Midagi vana ja legendaarset, ületamatu maastikul (difrilukud ees ja taga, 8-käiguline kast, ülikerge), mis ei saavutanud ärateenitud populaarsust tänu liialt kõrgele hinnale väikeauto kohta ja mida ka NSVL-s suht edukalt kopeeriti.
Ainult pilti vaadates ütleks et LUAZ 96x. Peale teksti lugemist ei julge nii arvata. Pisike asi - euroopast vist. Kas võib olla Iltise isa või vanaisaga tegu s.t. VW või Audi.
Mulle omaselt pilti ei ole. Aga Kärss võiks antud käula kohta küll rahvast rohkem valgustada. Ja kui seda hästi teeb saab minu poolt preemiaks uue pildi õiguse :) .
Soovitan kirjutada googli otsingusse "steyr haflinger" ja infot tuleb rohkem, kui ükski kärss siia seda kunagi kopeerida jõuaks. Pilte tuleb kah nii et tapab
No mis me ikka asjata ootame, panen uue pildi. Ehk siis millega tegu. Küsimuse võib lugeda vastatuks alles siis, kui keegi ütleb välja ka selle, kes on kuulsaim tegelane maailmas, kes seda autot pidevalt kasutas
Škoda arvasin doonoriks olevat tänu velgedele-armatuurile-roolile : väga sarnased 105/120/130 küljes nähtuile. Ja vihjele päritolu kohta. Numbrimärk on kah sotsialistliku Tšehhi-Slovaki ajastul olnuile sarnane.
Kui eksisin siis palun vabandust.
Jap nii see on: 71 aasta Skoda Super Sport Ferat Vampire RSR. Omaaegne idabloki "ritari ässa", mis toitus küll roolikeeraja verest gaasipedaali kaudu...
Plätu ja Võldas jagavad pildiõiguse omavahel ilusasti ära.
Siin on pilt aastast 1971, tegemist ainueksemplariga maailmas. Tegelikult on ainueksemplar vaid selline kaheukseline universaal. Sedaane, kupeesid, kabriolette ja universaale on tehtud ikka meeletu hulk, neid olnud ka Eestis pakun et kolmekohaline arv ja ka ise olen ühe teise keretüübi roolis sõitnud ikka tuhandeid kilomeetreid. Kes teab, sellele peaks olema pildil äratundmise rõõmu kuhjaga
Oh ma puupea, mida ma siin ajan... ööotsa tööl olnud, ja juba loll valmis... Sapaka mootoriga oli see isend hoopis, ja mõnikümmend tükki tehti ikka valmis ka!
Aiaiai, see oli valus. Ütleme nii, et kui majanduslik olukord oleks natukene parem, seisaks mu garaazis suurema hobiautona kas viimase otsa 613 või siis see mis pildil. Vihjena võin öelda, et ühel teisel foorumi kasutajal (Eestis) seisab sama marki masin (teine mudel) tõesti õuepeal, aegajalt käin vesistamas...
Kärsa hobiautojutu peale kondasin väheke inteerneetikumis ja tutvusin Tatra soetamisvõimalusega. Ega neid palju pakuta:) Tikutulega otsi teisi, Mobiled, Autoscoutid ja nettiauto Tatranimelist autot igastahes ei tea. Tsehhist aga mõned leidsin. T700 naljalt alla poole miljooni krooniga ei pakuta, 613-e võib aga soetada nii umbes saja tuhandega. Sellised hinnad vähemasti müügikuulutustes olid, mis hinnaga mainit autod tegelt kaubaks lähevad, ei tea. Kallis lõbu näikse:)
Panen arvamise lihtsustamiseks pildi ka seeriamudelist. Tootmises 1957-1958, saadaval olid 2d ja 4d hardtop ja hiljem ka convertible. Mootorid 290-400 heppa.
Kuna minu pildi õigesti arvaja ise oma pildi vastuse väljaütles ja keegi teine pilte pole saatnud, panen veel ühepildi. See ka tänapäeval teada-tuntud nimega!
Miks just selle auto pilt? Ilmselt on see Eestis väga levinud mark. Vähemasti oli eile poes müügil kolmele selle auto mudelile mõeldud põrandamatte.
Jeepi aga viskasin õhtul vanad matid tagasi esialgu:)