Tark oleks, tark oleks. Kinni katmine on ka omamoodi vale. Las jääda võimalus arvata ka neile, kes nii "taibud" pole. Muidu hakkame siin lõpuks rehvimustri järgi mõistatama, kuna kerekuju võib olla aimatav :P
http://www.elva.com/news/hemmings.html
See peaks siis kinnitama.
Uue küsimusena mark/mudel ning kui teatakse siis ka fakt, mille poolest see masin tänavasõidumasinate seas eriline (esimene) oli?
kuna eriti miski googeldaja pole siis pakun ikka ja jälle mälusoppides peituvate moodustiste najal. Kas midagi ühist Võib olla Opel Monzaga? Vähemasti taga ots on küll tule juurest miskit sarnast.
Ukselink on jah Fiat grupi toonaste toodete moodi. Sestap pakun Lancia.
Aga kas Stratose või Monte-Carlo mingi edasiarendus?
Eriline võis olla vahetatavate kerepaneelide poolest (iga komplekt annab uue välimuse). Asi mis Pontu Fierol tuli hiljem.
Erilisus seisnes auto jõuallikas ning selles, mis sellega saavutati. Senised pakutud variandid on olnud valed. Pildil on sõiduk nii nagu ta tehti, teda pole teisendatud.
Okei. Veel siis vihjeid: erilisus seisnes selles, et väidetavalt oli see esimene diisel tänavasõidu auto, mille tippkiirus ületas 200 km/h. Esitleti 1981. aastal ja nagu varem öeldud, loojaiks itaallased. Tegemist ei ole mõne suure grupi toodanguga.
Eks ma pean ikka ise siis ära ütlema kui te siin jänni olete jäänud :) Covini B24 sirio ja väidetavalt toodetud lausa 9 eksemplari. Uue pildiga on minu poolt hetkel kehvasti. Aga luban ,et tasun oma võla esimesel võimalusel.
Kuna julgen eeldada, et masin ülespandud pildi peal oli endile tuntud masin, mitte lambist netist võetud, järsku oskad rääkida, kuidas too auto on seotud minu poolt pakutud FRANCIS LOMBARDI FL1-ga. Lisan ka pildi, kust näha, et tegu sama sõidukiga, v.a. mõned kaasajastatud keredetailid(karbilaiendid ja see imelik nn C-piilar).
kui ma nüüd väga ei eksi, siis Lombardi FL1 oli prototüüp
Covini mitte ei ehitanud autot vaid katsetas pigem mootorit/tehnikat
Kuna Lombardi vist selleks ajaks enam ei elanud (kuskilt on meeles, et viimased sõidukid toodeti 70-71), siis pakuks, et covini haaras lihtsalt kuskilt lombardi kered ja toppis sinna 2,4 diisli sisse
Fl1 oli originaalis ette nähtud Lancia R4 või Fordi V6 mootorile (kuna aga Lancial endal oli keskmootoriga sõiduk olemas siis tõenäoliselt see lihtsalt bänniti ära)
P.S. Covini enda leht vaidab, et 9-st sõidukist "mõned" kasutasid ka Lancia Gamma bokserit (seega võibolla "mõned" olid ka R4 või V6 mootoritega FL1-d)
P.P.S. aastatel 1968-1980 "hävines" Itaalias väga palju kerestajaid (Lombardi nende seas). Seetõttu ülaltoodud jutu puhul on tegu rohkem arvamuse, kui teadmisega :-)
to ts
Tänud info eest, mind just huvitaski see, et kuidas siis 72 aasta LOMBARDI FL1-st arenes välja Covini B24, eriti arvestades, et 76 aastal lõpetas FRANCIS LOMBARDI firma tegevuse. Nüüd jälle natuke targem, tänud veelkord.
Seotust Lombardiga ma tegelikult ei teadnud, kuna Covini kohta lugesin saksakeelsest entsüklopeediast. Seal seda ei mainitud. Juhiksin tähelepanu ka algselt esitatud küsimusele, millele ma küll ise vastuse ära andsin, et teema edasi liiguks. Ehk siis, et esimene tänavasõiduk, mis diiselmootoriga alistas 200 km/h piiri.
Eks millalgi tuleb piir ette ka, lihtsalt pole enam põnevaid ja huvitavaid pilte võtta, mida ise tead ja tahad näha, kas ka teised teavad. Niisama netist mingit suvalist pilti otsima hakata, et üles panna on ju ka tobe.
Ma panen siis sama pildi mis SR foorumis praegu üleval, vaatame kummast kiiremini õige vastus kostub. Ärge Siis Auto24 häbise jätke!
Tahaks siis kuulda seda Euroopa autotootja nime, mille seal punase ruudu sees ära olen blur´inud ?
Nõnda tema nimi tõesti on. Ja Streetrace.org vs. Auto24 hetkeline seis on 1:0 SRi kasuks, sealt tuli õigem vastus kiiremini aga sinna läks muidugi pilt natuke varem kah üles.
Isegi sarnast masinat omatud. Mandrieuroopas oli tema liignimi Persona. Koosnes mitsu viledest ja kelladest, pildil olev isend on toodetud ennem 96.aastat.
Bulgaaria Sofia ülikooli tudengite konstrueeritud säästuauto Univers,mida taheti panna ka tootmisesse,Dacia Logani konkurendiks.Hind taheti jätta vahemikku 7500 kuni 8500.Disainis on tunda nii Seati,Honda kui ka Opeli jooni.
Rolks,kui nüüd aus olla,siis sellel aparaadil,nagu sa seda kutsusid,ei olegi täpselt nime.Tegu on 1939 toodetud polaarmasinaga,millega taheti Antarktikat minna uurima.kahjuks vajus see elukas jäässe ja kõik jäi ära.Tal oli 300hp mootor,2 kuue silindrist mootorit.Mõnel juhul vedas ta ka väikest lennukit,muidu punane auto.Aga nime osas kutsutakse teda ASC'eks-Antarctic Snow Cruiser.Ma panin siis pildi ka sellest autost värviliselt.
Seni kõige soojem pakkumine on "sakslane". Vihjeks veel, et masin ei näinud tehasest välja veeredes päris selline nagu praegu, pigem paistab sealt välja kellegi fänni huvitav käekiri