Jätkame MAZi-mängu.
Jelgava Kuuenda autobaasi eesrindliku kaugsõidu-autojuhi Sotsialistliku Töö Kangelase Igors Biezpiena näpunäidete järgi on vedukauto MAZ-500 kabiini täiendanud Riia Autobussi Vabriku meistrid. Veok, mis juba niigi mitmeti peakõrguselt edestab kapitalistlikes riikides toodetavaid raskeveokeid, on Läti novaatorite-ratsionaliseerijate käe all saanud seninägematult moodsa ilme. Kui uuendus ennast õigustab ning veokeid MAZ tootev Minski Autotehas tehtu heaks kiidab, võivad sellised veokid peagi ka Eesti NSV teedel liikuda.
Tere foorumlased!
Sai endale soetatud kuu aega tagasi 2008a. lõpp Ford Mondeo Ghia ja nagu uue asja puhul ikka tekkisid mõned küsimused.
Nimelt olen veits jännis mootori (ja salongi?) eelsoojendusega (lisasoojendusega?.
Tundub, et antud isendil on midagi sarnast sisse ehitatud aga kuna manual on saksakeelne (auto siis ise ka saksast), ei loe ma sealt suurt midagi välja :D
Kompuutri keele sain küll inglise peale ära vahetada ja pole probleemi sellest aru saamisega aga küsimus jääb.
1. Kas seda eelsoojendust saan vaid koha peal, vahetult enne sõitu käsitsi käima panna (kompuutris on küll olemas valik, et teatud ajal ta tööle panna, mis aga ei vunka minul)?
2. Kas antud agregaat tarbib voolu või diislit?
Lisan alla mõne pildi koos selgitusega, et end paremini väljendada :)
Süüde esimeses astmes.
#Esmane pilt.
Menüü
#Teine pilt.
Valin Park Heater
#Kolmas pilt
Siin siis näha erinevad võimalused, ise valin hetkel programm 1.
#Neljas pilt
Linnukese panin Sunday (täna siis pühapäev) ette. Hetkel pildil on jah esmaspäev.
#Viies pilt
Nüüd näha, et valikus on ainult algusaeg.
Tekib selline anomaalia, et mis iganes aja ma sinna sätin (nt. kompu kell näitab 17:09 ja mina panen alguseks 17:13) hakkab see soojendus koheselt tööle (eelmenüüs läheb ka linnuke automaatselt "Active now" ette).
#Kuues pilt
Valik "Once". Siin võimalus sättida ta teatud korraks ainult, teeb aga sama- hakkab kohe tööle isegi kui kellaajaks panen 10 minutit hiljem.
#Seitsmes pilt
See siis pilt mil soojendus töötab.
Töötab ta siis nii, et algselt hakkab plokisoojendus tööle, käib kuskil 2 minutit, kuulda on undamist. Siis hakkab lisaks ka salongi õhku puhuma, kuskil 20 sekundit ainult , peale mida uriseb veel kusagil 1 minut (jahtub maha vms?) ja vsjoo.
Kas see on normaalne asjade käik?
Ehk keegi oskab valgustada mind :)
Jõudu ja jaksu,
Siim
PS! Peale eelsoojendust läheb auto vajamata eelsüüdet igati korralikult käima.
Et seletada, miks ma alustan aastat sellise siivutu pildiga, siis tuleb alustada sellest, et vähemalt kaks korda aastas on meestel asja pesupoodidesse. Ja, et vältida igasuguseid möödlaskmisi suuruste, värvide ja mudelite osas on seda mõistlik teha nii, et lased naisel poes ise omale sobilik välja valida, ise samalajal mõni letilt haaratud katloog näo ees varjuks tal sabas sorkida, lootuses, et ühegi tuttavaga seal ei trehvaks.
(PS! Kindlati lootis mul naine miskit muud, kui ma järsku kataloogi silmitsedes taskust paberitüki võtsin ja sinna miskit üles kirjutasin. )
Vihjena olgu siis üteldud, et see pilt pärineb Bonboni kevad/suvi 2011 aasta kataloogist ja küsimus ikka auto, mitte neiu nimi!
Hetkel on Soomes müügil Chevy Van, millesse on saun sisse ehitatud. Kahjuks rohkem pilte saunaosakonnast kuulutuses polnud.
Kusjuures vee äravool on lahendatud väga mugavalt, vist veekildla vineeri abil. Et jookseb keskpõrandale kokku ja alati tuleks parkida autol nina veidi kõrgemale kui saba.
Lihtne on öelda kõrvalt, uue pildi pean ikka mina lisama...
Selle sõiduki tootja on ilmselt kergesti tuvastatav ka poolenisti kinni kaetud foto põhjal. Mina avastasin küsimuseks oleva liikuri olemasolu alles eelmisel nädalal, kas teie teadsite sihukest elukat?