Täpsustan kohe, et punase auto lähedale ei mahtunud enam panna märki peatee vasakule ning kõrvalteed paremale ja otse.
Punane auto sõitis mööda Pärnu mnt-d suunaga Pärnu poole, otsustas teha tagasipöörde Tallinna, valgusfoor lööb roheliseks ning alustab liikumist. Samal ajal läheneb roheline auto sõites kõrvalteel mööda Jälgimäe teed suunaga Tallinna ning niisamuti tuleb kõrvalteelt ka sinine auto. Ps! Nii rohelisel, kui ka sinisel autol ei ole tegu õuealaga!
Kes annab kellele teed?
tere.selline küismus, kes kellele peab teed andma? minu loogika on selline: roheline auto asub pea teel, seega peab ta vastastulijaid mööda laskma ja sooritama tagasipöörde. punane auto peab andma teed peateel liikuvatele autodele(nendele kes tulevad vasakult ja ka rohelisele,mis sooritab tagasipöörde.)mida teie arvate?
Vastuseid lugedes on näha, et seis on igati minu kahjuks - kõik on veendunud, et violetne peab rohelisele teed andma. Ma ei välistaks seda, aga ma tahaks teada, mis liikluseeskirja punkti järgi seda tõlgendada.
Joonistasin veel ühe ristmiku, mis asub kõnealuse ristmiku lähistel. Ma pakuks, et siin peab sinine kollasele teed andma, aga mille poolest siin olukord erineb? Kas ohutussaar violetse auto ees tõesti muudab asja? Või tahab keegi väita, et uue pildi peal peab kollane sinisele teed andma, sest sinine "jõuab juba" peateele?