EDIT: siiski mitte, küljevalts ja tagaukse serv erinevad.
EDIT2: kuulus disainifirma on ilmselt müünud sisuliselt sama auto kahele erinevale firmale. Kuna vastus on sohiga saadud ja uut pilti nagunii ei ole jääb väljaütlemine kellelegi teisele.
Kui nüüd Marko selle välja tõi siis pean tõesti nentima, et teatav aimdus Granadast on tõesti aimatav :)
Aga Pininfarina joon on sel autol lausa karjuv, natuke meenutamist ja Fiat 130 sedan.
Sõidan öösel kaugele-kaugele. Tagasi tulles kindlasti haaran ka põneva mudeli foto kaasa. Aga enne neljap hilisõhtut või reede hommikut raali ei pääse. Kui kannatust pole siis palun, vabad käed kiiremal!
Tulistan puusalt: Ford Galaxy cosworth näiteks?
Igaljuhul on mul tunne ,et tegu võiks olla mingi mahtuniversaali laadse asjaga aga tegelikult pole mul õrna aimugi:)
Ei-ei, mitte.
Kõneks oleva "tuuningutoa" logot oleme harjunud nägema kindlat marki sõidukite küljes. Pildil oleva auto vääristamine on vist nende ainus käeharjutus teist marki sõiduki peal. Kuigi jah, miski loogika asjas on. Või õigemini oli...
Nonii uus tegelane. Nüüd tuleb nagu Ivi Eenmaa vastas mõistatuse saates. Kas sellel kujutataval autol on ees ovaalne iluvõre? Kui jah, siis kas sellel autol võib ees asetseda kolm tuld? Siis- kas selle auto nimi meenutab mingeid mägesid Euroopas ja orgusid Tartu kandis? Kas see auto võib olla Tatra 603?
Prooviks siis õnne... esimese mõttena tuli pähe, et peaks nagu olema WALDi käsi mängus, aga et mis auto... esmalt millegi tõttu läks mõte automaatselt Nissan Gloria peale, kuid mõni sekund hiljem tegi aju omapoolse korrigeeringu ja tuli ette nimi Cima.
Ei tule nagu silme ette, et oleksin taolist Cimat meie maal näinud, kuid samas kui selle jutuks võtsid, siis midagi kuskilt nagu koidaks, et taolist teemat oleks varemgi kuskil kuulnud ja keegi oleks midagi nagu näinud jne.
Aga WALDi toodangut liigub meil ikka aegajalt, tegelikult endalgi koitis seda pilti nähes WALD-nimi just seetõttu esimese asjana kuna aastaid tagasi oli mõnda aega minu valduses WALDi poolt ümber ehitatud Jaapanist toodud 126-kerega SEC. Sai siis tollal WALDi kohta üpris põhjalikul uuritud ja seetõttu vist eristangi just nende tuuningut teiste seast kõige paremini. No tegelikult ka BMW Alpina oma, kuid nemad peavad ennast ju manufaktuuriks, mitte mingiks lihtlabaseks tuunijaks :)
Vihjeks: seda vaadates meenuvad kaks sarnast "kastiautot", onju? Kui ei meenu, katke kollase sõiduki seanina kinni ja vaadake uuesti. Need kaks on olenevalt vaatenurgast tolle kollase lähemad või kaugemad sugulased.:)
Ai kurrja, vist ajasin vihjetega asja keerukamaks. Vaatasin nüüd uuesti toda kollast, Udu.-l on õigus: tõesti meenutab küsitav ka IHC-i toodangut. Mina pidasin silmas hoopis selliseid tooteid:
Nu see võiks ju Willys olla aga poole kaunist pühapäevast raisanud neti läbi kammimisele sellele kinnitust ei andnud ja ka peale vaadates ei tundu seal Willysele omaseid elemente olema. Ühesõnaga mina midagi paremat välja ei suutnud mõelda!
Jeep vs dodge-> siis arvatavasti mingi Chrysleri derivaat esimesest Gladiaatorist (või M715-st)
Chrysler muidugi ise ühtegi sellist pickup'i kunagi müünud ei ole.
Seega võiks olla kas Commer (kui on euroopas- mälu järgi sellel ajal veel teiste markidega lollusi ei tehtud) või Fargo (mis küll on miskipärast meeles suurte punaste autode ehitajana, mitte natuke suurte kollaste autode ehitajana) või siis mingi teadmata nimi kuskilt Ladina-Ameerikast /Aafrikast
Midagi mersulikku, a mitte mersu siiski. Rool tahaks justkui jätta kallimat muljet. Järelikult DaimlerChrysleri aegne rüüsler. Näikse olevat maastur-tüüpi sõiduk. Sääraseid kahevärvilisi roole olen pikalt keerutanud Jeepides. GC ja Commander too pole. Guugel näitab, et sihukese sisuga Jeep kannab lisanime Patriot.
Thema 8.32 ta on. Kaks sihukest vuranud mõningatel andmetel ka meite teedel. Kui uskuda linnalegendi, sattus üks neist metallihundi lõugade vahele just kapoti alt paistnud tundmatu mootori tõttu (štošah..njaa?).:)
Jätku-OT: ts, midagi täpsemalt ei oska kosta. Jutt vähemalt kahest 8.32-st on meelde jäänud vestlustest miskite kodanikega ja automoto-st. Nii need legendid sünnivad- tanke ja lennukeidki lisandub soodesse aina juurde...
Mis auto küll sellise tagasihoidliku tõste osaliseks sai?
OT jätk: On ka minu kõrvu jõudnud infot, et maarjamaal üks 8.32 olla olnud aga ma olen üsna skeptiline selles, kõik küll räägivad aga näpuga pole keegi katsunud, seda enam, et neid veel kaks võis olla.
Kui juba OT ruulib, siis küsin ka - kas Rix (va norija Granada asjus) ei viitsi regada? Ülejäänud adminnide tööjõu kurutarvitajad muidugi ka.
Mujal ju saab...
Alfal õigus, isuzu Panther see on.
OT: mul isegi on kasutaja nimi olemas ja olen ka siia postitanud sisse logituna aga pildid ilmuvad ju ka siis, alles peale moderaatorite kinnitust ?
Ja teiseks olen ma muidugi ära unustanud oma põhilise kasutajanime parooli ja uue konto puhul ei püsi mul mitte meeles kasutajanimi.
Esmalt oleks tahtnud pakkuda Mitsubishit, vihje järel soov tugevneb. Pildil kujutatu keskosa on kahtlaselt ühe Mitsubishi väikebussi sarnane. Vast on mõni Mitsu baasil Hyundai koduturu toode? Või ehk Chrysler? Pisike märk võrel justkui kõneleks sellest... A sel juhul: milleks "solgiti" sellise tootega Voyageri turgu?