärase süstiga, vaid käe peale tõmmati kriips. Oli tollal 6 aastane. Ja on oma elu ära elanud siiamaani ja elab edasi. Ma ei hakka rääkima oma vanavanematest. See selleks.
Ma ei hakka K. Mullise intervjuud siia enam postitama, sest kustutatakse ära, kuid mees on öelnud, et enamus inimesi on lambad. Nad ei tea mitte midagi ja arvavad, et teavad kedagi, kes teab asjadest midagi. A la dr Popsu ja Jöller on kõvad kärbsed jms. Tegelikult lammas ei tea mitte s..gi. Tegelikult isegi nn eksperdid ei tea , mis toimub mikroskoopilisel tasemel. Kas tõesti arvate, et keegi on kuskil näinud, kuidas viirus , mis ise on surnud, tõmmatakse raku sisse ja siis ime kombel aktiveerub, ärkab ellu, läheb otsib üles valgu tootmise vabriku ja võtab selle üle. Seejärel paljuneb gaziljon korda kuni rakk lendab laiali ja tekib haigus või ei teki haigust. Saate aru, see on ju täielik muinasjutt.Vaktsineerimise ajalugu on väga pikk, kui polnud elektronmikroskoope jms. See on muinasjutt, mida tänapäeval toetavad elektronmikroskoop ja arvutiprogramm, millised lasevad nagu vändrast saelaudu välja erinevaid tüvesid.
"Huvitav, et gripivaktsiini toodetakse nö hooaeg ette, seega keegi kuskil peab justkui teadma, mis tüvi tulekul on. Niiet muundub ka gripp ja vaktsiin on varnast võtta."
Jep, nii ongi. Selleks, et PCR midagi leiaks, peab olema olemas etalon, mida otsida. Ehk siis viirus peab juba eelnevalt olema isoleeritud, et üldse midagi otsima hakata. Rääkida, et tulevikus tekkinud viiruse tüve kohta on PCR test olemas, on ju jamps.
Analoogia nt kapist riiete võtmisega. Kui naine ütleb, et võta sealt välja roosa kleit, siis sa võtad välja roosa kleidi, sest sa tead eelnevalt seda, milline see kleit väja näeb. Sa ei võta sealt väja roosat sokki või mütsi või vibraatorit. Ehk siis on vaja eelnevalt juba teada, mida sealt kapist otsida. Kui sa ei tea täpselt, mida sealt otsida, siis võid sealt igasugu pudi padi välja visata, kuid see pole ju see, mida sooviti. Kui pole puhast isoleeritud viirust, siis pole midagi ju PCR-l otsida.
Küsite, et mida siis otsitakse, kui pole viirusetüve? Päris elu tüve pole , kuid virtuaalseid tüvesid arvutiprogrammide poolt kokku panduid on mustmiljon. Mäletate küll dot.com mulli ja krütomulli ja muid igasugu arvutimulle, nüüd on järg siis käes ka virtuaalviirusmulli käes. Genereeritakse ja isegi patendeeritakse igasugu tüvesid, mis on arvutiprogrammiga loodud. Reaalse eluga pole sel muidugi midagi pistmist, kuid rahaks saab seda teha.
Kokkuvõtvalt - follow the money ja kõik saab selgeks. Muud pole siin midagi.
Kässar, ära postita oma vaimupuudeid siia enam, eks? SA esitad lause suht küsivas vormis ja kui mõni tark inimene nüüd sulle lahti seletab, miks PCR jne, siis sa ei usu teda ikka, sest oled kinnistunud oma fantaasiamaailmas.
Kokkuvõtvalt- jää oma liistude juurde ja ära avalikult sellist lollust enam reklaami. Ja ära hakka ka siia linke ujutama, see on juba läbi käidud teema, sa ei võtnud ka siis mõistuse häält kuulda.
Ja sul on v6sa küsimusele vastamata!
Keegi ei tea midagi, isegi lambad ei tea midagi, aga vot Kässar teab! Õnneks ta ei väsi enda teadmisi teistega ja lammastega jagamast! :-)
EDIT: Aeg ajalt oleks mõislik "vaiki olla" :-)
"Parem vaikida ja näida rumalana kui avada suu ja hajutada kahtlused lõplikult." (M.Twain)
Vabandust, et refereerisin siin klassikut. K. Mullist. Ärge tapke sõnumitoojat. Milles mina süüdi olen, kui PCR testi autor sedaviisi ütles. Ma loodan , et te saate sellest aru.
Maaks, ära võta isiklikult. Ma olen ise ka lammas , aga ma vähemalt tean seda ja saan sellest lähtuvalt oma käitumist muuta. Ei jookse lihtsalt lambakarjaga kaasa ja kõik. Muud midagi. Ei nõua erilist tarkust, et sedaviis talitada. Elu on näidanud, et lambakarjaga kaasa joosta ei ole mõtet.
Vaktsineerimise ajaloost veidike, kuigi olen sellest varasemalt ka kirjutanud. Ammusel aal võeti lehma või mõne muu pudulojuse mädapaisetest vedelikku ja määriti seda näiteks käe peale tõmmatud haava peale. ( Umbes sama tehti ka mu naabrimehega, kellele tõmmati käe peale kriips). Teooria on ja oli selline, et kui inimest patogeeniga nö treenida, siis muutub inimene selle vastu tugevamaks. Näiteks kui pidevalt alkoholi tarbida, siis keha muutub selle vastu tugevamaks , läheb vaja järjest rohkem alkoholi, et purju jääda. Ladina keeles sõna viirus tähendabki vedelat mürki. Oma loogika on selles olemas, et kui ennast mürgiga harjutada, siis keha kohandub. Olen kuulnud, mehest, kes 30 aastat järjest omale maomürki süstinud ja on muutunud mao hammustuse vastu immuunseks.
Ehk siis tulles tänapäevaste vaktsiinide juurde - sisaldavad elavhõbedat, grafeenoksiidi, nanoosakesi jpms pudi padi. Tegemist on suht toksiliste ainetega. Süstides neid kehasse, pole ime, kui tekib mingi kaitsereaksioon, palavik vms. Loomulik ju. Võimalik, et see panebki keha vähe tugevamalt tööle. Sinna juurde räägitakse muidugi lugulaulu mingist piikproteiinist jms mambo-jambost. Tõenäoliselt on see muinasjutt. Mingit tõestust selle kohta ei ole. Lihtsalt öeldes, süstides enda sisse mürgiseid aineid, kehas aktiveeruvad protsessid, et ennast puhastada ja nende vastu võidelda .
Nüüd milles on probleem. Nimelt selles, et isegi mesilasehammustus võib mõne mehe teise ilma viia. Organismid on erinevad. Iroonilisel kombel just noortel ja tugevatel võib tekkida väga kõva reaktsioon mürgi vastu, nn anafülaktiline shokk ja ongi lusikas nurgas. Mingi 80+ vanuril on aga protsessid ja reaksioonid kehas juba nii aeglased, et need ei saa arugi, kui neile erinevaid gemüüsesid süstida.
Ja veel näituseks, kuidas L. Pasteur omal ajal tõestas koertel marutaudi. Võttis lehmasüstla( kolmandik koera ajumahust) ja süstis posti külge seotud koerale süstlatäie gemüüset otse ajju. Seejärel koer hakkas mingi aja pärast suust vahtu välja ajama ja imelikult käituma. Tõestus olemas - marutaud. Vot sedapsi siis.
Millise mao? Neid liike on natukene rohkem kui üks nagu ka neurotoksiine, mida nad toodavad.
Anafülaktiline šokk on eluohtlik aga mitte elu lõpetav.
Mullist oled sa refereerinud siin ja tsiteerinud küllaga aga rebinud välja kontekstist nagu need vaktsiinivastased teevad, ning sealhulgas ignoreerid, kui sulle näidatakse ette, et näe, sulle valatatakse.
Mis järgmisena... kivivill või asbest vaktsiinides?
Ja jee.kim, see faktikontroll on le Big Pharma poolt kinni makstud lobajutt - nii vähemalt lajatavad kõik roheökomökoidioodid sulle vastu.
"... õppinud spetsialiste ei usaldata? Kas sellepärast, et spetsialistid räägivad lihtinimese jaoks liiga keerulist juttu? Kujutate ette kui ma paneks teie ehitaja/müügimehe/inseneri/laotöölise kvalifikatsiooni kahtluse alla ...?"
Mulle tuli ehitusinseneriks õppinud inimene seletama, et palkmaja ei pea sooja ja vuristas ette seitse erinevat põhjust, miks palkmaja ei saagi sooja pidada. Sundventilatsioon on loomulikult samuti hooneehituse lahutamatu osa.
Üsna lambinäide aga pole kaugeltki esimene kord, kus erialaselt haritud (ja kehvemal juhul ka omal alal tunnustatud) inimene ajab nii rumalat juttu suust välja, et on täiesti üheselt aru saada, et ta ei tea asjast mitte midagi enamat kui see mis koolis ette söödeti.
Taaskord jõuame välja samasse punkti - follow the money.
Kes finantseerivad-sponsoreerivad koolides õppeklasse-laboreid?
Minu küsimus viidatud kipsimehele oli, et ega ta õppejõud äkki "bauroc"-i palgal olnud, et sellist jama suust välja ajasid.
Aga noh, samas kohtab ka sageli selliseid, kes oma kergkruusa vms pasaplokkidest ehitatud hoonet nimetavad kivimajaks :-)
Teemasse tagasi tulles, siis mina ilmselgelt esindan seda tagasihoidlikuma taipamisega osa ühiskonnast, sest ma olen täielikult ära unustanud, miks peaks ennast vaktsineerima. Näiteks gripi vastu.
Ddigilt nii ilus näide meediku retoorilisele küsimusele: sest nüüdisaja pinnapealsuse ajastul peab iga Youtubest paar videot vaadanu end suureks asjatundjaks. Ala pole tähtis, oluline on häälekalt ja veenvalt alustada. Ning tavaliselt sellised spetsid omavad ka selgeid ja lihtsaid vastuseid keerulistele küsimustele, mis kehtivad igal ajal ja suunas.
Eriala inimesed kipuvad hakkama küsima täiendavaid küsimusi või rääkima midagi tingimustest, milles see või teine või kaheksas asi kehtib.
Tavainimesele ei meeldi, et tasuta lõunaid ei ole olemas ja tema tahab saada kõike kohe ja odavalt. Ja kui spetsialist (ma tõesti pean siin silmas inimest, kes jagab asja, mitte koolis kolm fakti pähe tuupinut) ei lubagi kõike kolme korraga, siis loomulikult valitakse see "spetsialist", kes lubab.
Loomulikult on inimesle palju mugavam kuulata antivaksikut ja uskuda, et me oleme ettemääratuse ohvrid, mitte igaühe panust toonitavat meedikut.
V6sa, aga las oma ala spetsialist räägib sulle ravimitest ja vaktsiinidest. Näiteks mõni perearst. 90 prossu juhtudest on neil suu vett täis kui küsid midagi vaktsiinide kohta või näiteks seda, et mida need vaktsiinid sisaldavad.
Alles hiljuti oli tuttaval juhus kus apteegist psoriaasi kreemi ostes hakkas apteeker naerma ja küsis, et kas ikka ollakse kursis, et mis selle kreemiga teha. Perearst oli retseptile kirjutanud, et 2x päevas süstida. Õnneks süstimiseks ei läinud, sest tuttav oli varem ka seda kreemi ju kasutanud. Aga võibolla oleks pidanud ikka süstima, sest oma ala spetsialist ju ikkagi kirjutas nii.
@ddig
klassikaline eestiaegne palkmaja tänapäeva soojapidavuse nõuetega võrreldes ongi halva soojapidavusega. Vaata kasvõi vanade palkmajade ahjude suurust. nende kütte- ja sooja salvestusvõimsus on selgelt suurem kui samade ruutmeetritega tänapäevase soojapidavusega majja oleks vaja ehitada.
ddig, ära sa mitte mingil juhul kuula inimesi, kes on inseneriks õppinud - need ju osakavad 20 piires arvutada ilma jalgu lahti võtmata :-)
PS Puidu soojusjuhtivus on ca0,15 W/m*K, kivivillal ca0,04 W/m*K (vatti meeter korda kraadi kohta)
Nende andmetega oskab isegi mu naine arvutada kui palju kordi peab puitsein olema paksem "villasest" seinast et ta SAMAVÄÄRNE oleks :-)
Ussrula123, minul ei ole soovi hakata meedikuks. Ma usaldan oma perearsti, kelle nõuanded on seni olnud meie perele sobivad. Kui kellegi teisel on halvemini, sisi on muidugi kurb, aga kuna perearstid on inimesed meie hulgast, siis nende hulgas peab olema samamodi jpobusid, laiskasid ja lihtsalt end ametisse lugenud lolle, nagu muus ühiskonnas.
Mati, "see kokteil" ei ole hea. Nii, nagu turvavöö või turvapadi ei ole mugav. Aga need kõik tõenäoliselt päästavad elu. Aga võivad ka tappa...
Miks kohe skeptikud. Kui mõned "teadlased" väidavad, et just nemad on nüüd need kõige targemad, siis paratamatult tuleb meelde, et umbes 100 aastat tagasi kasutati ja kiideti sellist "ravimit" nagu Radithor kuni ühel mehel lõpuks lõug küljest kukkus. Veel ajas tagasi minnes meenub, et puu ja juurvilju peeti tervisele kahjulikuks. Ma millegipärast ei usu, et me oleme hetkel oma tarkusega arenenud sellele piirile, et me teame kõike. kindlasti vaadatakse 100 aasta pärast tagasi ja mõeldakse, et küll inimesed olid vanasti ikka lollid.
mina näen vaktsiini pooldajates kui ka vastastes positiivsena seda, et kui üks pool rängalt eksib, siis teine pool jääb alles inimkonda uuesti üles ehitama.
nu nuh... Eks ma olen ka õnnelik selle üle, et lollim pool maha sureb, puhastab genofondi... Kahjuks ei sure vaid jäävad targemat poolt kurnama pikaks ajaks veel!
Aga tehtigi, käisid testil, said pos. Läksid tegid tasulises uue, said neg. Nii need asjad käisid. Küll neid reisijaid kes tasulisi tegid, k.a ise, ei õnnestunud kuidagi pos saada. Küll oli neid pos kes täiesti terved, hea neid nimetada lihtsalt sümptomiteta kandjateks, mida veel idiootsust.
39aastaselt lahkus keemik P.Starkov. Nimetatakse maovähki. Pavel oli kõva vaktsiiniusuline, kui vaadata tema facebooki kommentaare aastast 2021:
"For me, literally, 2021 has been a year of jabs.
Three against COVID-19 supplemented with one against the seasonal flu.
Against all odds, I now feel safe and sound. And so should you."
Tuletaks meelde siinjuures, et Saksamaa mingis jalgpalliliigas said hiljuti kolm nooremapoolset mängijat suhteliselt samaaegselt munandivähi. Kokkusattumus muidugi.
Bundesliigas ja 4 tk oli neid ja munandivähk ongi noorte meeste oht, kui elad piisavalt vanaks juba, siis on selle saamine väga väikse tõenäosusega. Ohtu ei vähenda ka testosterooni tootmine, mida mees mehe vastu spordialal on nii palju, et isegi platsi ääres peatvaatajatena olevad naised kasvatavad ühe mängu jooksul vuntsid ette.
Ühesõnaga ära süsti siia miskit lamemaalase jama sisse.
See süstimine selekteeris ilusasti välja mõtlemiseta lojaalsed indiviidid (V:A) sunniga. Vähemalt nagu nüüdseks aeg on näidanud, on immuunsus rikkumata.
Mati1222, kui kindel Sa võid olla, et Sinu lotovõit kohaldub kõigile?
Samas - niimoodi evolutsioon toimibki: mingi osa populatsioonist omab teatud geenimuudatust, mis sobivate olude tekkides tagab ellujäämise. Enamusele inimestest pole paraku vastuvõetav, et "ta lihtsalt ei vedanud välja". Eriti neile, kes peavad selle õnnetuga viimaseid hetki koos veetma.
Siiski pidada vaktsineerituid lollideks võibki ainult loll.
Ddig, mõelda on siin vähe. Küsimus on põhimõtteline, kas oled minnalaskja või võitleja. Kui oled minnalaskja, siis lasedki jumalal/evolutsioonil/kosmosel toimetada ja mõtled oma peaga. Kui oled võitleja, siis kalkuleerid riskid läbi ja teed oma valiku. Noored ja terved võivad Vene ruletti mängida (päris hea võrdlus tegelikult:), mida vanemaks inimene saab, seda tõenäolisemalt vaktsiin eluaastaid juurde annab.
Maailmavaateline küsimus, mida liiga tihti aetakse segi lihtsa riigi peale solvumisega. Seda aga kasutavad ära alatud ja ahned inimesed, kes labaselt valetavad.
Õnnetuseks on samasuguseid lolle ("vaktsiin töötab sajaprotsendiliselt!", "MIttevaktsineeritud on mõrvar!") ka vaktsineerimise pooldajate hulgas liiga palju. Ning kuna matemaatika õppimise asemel on enamus inimesi koolis lolli mänginud, siis tõenäosus ja protsentarvutus on neile täiesti arusaamatu asi. Säärastele ongi võimalik müüa kõlavaid lühilauselisi loosungeid:(
Miks tuua neid idiootlikke näiteid turvavöö kasutamise kohta? Vöö on füüsiline takistus, mis p e a k s vältima raskemaid tagajärgi avarii puhul. Samas ei väldi vöö teatud juhtudel siiski su vigastamist vöö enda mõju tõttu, st võib tekitada luumurde, muljumisi vms. Ka ei päästa kiiver mootorraturi elu- pea võib küll terveks jääda, aga surma põhjuseks võib saada hoopis mingi sisemine kehavigastus.
Eriti totter on see turvavöö näide inimese poolt, kes korduvalt vaksitud, sellest hoolimata aga raskelt läbi põdes. Ma tean, et kohe järgneb väide, et näed, vaks siiski säästis mu elu, aga eks usk seegi- kuidagi peab ju endale selle kasulikkust tõestama.
Miks tuua neid idiootlikke näiteid vaktsiini kasutamise kohta? Vaktsiin on virtuaalne takistus, mis p e a k s vältima raskemaid tagajärgi avarii puhul. Samas ei väldi vaktsiin teatud juhtudel siiski su vigastamist vaktsiini enda mõju tõttu, st võib tekitada palavikku, trombe vms. Ka ei päästa vaktsiin mootorraturi elu- keha võib küll terveks jääda, aga surma põhjuseks võib saada hoopis mingi sisemine kehavigastus nagu tromb ajus.
—-
Vahetasin su jutus mõned sõnad ära, äkki saad nüüd võrdlusele pihta? :)
Äkki nüüd tagantjärgitarkusena on näha, et vaks ei täitnud talle pandud ootusi ja lootusi, tekitas pigem rohkem probleeme, turvavööd aga kasutatakse endiselt.
Haiglast sõltumatu, turvavööst sõltumatu, maanteametist sõltumatu, pangast sõltumatu, tööandjast sõltumatu, mendist sõltumatu... mõtle ikka enne, kui sellist jama välja ajama hakkad, muidu tark inimene mujal ja siin teemas on viimne mõistus ja loogikaahel kadunud, imestama panev suisa ja tekitab uudishimu, et millest selline bipolaarsus...
Mitte keegi ei sunni meid haigalsse minema, mitte keegi ei sunni meid turvavööd kasutama- maksa trahvi kui vahele jääd ning sõida ilma, mitte keegi ei sunni meid pangateenuseid kasutama, mitte keegi ei sunni tööandjat orjama jne. Mõned asjad siiski on meil sunduslikuks tehtud, sest kasvõi pangata on keerulisem igapäevaelus toimetada, samas sunniti paljusid inimesi nõela otsa ähvardusega, et kaotab töökoha ja sissetuleku. Mõikad erinevusi?
Ja mitte keegi ei sundinud sind nõela otsa ka! Maksa trahvi, ära reisi, ela metsas, sinu valik! 35 lehekülge ja ikka pole selgeks saanud?
Eelmine nädal Hispaanias, maskid kohustuslikud! Mis meil on? Savi on kõigil! Suur kiun ainult, et miski paha valitsus sunnib ja sunnib, tegelikult kära suurem, kui asi väärt. Hispaanias saad kohe kongimineku praegu, kui reegleid rikud.
Ütleme nii, et otseselt mind isiklikult ega paljusid teisi ei sundinud keegi nõela otsa, aga elu tehti nii ebamugavaks, et paljud seetõttu istusid nõela otsa ja paljud sunniti tööga seoses nagu eespool juba öeldud. See, et mõni riik jätkab sarnast poliitikat, ei ole tõestus, et antud riiki juhivad maailma targemad pead. Ka eestis pidi sügisel asi jälle tõusvas joones minema, reaalsus on hetkel aga selline, et hoopis miski a gripiga on pooled koolipingid lastest tühjad. Aga ega see mõttetu vaidlus nagunii kuhugi vii, sest ega usku niisma lihtsalt ei väära nagu ei väära ka riigivõimu, mis võib meile karistuse ähvardusel suvalisi käitumisjuhiseid dikteerida.
Selles kolmedoki videos on üks hea hüsteeriline moment 35.43 ajahetkel.
Punktike, me ei saa mitte kunagi teada, kas ma ilma vaktsineerimata oleksin esimesel läbipõdemisel surnud või mitte. Tõenäosust me ka sisuliselt arvutada ei saa, kuivõrd mind on ainult üks siin universumis ja võimalike paralleeluniversumite v6sade olukorra kohta puudub praegu info.
Ehk praegu ongi minu arvamine punktikese arvamise vastu, kelle arvates mina olen loll ja ajupestu, et lasin end vaktsineerida. Statistika räägib selgelt, et vaktsineerituid oli raskete juhtumite hulgas vähem, kui mittevaktsineerituid. Ja seda üsna rangete piirangute juure! Jäägu talle tema õigus, kuivõrd me elame vabal maal ja me peame suutma ka teisi vaatenurki näha. Seda enam, et mingil tõenäosuse tasemel võib olla punktikesel õigus ja tõesti oleme vaktsiiniga teinud inimestele mingi surmatõve külge. Pean sellise sündmuse tõenäosust väiksemaks, kui 1%. Meditsiiin on nii kontrollitud asi.
Samas ma annan endale aru, et lühilausetega ja mustvalges maailmas opereerival inimesel ongi võimatu mõista tõenäosuslikku maailmavaadet. Seega jääb meil ainult loota, et me reaalelus ei kohtuks situatsioonis, kus ma olen sunnitud oma elu jätkamiseks kustutama mind ründava lühilauselise lolli eluküünla. Sest ma teen seda kõhklemata, kui taandumine oleks veel hinnalisem. Tasuta lõunaid ei ole looduses olemas. Ning vale valiku eest tuleb tihti maksta eluga. Ka seda peavad vaktsiinivastased meeles pidama...
Ülalolevast lõigust ei tasu otsida vägivallale kutsumist, vaid ainult tõdemust, et igaühe vabadused vehkida oma tõekspidamistega lõpevad ENNE minu nina. Nii irooniline, kui see kurikuulus lause COVIDi kontekstis ka pole:)
Ning endiselt ei meeldi mulle mitte üks raas, et Hiina (riik, kus üks inimelu, rääkimata miljonist uiguurist, ei maksa midagi) paaniliselt isolatsioone rakendab esimese köhatuse peale:)
Eks igaüks nopib loetust/nähtust üles ennekõike selle, mis toetab välja kujunenud mõtteviisi ja ei puuduta (ala)teadvuse seda osa, mis tegeleb sisevaatega ning oma hirmudega tegelemisega.
Põhimõtteline küsimus ongi, et kas lased ennast juhtida hirmudel või soovidel.
Üks vahva looke mida interneedus aeg-ajalt ette viskab. Täpset sõnastust ega päritolu ei mäleta aga polegi hetkel oluline.
Mees räägib poisile: sinu sees elab kaks hunti, üks on kuri, teine on hea. Poiss küsib: aga kumb hunt võidab?
Mees vastab: see kumba sa toidad.
tsitaat: ''...samas sunniti paljusid inimesi nõela otsa ähvardusega, et kaotab töökoha ja sissetuleku. Mõikad erinevusi?''
Sellega seonduvalt. Kui sa huntidega koos elad, pead nendega koos ka uluma. Nii lihtne ongi. Ühiskonnas kehtivad teatud reeglid. Kui neid täita ei soovi, otsi mõni teine (parem) kari.
Selle töökoha kaotusega on ka nii ja naa. Alles siin millalgi augustis (vist?) vaktsist keeldunud ohvitserid said kohtus võidu.
Ddig, Oled Sa kindel, et selles mõistujutus on vaktsineerimine see kuri hunt? Äkki hoopis inimeste vastutamatus ja enesekesksus, tänu millele üksikud juhtumid on saanud tähelepanumaiaste ajakirjanikkude arutult usina töö tulemusena ebaproportsinaalselt palju tähelepanu?
Täna on hea lärmata, et reageeriti üle. Sügisel 2020, kui haiguse levik läks ballistiliseks ei olnud mitte kellelgi teadmist, millised on tagajärjed. Õnneks oli tegu tavalise hiina saastaga, mis ei kestnud kaua ja vist ei töötanud ka hästi (kuigi seda kindlust meil veel ei ole!), mitte päriselt tapva viirusega. Aga mingit garantiid selleks ei olnud...
Ning me ju ei tea, millise jälje tõve läbipõdemine genoomi jätab. Olgu siin kohe öeldud ka see, et ega me ei tea lõpuni, millise jälje jätab meie genoomi vaktsineerimine. Aga me vähemalt üritasime. Mitte ei oodanud lamba kombel iseeneslikku paranemist.
Antivaxxerlus ja piirangute vastu olemine puhuti kindlasti usinate ajakirjanike poolt suureks, mõned poliitikud nägid selles võimalust endale tähelepanu tõmmata ja valasid aga õli tulle juurde, mida ajakirjandus omakorda võimendas. no ja see kõik tõi neid "oma peaga" mõtlejaid muudkui juurde. Tõrvikurongkäigud, orkestreeritud meeleavaldused, kus osalejad ei saanud tihti aru, kuhu nad tulnud on ja mille vastu nad on jne jne.
Enamus Euroopa riikidega võrreldes Eestis mingeid piiranguid ei olnudki, kui jätta välja periood kroonakriisi alguses 2020 märtsis kus Ratas ja Helmed kogu riigi mitmeks kuuks lukku panid ja laenuraha ettevõtetele laiali loopisid. Pärast kiitsid ennast, et saime väikeste kahjudega kroonakriisis võrreldes Rootsi, Itaalia, Läti, Leedu jt riikidega hakkama. 1 mld eur pandi argpükslikult lihtsalt magama.
Ah missa seletad. Me oma perega ei saanud minna siin ei kinno ega kontserdile, restoranidest rääkimata, kõik üritused olid keelatud. Õnneks oldi mõnes välismaa riigis mittevaktsitute suhtes leebemad. Niiet sain oma tervisepaketid kenasti ära kasutatud.
Mainisid läbipõdemist- olen nüüd terve kui purikas. Pole siiani mind ka tavaline gripp võtnud, mis muidu võib üsna ohtlik olla. Järjest rohkem aga tuleb nüüd tagasisidet neilt, kes on saanud 2,3,4 vaktsiinisüsti, et enam pole tervisega nii nagu enne oli...