Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mutitõrje

mutt
22:10 08.05.2005
Kas on kellegil häid tulemuslikke mutitõrje kogemusi.Nimelt hädas muttidega.Varem sai ikka raudadega kätte,kuid enam lõksu ei lähe.On küll igasuguseid suitse ja nii edasi,kuid...
e
22:34 08.05.2005
on kogemusi. proovisin ka igasuguseid suitse ja mürke, kuid ei midagi. Kõige rohkem nädalaks oli vaikne , siis läks möll jälle lahti. Laenasin naabrimehelt kõige lihtsama traadist lõksu ja püüdsin esimese korraga pahategija kinni. Nüüd on rahu majas.
mutt
23:19 08.05.2005
Kas lihtsalt panite paljaste kätega lõksu või oli mingi nipp ka?Kas lõksu panite ilma mullata või kuidas?Olen ise neid püüdnud oma eluajal sirka saja ringis,kuid enam tänavu kätte ei saa.Lükkab kas mulda täis või läheb kõrvalt.Eelmisel aastal ka umbes nädala mängisin,kuid sain ikka lõpuks paar tükki kätte.Tänavu on mõistus otsas.Iga aastaga targemaks lähevad sindrinahad.
Umx
23:37 08.05.2005
Mul oli ühel sõbral väga hea (s.t. tõhus ja samas ka endale huvitav) meetod muttide püüdmiseks. Selleks oli vaja vaid mõnd asja - taburet, pakk suitsu, kast õlut ja jahipüss. Nii ta oma aias siis istuski, kuni mutt hakkas hunnikut üles ajama. Jätame vahele selle, mis siis juhtus, aga lõpetuseks olid mutist suht sügaval mulla sees alles mõned naharäbalad. Sadistlik, tõsi küll, kuid tõhus.
Kivikuningas
00:20 09.05.2005
Mina peletan mutte veega. Kõigepealt ajan augu vett täis. Seda teen õhtul, päikseloojangu ajal. Mutt arvab, et vihma on sadanud ja tuleb vaikselt urust välja. Mina aga olles ennast rohulibleks maskeerinud, seisan labidaga võilille taga. Nii kui ta nina välja pistab, panen talle labidaga õrnalt kopsu vastu pead.
Siis määrin muti meega kokku ja panen urgu tagasi. Sellepeale kleepub ta karva külge hästi palju sodi ja ta ei jaksa enam ennast edasi vedada nng lõpuks jääb ta omaenda urgu lõksu.

Vot nii...
Kivikungas
00:20 09.05.2005
Eriti hästi sobib seebivesi. See teeb muti augu libedamaks ja ta lupsab paremini august välja kui ma talle labidaga kopsan.
mina
00:23 09.05.2005
ehh..jamasin ka igatmoodi vett ja kõike ma sinna auku toppisin,kõige tõhusam vahend oli diiselküte mida lihtsalt augud täis valasin..ja ohh seda imet kadus peale seda,ega kiita just tohi äkki tuleb see kevade tagasi ,noo siis valan uuesti ,arvatavasti see lõhn neile ei meeldi.
*G*
00:26 09.05.2005
Kõige efektiivsemaks on siiani osutunud selline teleskooptoru moodi lõks, mille mõlemas otsas on ainult sissepoole avanev luuk.. kaevad hunniku lahti, paned toru sisse ja ajad hunniku kinni. Järgmine päev võtad mutiga toru, kaevad lahti naabri aias hunniku ja avad luugid...
mutinaator
05:09 09.05.2005
Ma ei tea, kas see oli juhus, aga minul kadusid mutid ära peale seda, kui olin ostnud ja maasse vajutanud ühe patareidega mutipeletaja, mis pidi tegema muttidele ebameeldivaid võnkeid, või laineid, või midagi sellist. Endal ka alguses usku ei olnud, aga mutid olid kadunud, see aasta proovin uuesti, järsku mõikab jälle.
zuuz
08:15 09.05.2005
Kõige effektiivsem preventatiivne tegevus on bensumoootoriga ning rauast korpusega muruniitja. Kasutan ise sellist juba mitu aastat ning muti mullahunnikud tulevad hoovi peale aind kas varakevadel või hilissügisel, mil muruniitjat veel ei kasuta või enam ei kasuta. Kõik ülejäänud tossutamised ja mürgitamised ja lõksutamised pole sellist tulemust andnud. Mutid kardavad vibratsiooni ning seda talle just suudabki ainult muruniitja pakkuda. (võibolla see vibreerija kah aitab siis)
Mmanson
09:56 09.05.2005
Kõva helitehnika, kõllid suunaga auku ja Dimmu Borgirit ca 4- 5 tundi, siis oled naabritest ka lahti:)))
to mutinaator
10:14 09.05.2005
Ka mul toimis seesamune vahend üsna hästi, peale paigaldamist rohkem hunnikuid ei tekkinud
küüslaugukas vataja
10:26 09.05.2005
selline tähelepanek et küüslaugupõld on ümberingi unikuid täis aga mitte põllul. juhus? teine asi see, et kui kuskil metsa ääres elamine, siis lõplikult lahti ei saagi, ainult eemelepeletamine abiks.
TeeTL
10:27 09.05.2005
need suitsupommid pidid peletama ainult olemasolevast käigust ära, st. et seltsimees mutt hakkab nädala pärast kohe kõrvale jälle uut rida ajama.
Kui jätta kõrvale sadistlikud ja ausale jahimehele sobimatud meetodid, siis ainuke kindel vahend, mida olen näinud, on ca meetri sügavuselt maasse surutud kivi- või metalltahvlid kogu maatüki (murulapi/kasvuhoone) ümber. Aga mutt tuleb sel juhul ikkagi kätte saada, seda lootust ei ole, et ta suure hooga ennast surnuks kihutab vastu tõket :-))
Q peal
10:53 09.05.2005
A ta ronib siis üle ääre.
On veel üks võimalus. Võtke vanem, ilma katalüsaatorita auto(eriti hea vana tossav Žiguli) ja ühendage voolik summuti ning muti uru vahele. Järgmiseks võtke käik välja ja käivitage mootor. Varsti näete murul palju väikeseid Etnaid... Ja mutid lahkuvad territooriumilt. Vahepeal tõstke voolik teise auku, sest nad ajavad lesta lastes käigud enda järel kinni.
Kuli
11:11 09.05.2005
Minu kesised kogemused ( pardi-ja metsseajaht) kinnitavad ainult
üht.Ja see on - mutt on samasugune lihasööja nagu mina.
Muti käigud on jahipidamise koht mutile.Muti lemmiksöök on rammusad vimaussid.Kui muld on vihmast läbi vettinud,siis vihmaussid
ronivad hapnikupuuduse tagajärjel mutikäikudess õhku hingama.
Mutt inspekteerib oma käikude läbivaatamisel oma jahimaad üle ja
sealt leitud vihmaussid sööb ära.
Vimaussid armastavad rammusat mulda ja seda sellepärast,et see on toitev.
Seega on kasulik alustada mutitõrjet vihmausside tõrjest.
Seega on kasulik kohale kutsuda kalamehed.
Need kaevad vabatahtlikult ja tasuta üles kogu maa, ja roogivad sealt välja vihmaussid.
Nii saab väga odavalt ja lihtsalt lahti ka muttidest,sest seal kus on usse vähe või ei ole üldse,mutid tavaliselt ei ela.
mel
11:12 09.05.2005
vanad inimesed räägivad:osta paar räime,pane kilekotti ja kuskile päikese kätte.kui kalad on piisavalt küdenud,lõika nad tükkideks ja topi mutiaukudesse.mutid pidavat paari km.raadiuses kadund olema.
asd
13:36 09.05.2005
Istuta iiriseid mööda aeda laiali. Pole ühtegi mutti.
kassionu
14:15 09.05.2005
topi kasutatud e. täiskustud kassiliiva aukudesse, lähevda kohe minema.
Q peal
15:35 09.05.2005
to asd:
milliseid iiriseid sa mõtled? Kas Sonja kõlbab ka? Noh need, mis nii kõvad, võiks ju maha istutada küll.
super x
20:12 09.05.2005
Aga tegelikult näitab praktika et kui kassi essu (sitta) augud täis topid siis mutid kaovad maa-alt...

Deus
21:25 09.05.2005
See benamootori väljalaskest voolik auku, seda olen ka kuulnud, et toimib.
krok
21:39 09.05.2005
pole siin midagi,võtad majapidamis gaasi,voolik külge ja auku,keerad kraani lahti ja lased käigud täis,kuna gaas on raskem kui õhk vajub ta ise käikudesse ja siis tikku,lööb ilusti mutid taeva poole.
Kivikuningas
22:31 09.05.2005
Kusjuures, tegelikult sain mina oma mutimurest selle suitspommiga jagu. Ise kah ei uskunud aga viimased 2 aastat oli vaikus. Nüüd vaatan, et aia taha on tekkinud hunnikud aga minu piiridesse ei julge enam tulla:)
katsetaja
08:24 10.05.2005
Suitsupommiga meiegi mutist lahti, üks pomm kevaedel, teine suve lõpus...
ahaa
08:41 10.05.2005
Kunagi ammu sai sellise probleemi lahenduseks karbiiti kasutatud.Karbiiditükid mutiauku,vesi peale ja muld kinni tampida.
Ja peale seda ei ole soovitav õues mõnda aega tikkudega mängida,aga kas karbiiti praegu ka veel saada on,ei oska öelda.
m
10:36 10.05.2005
mis suitsupommist jutt?
Jaan Tatikas
19:33 10.05.2005
sai seda kassikuseliiva eelmisel aastal kasutatud, just nagu olex ligimeelitaja, muruniiduk ka ei aita... isegi laul on valesti tehtud:"elas metsas mutionu..." ta raisk elab hoopis meie aias. ärge eriti kõvasti peletage, tulevad kõik meie aeda...
reikin
19:56 10.05.2005
garbiit oli vene aeg yks ära ytlemata hea kraam.yle õue erinevatesse muti käikudesse ja augud pärast kinni. tykk aega peale seda rahu majas. räägitakse et mutil reeglina käike paarisaja meetri jagu ja nii ta tundubki. hea variant on teada millal mutionu mingis piirkonnas kynkaid ylesse ajab siis paar õlut ja tugitool, nu labidas ka. nyyd kui mutionu ajab järjekortselt kyngast suuremaks siis vaikselt ligi hiilida ja labidas mega kiirelt maasse lyya ja kohe koos hunnikuga pinnale visata ja siis mutionul yks lihmakas labidaga silme vahele. vähemalt minul toimib.
Sahhiib
20:26 10.05.2005
To Q peal jumalast õige tehnoloogia, ammu ära proovitud ja tulemuslik.Voolil auku, eemal hunniku alt otsid käigu tossu tuleb lasta kuni sealt hakkab suitsu välja ajama, siis suled käigu ja nii edasi. Kunagi sai tehtud vastu talve kui lund oli sulanud maa peal paar kolm senti tossu sai uhatut veoauto summutist paar tundi. Hiljem oli kogu käigustik lume all ilusti mustade juttidena näha.
Sisukas_komm ija
00:59 11.05.2005
MUtid tuleb kinni püüda. Kõigepealt otsime üles horizontaalse käigu, kevame sinna alla suure augu, ja auku paneme 10l ämbri. tekkinud kaadervärgi katame pleki või papiga.
Mutt tuleb mööda oma ugu, natuke mulda ka ees, ikka tuleb. Muld kukub ämbrisse, aga ämber on suur, ja mutt kukub järgi. Järgmisel päeval võtame kaane maha ja näeme kuidas mutt on ämbris. Edasine on juba enda fantaasia küsimus.
Proovitud variant. Keeruline on, aga muti saab kätte,
küünik
10:18 11.05.2005
Sisukas, mitte paha pärast, aga kas sa ei leia, et oma maaparandustöödega rohkem ***** kokku keerad kui see mutt?
Zyclon B.
10:26 11.05.2005
Auto väljalaske torule voolik külge ja mutiauku.Olen näinud.Gaasi tuleb ka anda. Mõne aja pärast hakkab teistest mutihunnikutest suitsu tõusma. Nagu väikesed vulkaanid tossavad. Jama asi oli see, et mingi mutt neis käikudes siiski ära ei surnud. Läks teine õige närviliseks ja rajas uue labürindi. Kokkuvõtteks oli hunnikuid rohkem kui algul.Aga proovida tasub.
mati
10:29 11.05.2005
Mina kasutasin ämbri asemel 3Liitrist purki,otsisin orisontaal käigu kust mutt tihti läbi käib, peab olema selline kõvem koht kus urg on maapinnale liemal kui pind on purgi kohal pehme siis tavaliselt läheb mutt kõrvalt mööda .Kõvema pinnaga kohas töötab püünis kõige paremini.
GTI
11:51 11.05.2005
m
eelistatud on käsigranaat või fugass.

Kiiktooli, õlle ja labidavendadele-see meetod toimib täiesti, mutt käib hommikuti (kahjuks päris varakult) oma käigud läbi 5...10 min. täpsusega, ise olen kasutanud naeltest tehtud siili mille õigel hetkel käiku lajatad. Pärast vend labidaga välja ja järgmisel hommikul jälle valvesse. Gaasitamine ja nafta läheb tänapäeval kahjuks liialt tasku peale, kuigi toimivad mõlemad. Raske on tänapäeval vaid suitsevat vene autot saada-neid jääb üha vähemaks. Käikudesse esemete panemise ei tohi inimese lõhna neile jätta-kadakasuitsist enne läbi lasta muidu kaevab kõrvalt/alt mööda.
Kuli
12:22 11.05.2005
Mul hakkab muttidest alati kahju.Ja seda sellepärast,et nad nii väikesed on.
Parem oleks kui nad oleks vähemalt keskmise kassi suurused.
Nii saab muttide nülgimisel rohkem nahka ,mis on paljudes maades väga väga väärutuslik ja kallis tooraine mitmesuguste mutinahast esemete valmistamiseks.
Seega oleks vaja hakata tegelema muttide tõuaretusega ja seda just nende suurendamise suunas.
Esialgu tuleb võtta eesmärgiks vähemalt kassisuuruste muttide
saamine tõuaretusega,võb olla ka geenitehnoloogiaga või mõne paaritamisnipiga.
Nii nagu eurodirektiivid ei keela Eestis kvoodivabalt ja massiliselt
lihahobuste(neist valmistatakse ju tõelist ja kvaliteetset salemi vorsti) ja kitseda kasvatamiset,ei keela eurodirektiivid ka
mutikasvatust ükskõik millisel eesmärgil.Ja see on hea.
R.K.
12:41 11.05.2005
to Kuli:
kas mutid mitte ei tekita oma kasukat vastu uru seinu nühkides mingit elektri moodi asja? kuna muttide vastu on suht raske võidelda, siis oleks ju küllaltki nutikas nende tegevus kuidagi kasutoovaks muuta. nahka sa juba mainisid, kuid....?
Kuli
15:00 11.05.2005
Eeltoodud kommentaaris on ju sisuliselt väärtuslik mutitõrje võimalus.
Eriti kui lahata "..ei tekita oma kasukat vastu uru seinu nühkides mingit...".
Asi on on selles ,et muti kasukas on üpris puhas ja seda vaatamata sellele,et ta elab mullas.Muti kasukas on isegi puhtam kui mõnel inimesel,kellel on riided seljas.
Mutt kasutab oma kasuka puhastamiseks nii käppasid kui ka keelt .
Keel on mutil väike.
Kuna keel on mutil väike ja selle pindaala suhe muti puhastamist nõudva kasuka vahel on ikka küllaltki suur,siis saab selle n.ö."vastuolulise võimaluse" mutitõrjeks suhteliselt hästi ära
kasutada.
Selleks.et mutt ei saaks oma kasukat keelega puhastada, kasutatakse
labidat ja võimalikult ebakvaliteetset klaasvilla (kõige parem veneagne klaasvatt,näiteks ehitus-ja lammmutusprahist välja korjatuna).
Mingil määral tõhustab selline nipp isegi rotitõrjet (s.o.käigud,lõhed pinnases,ehitustel jne.)
Saab kasutada ka kobineeritult-näiteks korralikult klaasvilla "pakitud"surnud mutt või rott jne.
Q peal
15:47 11.05.2005
See veel puudus- kassisuurused mutid! Varsti seisame silmitsi koerasuuruste muttidega... Ja mine tea- ehk tulevikus näeme ka lehmasuurusi mutte! Ei, ära parem hakka midagi aretama. Jää ikka oma liistude- s.o. hambapastast bensiini tootmise juurde. :-)
margus
15:56 11.05.2005
proovi seda....tee üks tiivikuga "tuulelipp" ja lükka maase..tuul ajab tiivikut ringi,kõik vibra ja müra kandub mööda toikad maasse..mutid ju ei näe vaid kuulevad ja tunnetavad vihmausside ja muude elukate võnkeid maas...peale seda ei kuule nad enam midagi ja on kadunud...enda suvilas sain igatahes mutidest lahti...aga vanamutid tulid uurima seda värki ja nõudsid endale ka selliseid :P

kindlasti oled selliseid asjandusi kuskil aiamaadel näinud..
R.K.
16:34 11.05.2005
tühjast plastpudelist saab teha väga eduka mutipeletaja: teed pudeli külgedele sisselõiked, et moodustuksid labad, otsid paraja toika, mis vabalt pudelisuust sisse mahub ja kinnitad pudeli väikse naelaga läbi põhja toika külge. koliseb mis hirmus ja tühja plasttaara mure ka murtud.
issi
16:35 11.05.2005
suvilas on kindlasti oma poole hektari jagu maad ning kunagi oli seal mutte niipalju, et ei viitsinud neid enam püüda - kuni päris peenras ringi ei roninud, jätsime rahule.

nüüd niidan võsalõikuriga (tegelikuylt murunoa ja jõhviga) iga hooaeg kaks korda kogu platsi ning mutid hoiavad täpselt väljaspoole piirdeaeda - uskumatult hästi distsiplineerib neid selline meetod!
kustas
16:36 11.05.2005
On selline veoauto,nagu IVECO....seda miskipärast kutsutakse mutitapjaks.
......
16:45 11.05.2005
endal tegeleb maal selle probleemiga koer. pole küll kunagi näinud kuidas ta neid püüab aga auke peab ikka tihti kinni ajama
Q peal
21:17 11.05.2005
Mul käib ka naabri suur lambakoer nina mullas hoovi mööda ringi. Huvitav on vaadata tema toimetusi, laseb nagu buldooser.

A see Iveco jutt võib tõsi olla. Õnneks on mul sellise nimega massin olemas ja seal, kus ma temaga hoovil ringi keerand olen, ei leidu ühtki mutiauku! :-) Helistage mulle ja ma tulen keeran teil Ivecoga üle muru...
keevitaja kalle
01:23 20.06.2005
mõnelt keevitajalt küsida hapniku balloon, muti käik vedelat hapniku täis valada ning tikk järgi visata
remondimees
08:56 20.06.2005
to keevitaja kalle: Vedelat hapniku normaalrõhul ei eksisteeri! Ta kuramus kipub gaasistuma. Kas võib kuhugi vaatama tulla kus sa tikuga hapniku paned põlema?
W 123 to remondimees
10:03 20.06.2005
Eksisteerib ikka, tõsi küll, madalal temperatuuril ja hoitakse Dewari anumas.
Muuseas oli vedel hapnik selliste lõhkeainete nagu oksilikviidid koostisosaks. Kasutati vanasti kaevetöödel kõvas pinnases ja Moskva kaitselahingutes isegi lennukipommide täitmiseks. Keevitajatel sellega küll miskit peale pole hakata, nende hapnik on tõesti surve all ja gaasilisel kujul.
sa
10:27 20.06.2005
selline asi et viska mutiauku kassiliiv kuhu kass on oma hädasi teinud.
Ints
17:15 20.06.2005
Mutt on nalja asi!Hoidku jumal,et teil ei tuleks vesiroti ehk mügriga võitlema hakata.Selle eluka kõrval on mutt lausa süütu lapsuke.
veix
19:09 20.06.2005
veel üks moodus:võta tühi õllepurk ja metall varras 8mm 1,5m pikk
suru see maase ja pane õlle purk sinna otsa,väga hästi tuule käes kõliseb.Kui pikalt tuulevaikne tavaliselt ööseti siis võivad mutid ikka ligi hiilida kuid üldiselt tõhus vahend.
reikin
19:26 20.06.2005
mutt on täiesti syytuke võrreldes vesirotiga. vesirott on paras pätt, kodus tahad sygisel kartulit võtta aga võta näpust. vagude viisi on ainult pealsed olemas aga maa sees kartuli nonni netu. vesirott vana puuksukotta varastab lihtsalt kartuli ära. nu ja kätte ka ei saa ja tundub et neid terve maffia, käivad talveks endale suupoolist hankimas teiste arvelt.
minuke
21:41 20.06.2005
Olen ka kuulnud juba mit,elt inimeselt, et kassiliiv aitab :)
Ints
12:43 21.06.2005
to:reikin
Vesirott ei söö mitte ainult kartuleid,vaid paneb nahka kõik,mis kasvab peenral.Ta ei söö seda kraami ka mitte korraga ära,vaid veab omale varud enda "peakorterisse".Lahti nendest saada on peaaegu võimatu.
silver
13:16 20.10.2005
kõige efektiivsem on karbiit mutid kaovad 100%
keni
13:42 20.10.2005
Taksikoer on väga efektiivne nii muttide kui ka mügride vastu
zzz
07:24 29.05.2006
Eelmisel aastal suunasin auto summutist tulevad gaasid mutiauku ja paar nädalat oli rahu. Olid vist uimased.
Tsiklimees
11:26 29.05.2006
Ise tegin kevadel 0,5 ha krundile neli tuulikut. Vaiad korralikult maha ja kui tuult on, siis ka mingi vibra maas. Ühel nädalavahetusel panin ja pärast seda pole uusi kuhilaid enam näinud.
O
11:46 29.05.2006
olen kasutanud patareitoitel väikest seadeldist, mis teatava intervalliga tekitab mutile tüütuid helisid. mutt tegi vehkat. kõige mugavam lahendus.
jack
11:52 29.05.2006
Olen ka proovinud igasugust kirjanduses soovitatud nippe-aidanud on vaid väga ammu Jawa suits ja nüüd elektrooniline väristaja. Tänapäeva autodel katalüsaatorid ja puhtamad heitgaasid. Igasugused lõhnaained/lahustid/kütused, kaasa arvatud jubedalõhnaline gaaside odorant ei aita. Sel aastal tahan katsetada vihmaussi kalakonksuga.
karpaak
17:14 29.05.2006
Aga mida mügridega peale hakata?
suvilas tegin
11:08 23.04.2009
omalt poolt võin lisada et eelmisel aastal kasutasin Rentokili muttide tõrjeks, kel huvi võin numbri anda
Targu talita.. :)
12:09 23.04.2009
Proovi pakk purustatud musta pipart kallata auku!
q peal
15:12 23.04.2009
... ma proovisin, kuid ei õnnestu! Kuidas sa said?
Zolge
10:14 28.04.2009
taksikoerad ja foksterjerid on vist parimad hoovi võtta.... foksterjer toob saagi hommikuks ukse ette ritta kaa
Uuuur
23:03 05.05.2009
Purustatud pipar on mind aidanud. Vahel harva kui mõni hunnik tekib maapeale.

Siis pole muud kui purustatud pipart sinna auku panna ja valmis.
wwwxxx
00:42 06.05.2009
Jumala õige, et mutt on süütu lapsuke mügri kõrval. Kui midagi maha istutad siis ta raibe teeb tuuri ümber taime ja kergitab üles, nii, et juured jäävad kuivale. Olen aastatega igasuguseid nippe proovinud. Mürki ei võta, lõksu lükkab maapeale, igasugud haisud talle vist meeldivad. Viimane nipp mida kasutasin, olid ziletiterad. Kaevasin käigu lahti ja surusin ziletitera käigu põhja, umbes pool senti jätsin mulda surumata. Siis muld peale, nii, et ta peab tuhnima. Tükiks ajaks oli rahu, ju kärsa lõhki lõikas ja haavu lakkus. Sai kärss terveks tegi raibe käigu teise kohta. Siis vaja jälle korrata sama nippi. Vähemalt lõbusat tegevust kevadest sügiseni.
audi a4 v6
09:00 06.05.2009
valid käigu, mida ta tihti üles ajab ja paned maa sisse selle käigu põhjaga tasa 3l klaaspurgi. Pealt katad valgustihedalt kinni. Mutt läheb, kukub purki ja ega ta sealt enam välja ei saa. Olen nii lapsepõlves ühe suvega kodu aias muttidest lahti saanud (mingi 6tk oli vist kokku), eks nad muidugi tulid järgnevate aastatega tasapisi igaltpoolt uuesti, aga eks siis tuleks jälle püüda:) Kusjuures ükskord leidsin purgist ühe surnud muti ja teise muti neli käppa, ju oli tegemist kannibalist mutiga!
Aadu.
10:00 06.05.2009
kõik aeg siin üks ja sama jutt, asi nii et igasugune poes müüdav keemia ja taksikoer(soetatud küll tegelikult lemmikuks) neile ei mõju, see aasta proovime siis elektrilist peletajat, mis iga mõne sek. tagant häält teeb, vaatab kuis mõikab-suht kallis ja toimeala ca 100m2.....
audi a4 v6
15:01 06.05.2009
eelmisele:

100m2, seega läheks mul kinnistule neid 100tk, üks maksab mingi 500, seega kokku 50k:)
Aadu.
21:55 06.05.2009
jah, raisk, kallis on- kogu krundile pole reaalne, pane veel patareid ka juurde, preagu katsetan üht, mida tõstan aegajalt ringi, sõltuvalt kust mutt kärssa aia alt minu poolele suruma hakkab, pealegi kui 100tk. panna siis kuna ta teeb natuke kuuldavat häält ka, siis see oleks päris huvitav kakofoonia mis vaikses suveöös kostma hakkaks,.
mutikahju
14:23 29.04.2010
http://loodus.pri.ee/mullamutt/

Sain sealt aastaid tagasi hea lõksu.
nojaa
17:10 29.04.2010
Suitsukonide auku panemine ei meeldi neile ka.
urrurr
20:38 21.06.2010
Nii,sai siis ka eile 3liitrine purk maasse kaevatud.Ja ohh üllatust,täna siis vaatama minnes oli 3 kurikaela käes,neist 2 juba stressi surnud ja üks veel päris kõbus!:)) Lihtne,aga toimib!
juhuuu
11:27 22.06.2010
Kõige parem on minna ja osta K-Rautast mutilõks. Need lõksud on vase värvi. Kaevad lõksu maase kus mutt maapinnale kuhja ajanud. Paned augu ette lõkus, muld peale ja järgmine päev on mutt käes. Kõige kindlam ja parem vahend. Igasugused tablettid ja muud asjad on enda raha raiskamine. Endal sel aastal luba 5 tk käes.
Kui ostad osta 2 tk siis saad panna mõlemale augu poolele.
Aadu.
21:23 22.06.2010
ei selle vasest mutilõksuga pole kätte saanud aga vesirotilõksudega umbes 5tk küll ja 2tk täitsa elusalt, siiani ainuke millega kätte saab, kõik müügisolevad peletusvahendid on läbi proovitud aga siiani on ainult see hambuline vesirotilõks tominud ja porgandit pole meelitamiseks muidugi vaja -mis vesirotile meelitamiseks panna tuleks, eelduseks on ka õnnestunud lõksu ülespanek mutikäiku.
doktorihärra
22:11 22.06.2010
suhht hästi on toiminud vanaõli. küsid suvalisest autoremondist või enda õlivahetusest. otsid hunniku urgitsed augu ja valad trehtliga siis ca pool liitrit. see sorts õli ei reosta aga määrib nii mügri kui muti kasuka ära
Tuscan
19:06 09.05.2011
Kas keegi neid päikesepatereidel töötavaid väidetavalt ebameeldivat heli või vibratsiooni väljastavaid mutipeletajaid on proovinud?
Hind ca 15 euri ja tahaks kasutajate kogemusi kuulda, niisama aiailuks osta oleks ka mõttetu :)
Tegu siis sellise asjaga http://interbauen.ee/mutipeletaja-solar-603.html
või see
http://www.e-aed.eu/new-featured-prducts/mutipeletaja-paikes
epatareiga-pest-stop.html

.;
19:43 09.05.2011
see mutipeletaja suht mõtetu asi. mul oli ainult et patareidega.
Nongrata
20:02 09.05.2011
Mul on toiminud vesirotilõks ja nn tunnellõks (plasttoru, mõlemas otsas luugid, k rautast ostsin). Lõks tuleb paigaldada kinnastega (nende kinnastega muid töid teha ei tohi, et muud lõhnad külge ei jääks) ja lahti tuleb kaevata kahe hunniku vaheline tunnel ja sinna lõks panna.
qp
22:14 09.05.2011
Lõksud jäävad lõksudeks- saad kätte paar vanamutti... kuid tulevad uued noored kobedad mutid peale ja teevad su õu sõjatandriks! Mul oli nii. Nüüd sain K-rauast miskit eriti haisvat vedelikku, mida siis igasse auku tilgutasin ja kohe kinni ajasin- siiani on see ala puhas. Viimati proovisin suitsupadruneid teise ala peal, homme näis, kas ikka veel seal mässavad.
Kõik karbiidid, õlid, kassikuseliivad, heitgaasid jms kättesaadav staff pole tulemusi andnud. Väheke saab muidugi siis rahu, kui tihti muru niidad.
Ma vahel jätan isegi mootorsae või mullafreesi mutiaukude vahele käima, et nad aru saaksid, kes on majas peremees...

Nüüd hiljuti avastasin kividega piiratud lillepeenra juures värsked hunnikud, mul käes just ostetud Fiskarsi uus silikoonkäepidemega labidas(pidin ära ütlema:-)), hiilisin vaikselt sinna ligi ning kus siis lajatasin labidaga vastu kive sellise kolaka, et mutt lihtsalt PIDI sussid üles viskama sellise ehmatuse peale...
maaltmees
22:44 09.05.2011
kuivkäimlast villkopaga vedelat kallata auku ja polegi mutte .. nii lihtne ongi !
paugumees
01:23 10.05.2011
Täitsa hästi aitab tuumapomm, aga kallis on, kuid hiljem on väga privaatne- mõne kilomeetri ulatuses pole lisaks muttidele ka jauravaid naabreid. Odavam on ladustada ohtlikke jäätmeid aeda, ka aitab, ainult keskonnakaitsega tekib jama- hea kui oma käpp sees on. Väga efektiivne on kolida korterisse, kuid see oleks kaotuse tunnistamine- eesti mees hakkab ju vähemalt muttidele vastu. Järgmiseks võiks loota 21. maile siis tulevat maailma lõpp ja siis on kõigega lõpp. Ainult kannatust ja raha kodanikud.
Willem 0
09:46 10.05.2011
To Tuscan:
See mutitõrje aitab ainult teatud ajal kui mutid pole arusaanud, millega tegu:) . Pool suve oli selle päikesepatareidega seadildisega 5m raadiuses rahu . Hiljem oli tunne , et mutid kaevavad selle seadeldise ka üles, nii ülbeks läksid. Proovin seekord pissuaaridesse pandavaid aeglaselt lahustuvaid tablette muti käikudesse panna. Need tabletid lõhnavad päris vängelt. Eksnäis kas aitavad :)
vvlm
10:56 10.05.2011
Olen ka seda patareidega piiksujat kasutanud, kuid elukad muutuvad pikapeale immuunseks selle suhtes, vaata et veavad selle omale pessa. Laisk nagu ma olen, ei viitsinud rohkem pead vaevata ja ostsin miski poola mürgi, nime hetkel ei mäleta, kuid oli k-rauas või mis iganes see nimi nüüd on, ilusti müügil. Aitas väga hästi, natuke noaotsaga neid rasvaseid putukaid ja ussikesi käiku raputada ja rahu oligi majas (ehk siis õues).
muttidega hädas
13:56 22.05.2011
oleks huvitav teada kuidas karbiidiga muti tõrje täpselt käib, ehk siis kasutusjuhendit tahaks. Karbiit täiesti saadav kraam ja pidavat ka väga tõhus olema. Tänud ette.
R.K.
14:27 22.05.2011
tükk karbiiti mutiauku, sutsu vett takkaotsa ja auk kinni. kaubanduses saada olev karbiiti sisaldav puru igatahes ei toimi nii nagu peaks, haisu ajab küll, aga mutte see ei paista eriti häirivat.
qp
20:56 22.05.2011
Tulemus oli koheselt näha- spetsiaalne suitsupomm neile vist isegi maitses,tundus, et mutid naudivad seda tossu.... nagu Zed "Politsei Akadeemias";-))
Tõhusaks vahendiks jäi too muti näopildiga lapik must pudelike K-Rautast.
mutilõks
13:08 28.04.2012
Ma sain sealt kvaliteetse tsingitud metallist lõksu, maksis vähem kui see plastik plönn millele tuleb jalaga peale vajutada. Lillepeenras sain 2 mutti sellega kätte. Väga hea lõks, sellele mehel on ka teistsuguseid müügiks. Ning mul üks tuttav soovitas seda lehte, kuna ta ostis sealt tõrjeteenust (püüti lõksudega kinni).

Mutilõksud http://www.looduspere.com/mullamutt/mutiloks-mutitorje/
Aadu.
23:05 28.04.2012
ise kasutan sellist
http://www.pestchemical.ee/et/tellimiskeskus.html?page=shop.
product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=28&am
p;category_id=4

kolmandik on jäänud ellu - olen metsaserva jalutanud ja lahti lasknud, kahju maha tappa.
qp
09:37 30.04.2012
Nii, mõni aasta möödas. Pakun oma uut(tegelt vana) leiutist. Möödund aasta sügise tärkas mõte mutte pommitada paukpadrunitega- Eelnevalt olin neid kogunud naabri lammaste eemalepeletamiseks. Sain neid pürotehnika poest. Maksid 1 raha pakk. Kaevasin mullahunniku lahti, süütasin padruni, viskasin käiku ja jalg kohe peale. Käis kõmakas, jalg kergelt võpatas, eemal olevatest aukudest lendas mulda välja... Lahe tunne... Panin veel paari käiku paukpadruneid. Nüüd kevadel maale minnes on muru ilus ja puhas! Ilmselt püssirohu hais püsib maa all kauem, kui teised peletajad. Aias olid küll paar uut auku, lasin ka sinna tulevärgi sisse. Tulemus- odav ja tõhus vahend.
TMT
12:58 01.05.2012
Mutitõrje kuulide kasutusjuhendis keelatakse neid panna käikudesse, kuid loogiliselt mõeldes on need muttide peletamiseks oma maa-alalt kaugemale. Arvan, et kui need panna aukudesse , "lendavad" mutid kui raketid maa peale ning see-tõttu neid kuule aukudesse panna keelataksegi.
qp
23:20 02.05.2012
"Mutitõrje kasutamine muttide vastu keelatud. Võib muti tappa!"- hoiatus mutitõrje pakendil...
Mutionku
01:22 30.05.2013
Jah Mmanson ma proovisin ka seda varianti aga mul oli looks Mutionu pidu. Aga reaalselt on aidanud kusi mida hunniku peale valada.
Mutimees kirjutab
10:24 30.05.2013
Tsitaat: "kolmandik on jäänud ellu - olen metsaserva jalutanud ja lahti lasknud, kahju maha tappa."

Njah, eks inimesed lohutavad ennast sellega. Tegelikkus on selline, et mutt sööb päevaga sama palju kui kaalub (üks pea ainsamaid Eestis olevad loomadest). Seega kui panete kaasa purgitäie usse ja putukaid jms. ning leiate tühja kaevatud tunnelisüsteemid, siis võite ju lahti lasta. Kui mitte on see mutt kahjuks hukule 100% määratud. Mutt ei suuda nii kiirelt toitumistunneleid kaevata ning need ei hakka ka tööle (kohe), et ta nälga ei sureks!

Parimate soovidega ...

Antti
Sain abi
14:04 06.03.2014
auu
15:59 06.03.2014
Tere.Proovitud gaasiga,vahepeal grilli kyljest lahti ja voolik muti käiku.
Lased rahulikult tulla ,astud pool sammu tagasi ja tömbad tikust tuld.
On jälle mida grillida.NÄMM.
joppantoonio
17:06 06.03.2014
sõpradega õlut juues tekkis meenutus kuidas autorooli plastik tossab. teostus ca 10 cm lõbimõõduga plekkpurk, alla naelaga augud alla peale arvutiventikas ja mutiauku puhuma- pisar tuli naerust silma kui suvalistest kaugematest mutihunnikutest kuhu augu tegid tossu tuli. teine tõhus variant vanaõli ja voolikuga vesi järgi-veab õliosakesed olulisemalt kaugemale.