Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mutitõrje

Aastaid
19:14 06.03.2014
tagasi olid aastavahetuste aegu müügil sellised paugud, süütasid otsast, viskasid maha ja käis kõva kärakas. Nüüd on nad keelatud ja kahjuks pole neid enam müügil kohanud. Aga - lükkasin mutihunniku laiali, puhastasin käigu, pauguti sisse põlema, kivi augule peale - mõjus hästi.
qp
12:15 07.03.2014
Mul kaevasid kord kasvuhoone ümbruse üles. Tegin käikudele mitu auku, valasin sisse õliga segatud pentsu, lasin veitsa pensuaurudel käikudes levida ja kaugemast otsast andsin tuld... Seda möllu ja mulla lendu oli ilus vaadata, kui käigud üksteise järel tuld välja lõid:-) Natukeseks rahu majas.
Kõige kindlam on mul olnud siiski püssirohuga paugutid- selle hais jääb mulda pikemaks ajaks. Kõige parem, kui avastad värsked käigud, torkad kepiga käiku augu, lased süüdatud padruni sinna sisse ja paned jala peale- Selle matsu peale paneb mutt kõrvad pea alla.
naaberkülamutt
15:26 07.03.2014
Kõik jahuvad tõrjest aga keegi pole mõelnud et mutt on maa sees tegelikult kasulik,sööb kahjureid ja kobestab mulda.
Ainuke reaalne kahju ongi esteetiline-mutimullahunnikud....
mhhmm
16:31 07.03.2014
mutt sööb ikka peamiselt vihmausse,
kes teatavasti kobestavad pinnast ja on väga kasulikud
qp
22:29 07.03.2014
Mutt kobestab mulda? Siis on mul maasikad ja porgandid küll väga hästi kobestatud... sügavale auku ja kummuli maha. Ja muru oskavad nad eriti hästi kobestada, kui nädal aega ei niida.
...
23:36 07.03.2014
Sai ka proovitud igasuguseid vahendeid aga kasu ei midagi.Lasin suure koera aeda lahti ja peale selle mutid kadunud. Koera jooksmine häirib neid elukaid piisavalt vist.
Targale
13:52 08.03.2014
ja mõtlevale naaberkülamutile soovitaks omale peenramaa soetada, muidugi kui linnas küünelakkimisest aega üle jääb. Tegelikult mügrid ehk vesirotid on palju hullemad! Kõike proovitud, lahti neist ei saa, vast mõni mürki mekkides ikka otsad andis.
Rein000
15:07 08.03.2014
Ma sain oma mutist täna tänu tulpidele lahti, andsin need hommikul kätte ja nüüd hea rahulik meeste asju ajada.
Nali naljaks, aga kas on urge, käike rotimürki täis tuubitud, või mõnda muud asja. Need haisvad klibud, mis meenutavad garbiiti, igatahes ei toiminud.
appike-funny
09:26 12.03.2014
"mutt sööb ikka peamiselt vihmausse,
kes teatavasti kobestavad pinnast ja on väga kasulikud"

Kuulge linnainimesed või urbaniseerunud ökokratid, ärge ajage jama. Muttide tegevusest võib maapind lausa vajuda 15cm, nad võivad aastatega välja kaevata mitu m3 mulda. Nende käikudes hakkavad hiljem ka elama kahjulikud aianärilised (erinevad hiired) jne. see loetelu on päris pikk!

Mutt võib iluaias, peenramaal jm. teha väga suurt kahju, ta on kahjur nagu hiired jm. taolised.
ARNIKA ILUTULESTIKU KESKUS
10:12 12.03.2014
Proovige meie mutitõrje suitsu:http://arnika.ee/puropood/huvitavat/mutitore-suits/?m
id=78&id=212
Rein000
10:30 12.03.2014
Hei hei Arnika! Kas S. N. Saab mulle orgunnida hunniku suitse? Mul M----- alevikus hetkel künnimaa, ca 300 ruutu ;)
To: arnika
10:52 12.03.2014
Zyklon B-d ei paku?
Pille_ke
10:52 06.05.2014
Mees ostsis siit need 2 erinevat lõksu ja paar tükki on kätte saanud
http://www.looduspere.com/mullamutt/mutiloks-mutitorje/

Aga ega lõks ise ei püüa, natuke peab sättima ja võimalusel kauple kedagi appi!
vanames
11:39 06.05.2014
Ei see koer nüüd küll mutte püüa,)D
Ämmal maal oli koer, tolku midagi. Olid nii mutid, rotid, hiired ja kasvuhoonesse ei saanud enam üldse midagi panna, mügrid sõivad kõik ära mis mullapinnast allpool. Ämmal olid toas une pealt hiired üle jooksnud.
Õu oli mutimullahunnikutest nagu sõjaväli.
Sügisel suri koer ära. Mingi aja pärast ilmusid aita kusagilt 3 ilusat väikest kassilast . Noh jätsime kõik alles, ehk nagu jumal andnud... üks küll tüdruk aga sai nüüd kah steriliseeritud, niiet.
Praegu on seis selline et pole enam hiirekrõbinat kah toas kuulda. Kartulid keldris ja laudas jäid kah terveks. Õue peal pole enam ühtegi mutimullahunnikut. Aia taga põllu ääres mõni veel on. Ehitan siin autot ja paar päeva tagasi tõi üks kass paari tunni jooksul kolm hiirt õuele. Mõni uimane mutt on ülepäeva kinni püütud. Eile siis tassiti selline , teagi täpselt mis see oli, must pika sabaga - vesirott või mügri õuele.
Kassid on ikka väga tublid ja teinud suht puhta vuugi. Koerast saadanast polnud midagi tolku, sõi magas ja öösel jõlkus ringi.
Varsti saab tomatitaimed maha, näeb siis kuidas see aasta. Üks kassipoiss igatahes kasvuhoones alatasa passib.

Muudetud 06.05.14 11:48

komvek
00:50 08.05.2014
Kass selles mõttes tore küll aga kuidas pehme mööbel välja näeb?Tervitades!
võhik
07:57 10.05.2014
Lisaks putukatele ja vihmaussidele sööb mutt ka vesirotte!! See-tõttu üritabki mutt ennast sättida mööda territooriumi end nii, et ta käigud ulataksid samas vesiroti (mügri) käikudeni. Kuid..... need tüütud mullahunnikud..... Avastasin füüsiliseks mutitõrjeks lõksu, mis ka effektiivselt mutte püüab. Tegu nimelt vesirotilõksuga, mille õpetuses on kirjas, et selleks, et mitte häirida muttide elutegevust, kasutada spetsiaalset hõrgutist.....

Hõrgutise mittekasutamine teebki sellest lõksust väga effektiivse püügivahendi. Ainus nipp paigaldamisel on see, et kasutada mullaseks tehtuid puhtaid kindad (muttide ülitundliku lõhnataju tõttu).
Hind aianduskaupu müüvates hästivarustatud kauplustes on ca 5.70. Edu mutitõrjeks!
tiit_
08:20 10.05.2014
Vanasti oli kodus auto millel heitgaasid päris korras ei olnud ehk ajas jubedalt vingu välja. Aga sellel oli väga hea, toru summutisse, teine toruots mutiauku ja gaasi. Pärast oli pool aastat muttidest rahu majas. Uue korras mootoriga autol see nipp vist ei õnnestu
to tiit
08:28 10.05.2014
no ega tänapäevalgi summutitorust kevadine tuuleõhk ei tule just.ehk võtab mutil köha lahti ja siis turtsumise peale kaevad kiirelt välja ning paned 3-liitrisesse purki.
sitrus*
10:53 10.05.2014
Võib juhtuda,et kevadine isend ei mahu 3liitrisesse purki.
Devcon1
10:54 12.05.2014
Julgen soovitada seda lõksu:
http://www.mullamutt.ee/

Kallis ta küll on,aga samas vägagi efektiivne.
Eelmisel aastal püüdsin sellega kinni ca 15 mutti.
Sellel aastal olen kätte saanud juba 4 tk.

PS.Ma ei ole mitte kuidagi selle toote müügiga seotud.
mutid
22:40 01.07.2014
Soovitan ka ülaltoodud lõksu. ca 16 mutti kinni püütud 1,5 aaastaga.
meeess
23:57 01.07.2014
Käigusisene traadist lõks maksab ca 3-4 EUR ja töötab sama hästi. Ei näe küll mõtet nii kallist asjandust hankida.
Tuudur
10:00 02.07.2014
Paljud väidavad, et mutilõksu kasutades ei tohi sellel olla inimese lõhna.
Ma ei saa sellest aru. Tähendab, et kui ma mutiaukudesse käe surun, siis peaksid need inimlõhnale ülitundlikud mutid aiast kiiresti kaduma?
Hetkel tundub, et mutte ei häiri mingi lõhn, ei atsetoon, koeralõhn, inimväljaheide ega muu selline...
Marko
11:48 02.07.2014
Paar kuud pudelisse kusemist on andnud tulemuse 0 mutti. Võimalik, et ka mingid muud faktorid on kaasa aidanud aga värsked kuhjad igatahes puuduvad. Plats 4000, soristajaid 2.
Tuudur
09:24 03.07.2014
:)
Marko, mu õelaps üritas sama korda saata, kuid "meie" mutid on vist lõhnatajuta, igatahes neid see uriinilõhnaline muld ei seganud :)
anti mutt
10:52 03.07.2014
Julgen samuti soovitada sama lõksu, mida Devcon1. Kasutusel ca 4-5 aastat. Kasutusala ca 1 hektaril, ümberringi põllud, nii et käib pidev võitlus uute sisserändajatega. Aga ainuke lõks, millega rahul olen. Kallis, aga tõhus. Nüüd on müügile tulnud ka sama põhimõttega metallist lõksud. Ilmselt ka sama tõhusad. Kuigi kindlalt ei oska seda väita, sest kogemus puudub.
PS! Pole samuti lõksude müügiga kuidagi seotud.
arx 112
21:17 10.04.2015
Noo see arnika suits ei aita kyll ,järgmine hommik juba mutt tagasi !!
al bert
10:21 24.04.2015
Muretsege endale 2 muti püssi ja ei ole mõtet mu pahna peale raha kulutada Minul tulemus 100 %.Püss maksab 42 euri plus 30 senti üks padrun.
vanames
11:12 24.04.2015
üleelmisele, küsimus on et kui kõik peavad tööl käima, kes seal mutiaugu juures püssiga passima hakkab?
Isegi kui kodus oleks ei viitsiks seal nagu dnevalnõi tumbotškal molutada, irw!
w
14:43 24.04.2015
Targem oleks, mutid rahule jätta.Mis, hirmsat kahju nad,põhjustavad,et on tarvis muti tõrjega, tegeleda.
TK
15:40 24.04.2015
Mõtlen samamoodi. Näiteks meil on siin kodus üks hiir, kes öösiti käib ja koristab põrandalt krõbinad ja purud ära. Lausa lust on vaadata, et kui midagi maha kukub ei pea hakkama kühvlit tooma vaid on teada, et hommikuks on ära söödud. Muu toidu kallale ta ei lähe.
;,,,,;
16:43 24.04.2015
Kas neid eestis ka müügil on?
al bert
17:01 24.04.2015
Ise ostsin Pärnust Rimi kaubakeskusest kus kalatarbeid müüakse,käisin mitu korda vaatamas ja lõpuks ostsin ära -suht kallid mänguasjad.Tulemusega väga rahul--pole enam ühtegi hunnikut.
Mutilõks
21:48 29.04.2015
Muruniitja baasil valmistatav lihtne ja efektiivne mutihävitaja.
https://www.youtube.com/watch?v=QXG0U0fqngc
H.
09:23 17.08.2015
Tegin ise analoogse paukpadrunil toimiva lõksu nagu W2, kuna veneaegseid padruneid suur hulk alles. See vigur toimib 100%.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200766364639251&am
p;set=a.4456634711769.1073741832.1766656572&type=1&t
heater

pauk luuavarrest
09:01 05.06.2021
Lõpuks oliid tabureti kõrval ainult lubjavildid.
...
21:53 06.06.2021
Mina ajan enne muru niitmist mutimullahunnikud laiali,et oleks lihtsam niita.Kui tekivad uued mutimullahunnikud,siis mind need ei sega.Mina ei taha nendest lahti saada,kuna nad on kasulikud.Õnneks neid hunnikuid väga palju pole.Kui neid oleks väga palju,võibolla mõtleks teisiti.
ddig
00:53 07.06.2021
Mul oli pärast sooja pinnasega talve (lumi tuli enne maha kui külmaks läks) korralik miiniväli kevadel õue peal. Robotniiduk sai varakult käima pandud ning see hoiab platsi puhtana. Ehk siis vibratsioon ilmselt toimib.
Marko
01:07 07.06.2021
Mutid kadusid pärast murutraktori soetamist. Ehk on see rõõm ka natuke edasi lükanud lisasummuti paigaldamist...
K.
10:48 07.06.2021
Kunagi sain mullamuttidest lahti kui koera aeda lahti lasin. Eelnevalt sai proovitud kõiksugu asju ja kasu ei midagi. Peale koer lahkumist parematele jahimaadele olid mutid jälle tagasi. Üks tuttav soovitas mutipüssi 9mm padrunitega. Ostsin Jahipaunast ühe ja asi toimib väga hästi. Mururobot pidi ka sama tegema mis koergi. Pidev vibratsioon maapinnale ja mutid otsivad rahulikuma elupaiga.