Väga tuntud mark, sellenimelised autod on meie teedel liikunud aegade hämarusest... Mudelineme ei tea ma isegi, a liiguvad nad http://en.wikipedia.org/wiki/Philippines
Ei oska miskeid mõistlikke vihjeid lisaks anda, vähe inffi on endalgi selle masina kohta. Oskan vaid korrata, et seda marki autosid on meite maal aegade hämarusest saati olnud, 1908 aastal soetas seda marki auto endale krahv Ungern-Sternberg...
Äkki mingi Fiat, või Prantslane. Tundub nagu oleks tegemist plastikust kerega.
Samas on selles mingi joon mis tõi meelde kohe ´´murumuna´´ BMW Isetta.
Nii et kas sakslane, prantslane või itaallane:)
Mnjah, ei jätt ma ühti kirja pildile, ära lõikasin alt serva. Numbrimärgi, logo ja isegi tammelehega lätaka katsin kenasti pildil kinni... Ainult et tuu pole tuu pilt...:)
Paganas...
Nii paljukest siis minu pildi raskus astmest. :))))
Siis kui pilt juba üleval oli, siis vaatasin, et kapoti embleem jäi külge, aga jäi muutmata see pilt, uni oli silmas ja nii.
1941 Chrysler Thunderbolt see on.
Seda kapotiembleemi ma tähele ei pannud, kuna endalgi oli uni silmas :) Aga jah, tundus lihtsalt Chrysleri tolleaegsete conceptide käekiri olema, seega sai ka kiire vastuse.
Aga uus pilt ka, interjöörist vahelduseks:
Mida põrgut, tagamootoriga Ford?! Hmmm... Ilmselt keskmootorit silmas peeti, a ikkagi... noh, GT40, siis see Festiva-junn Yamaha mootoriga ja eeeee... ei olegi nagu rohkem. A tegelt ikka on küll. See punnsilmne. :)
Mul oli endal veel kuu aega tagasi üks punnsilmne, aga see oli küll raudselt eesmootoriga :D
Tegelikult, õige vastus juba enamvähem kõlas :) Ütle välja!
vihje 1- tegemist on peaaegu hästi tuntud margi "turvakontseptsiooniga" (kuna originaal on koheselt tuntav, siis seda ei saanud ju ometi siia riputada)
vihje 2- ükskõik milline vihje tootjamaale või tehnilisele eripärale annaks vastuse kohe ära
ja vihje kah- see , mille peale see concept ehitatud oli on juhtumisi selle üpris tuntud margi viimane tootmises olev mudel (ja selle aja kohta hämmastavalt aerodünaamiline)
Vihjeks niipalju (kirjas seda vist kuskil ei ole, lihtsalt loogiline järeldus), et tootja lõpetas vahetult enne selle sõiduki esitlemist sarnase olemusega mudeli tootmise, ning eeldatavasti plaaniti pildil olevast sõidukist eelnevale asendajat, kuid kahjuks see nii ei läinud.
Vihjeks siis niipalju, et sellist sorti masinaid tootja mudelivalikust enam peale selle sõiduki nö eelkäija tootmise lõpetamist ei leia, kuid tootja ise on täiesti tegevuses.
Prowleri asendajaks seda autot ei plaanitud, kuid vihjeks siis niipalju, et selle auto tootmises olnud eelkäijat müüdi erinevate tootjate nimede all, nagu see oli ka Prowleri puhul (Plymouth ja hiljem siis Chrysler).
Nädal pildi panekust küll möödas, kuid jätaks mõistatamise siiski veel avatuks.
Vihjeks siis - selle sõiduki eelkäija algne tootja on autoentusiastide seas hinnatud, hilisem ja ka pildil oleva auto tootja mitte, seegi on veel suhteliselt leebelt öeldud.
Pildil oleva auto nö eelkäija algne tootja asus Inglismaal, kuid viimased tootmisaastad kandis juba Inglismaast mitmete mitmete tuhandate km kaugusel asuva mitte armastatud tootja nime.
Kui Madmani lauset natuke muuta, saaks vastuse tegelikult kätte.
Siis tuleb veel korra lapata need itaalia kerestajad läbi, sest just ühe käsi on seal mängus :)
Vihjeks siis niipalju, et seda autot on minu teada esitletud kahe erineva nime all, mõlemad autod on reaalselt ka olemas, ning siinsetele nuputajatele ka kindlasti väga hästi teada.
Ei mitte Dino. Need margid, mille nime see masin kandis on erineva rahvusega, üks on küll itaallane, kuid mind huvitaks eelkõige just see teine, mille nime all see auto enne esitleti ning on ka oma tuntuse saavutanud.
Mõlemad margid on ka meie tänavapildis igapäevased nähtused.
Natuke täpsustan oma vihjet. Pildil olevat autot esitleti kahe erineva nime all, mõlemad on ka tegelikult olemas, kuid ei ole omavahel seotud, nagu Seatid olid Fiati kloonid jne.
Mõlemad olid luksuslikud sportlikud kupeed, üks rohkem sportlikum, teine jälle rohkem luksuslikum.
Vaatan, et juba kuu olen siin oma pilte nuputamiseks üleval hoidnud, arvan, et nüüd on aeg järg edasi anda.
Prantsuse auto, vihjeks Maserati - Citroën SM.
Pildil siis Frua Citroën SM Coupe, mida aasta hiljem esitleti ka Fiat 130 Coupe nime all. Sarnane Maserati Merakiga on too auto küll, ning räägitakse, et algselt tahetigi seda autot Maseratile pakkuda, kuid viimane otsustas Giugiaro variandi kasuks.